Eräänä yksinäisenä yönä käperryin sängyssäni ja mietin, millä kaikilla tavoilla olin liian viallinen, niin että kukaan voisi rakastaa minua.

Ehkä olet ollut samassa tilanteessa.

Minulla oli mielessäni luettelo kaikista niistä asioista, joita olin kokenut ja miten ne olivat vaikuttaneet minuun kielteisesti. Mietin sitä, miten kovasti halusin löytää kumppani ja miten huonoksi tunsin itseni.

Kerroin Jumalalle luetteloni yrittäen selittää näkökantani.

Olen liian masentunut.

Olen emotionaalisesti liian kitukasvuinen.

Olen liian pelokas.

Olen liian ahdistunut.

Olen liian väsynyt.

Olen liian ujo.

Luettelo jatkui jatkumistaan. Lopuksi hautasin kasvoni tyynyyn ja parahdin mielessäni.

“Jumala, olisit voinut edes tehdä minusta kauniin.”

Tuona iltana olin vakuuttunut siitä, että Jumala oli jättänyt minut täysin vajavaiseksi. Minulle ei oltu annettu mitään. Jumala osoitti ajatukseni vääräksi.  Vain hetki tuon parahduksen jälkeen Hän kertoi minulle, mitä Hän oli minulle antanut: osan jumalallista luonnettaan, ja kysyi, vaihtaisinko sen pois.

Itsestään selvä vastaukseni oli kaikuva ei.

Luulen, että monet ihmiset ovat olleet samankaltaisessa tilanteessa. Se ei ehkä liity rakkauden löytämiseen ja saamiseen, mutta hyvin monet meistä kokevat häpeää. Tunnemme itsemme särkyneiksi. Tunnemme itsemme liian viallisiksi voidaksemme saada taivaan siunauksia. Tunnemme, että meissä on jokin synnynnäinen vika.

On todella tärkeää ymmärtää, että Jumala ei ole lähettänyt meitä maan päälle epäonnistumaan. Meissä kaikissa on kauniita hengen lahjoja. Voimme oppia näitä jumalallisia ominaisuuksia. Presidentti Joseph F. Smith sanoi, että voimme ”saada välähdyksen kuolemattoman sielun herätetyistä muistoista, jotka kirkastavat koko olemuksemme aikaisemman kotimme kirkkaudella.”

Olet ihminen. Olet myös jumalallinen. Kun yritämme nähdä välähdyksen siitä, keitä olemme ja keitä voimme olla, voimme saada itseluottamusta ja olla enemmän yhteydessä taivaalliseen Isäämme. Miten voimme tehdä sen?

Ensiksi, lue patriarkallista siunaustasi. Kysy itseltäsi: Elänkö niin kuin uskon näihin lupauksiin? Teenkö työtä saavuttaakseni se?

Toiseksi, rukoile, jotta voit huomata jumalalliset ominaisuutesi ja piirteesi ja miten voit parhaiten kehittää niitä. Paastoa ja opiskele niistä myös.

Lopuksi, tee luettelo niistä asioista, joista olet kiitollinen. Voit kirjoittaa sen päiväkirjaasi, erilliseen muistikirjaan tai voit luetella ne iltarukouksissasi. Kun huomaamme Jumalan käden elämässämme, tulemme ymmärtämään, että Hän todella haluaa meidän onnistuvan ja Hän on antanut meille paljon enemmän kuin tajuammekaan.

 

Alkuperäisen artikkelin on kirjoittanut Aleah Ingram ja se on julkaistu ldsdaily.com -sivustolla. Artikkelin on kääntänyt Krista Kora.