Vanhin Hales kutsuttiin pyhään apostolinvirkaan vuonna 1994

Vanhin Robert D. Hales menehtyi sunnuntaina klo 12.15 sairaalassa 85 vuoden iässä ikääntymisestä johtuvista syistä. Hän oli kuollessaan vaimonsa ja perheensä parissa.

Robert Dean Hales syntyi New York Cityssä elokuun 24. päivä vuonna 1932. Hän valmistui Utahin yliopistosta ja suoritti liiketaloustieteen maisteritutkinnon Harvardin yliopistossa. Hän palveli myös Yhdysvaltojen ilmavoimissa hävittäjälentäjänä. Hän avioitui Mary Crandallin kanssa ja heillä on kaksi poikaa.

Vanhin Hales hyväksyttiin kahdentoista apostolin koorumiin 2. huhtikuuta 1994 ja sai kutsun palvella johtavana auktoriteettina 4. huhtikuuta 1975. Johtavana auktoriteettina ollessaan hän palveli ensin kahdentoista apostolin koorumin apulaisena ja myöhemmin seitsenkymmenen koorumin jäsenenä. Hän oli kirkon johtava piispa huhtikuusta 1985 lähtien, kunnes hänet kutsuttiin kahdentoista apostolin koorumiin vuonna 1994.

“Hän eli todistuksensa mukaan,” sanoi Presidentti Henry B. Eyring ensimmäisestä presidenttikunnasta. ”Hän tunsi Jumalan. Hän tunsi Vapahtajan ja hän rakasti Vapahtajaa. …Ja hän käyttäytyi siten, kuin Jumala olisi lähellä, taivaallinen Isä olisi lähellä.”

Apostolin tehtävänä on olla “Jeesuksen Kristuksen erityinen todistaja” kaikkialla maailmassa. Vanhin Hales opetti: ”Jos meillä on uskoa Vapahtajaamme, Hän auttaa meitä koettelemuksissamme ja kärsimyksissämme ja pystymme kestämään loppuun asti ja palaamaan Hänen luokseen tämän maallisen koeajan jälkeen. Hän elää ja tuntee jokaisen ja rakastaa meitä jokaista. Hän haluaa siunata meitä, jos tulemme Hänen luokseen.”

Ennen kutsuaan johtavaksi auktoriteetiksi, Vanhin Hales palveli alue-edustajana viiden vuoden ajan valvoen useita kirkon seurakuntia. Hän palveli myös seurakunnan johtajana, piispana (kolme kertaa), korkean neuvoston jäsenenä ja vaarnanjohtajan neuvonantajana, jotka kaikki ovat huomattavan vastuullisia tehtäviä. Hän johti Lontoon lähetyskenttää 1970-luvun loppupuolella ja on palvellut ensimmäisenä neuvonantajana pyhäkoulun ylimmässä johtokunnassa.

“Vanhin Hales on ihmisten rakentaja,” Presidentti Eyring sanoi. ”Hän on auttanut ihmisiä vaivihkaa monien vuosien ajan. Kun hän saa tietää, että joku tarvitsee jotakin, hän tekee asialle jotain.”

Ennen kutsuaan kirkon kokoaikaiseen palvelukseen, Vanhin Hales loi ansiokkaan uran liike-elämässä ja hän palveli johtoasemassa kolmessa valtakunnallisessa yrityksessä. Presidentti Eyring kuvaili Vanhin Halesia ”ilmiömäiseksi” liikemieheksi, joka oli ”hienotunteinen” ja uskollinen ja hänellä oli kyky ”lukea ihmisiä.”

Kirkko ilmoittaa hautajaisjärjestelyiden yksityiskohdat, kun ne ovat saatavilla. Avoimen viran täyttämisestä kahdentoista apostolin koorumissa ei ole vielä tietoa.

Alkuperäinen artikkeli on julkaistu mormonnewsroom.org -sivustolla. Artikkelin on kääntänyt Krista Kora.