Lähetystyössä palveleminen on valtava virstanpylväs monille nuorille aikuisille. Olen varma, että kaikki ovat jo alkaneet kertoa sinulle lähetystyötarinoitaan. Kun saat lähetystyökutsusi, näyttää siltä, että jokaisella tutullasi on yhtäkkiä jokin yhteys paikkaan, jonne sinut on kutsuttu. Saatat ehkä tällä hetkellä jo saada liikaa neuvoja.

Mitä tahansa tunnetkin, se on normaalia ja ok. Minä toivon, että olisin ymmärtänyt nämä viisi asiaa ennen omaa lähetystyöpalveluani.

1. Et aina huomaa siunauksia heti.

Siunaus, jonka saat lähetystyössä palvelemisesta tulee silloin, kun sitä vähiten odotat. Palatessani kotiin lähetystyöstäni en huomannut mitään siunauksia. Mitä kauemmin olin ollut kotona, sitä enemmän aloin huomata, miten niitä alkoi ilmaantua. Se on pitkän aikavälin sijoitus. Paljon pidemmän ajan kuin 18 kuukauden tai 2 vuoden sijoitus.

2. Se ei tee sinua tai perhettäsi vastustuskykyiseksi vaikeuksille.

Olen kuullut monien lähetyssaarnaajien kertovan seuraavanlaisia kokemuksia: ”Kun olin lähetystyössä, äidilläni diagnosoitiin syöpä ja hän parani, koska olin hyvä lähetyssaarnaaja.”

Voi olla haitallista sanoa, että äitisi parani sairaudestaan, koska sinä olit hyvä lähetyssaarnaaja. On monia lähetyssaarnaajia, jotka menettävät läheisiään tai erilaisia vaikeuksia ilmenee. Perhettäsi saatetaan siunata palvelusi takia, mutta ole varovainen tällaisten vertailujen kanssa.

3. Et todennäköisesti pidä niitä kömpelöitä kävelykenkiä, joita äitisi sanoi sinun tarvitsevan.

Varmaan tiedät, mistä kengistä puhun. Säästäkää vain rahanne.

4. Tule minimalistiksi.

Minimalistisuus auttaa, koska elät kahden matkalaukun sisällöllä seuraavat 18-24 kuukautta. Kun tulin kotiin lähetystyöstäni tajusin, että olin elänyt 19 kuukautta ilman suurinta osaa tavaroista, jotka jätin kotiin. Sen seurauksena aloin arvioida uudelleen, miten käytän rahaa ja miten paljon tilaa elämässäni vievät asiat, joilla ei oikeastaan ole mitään merkitystä.

5. Se on vaikeaa.

Tiedän, että kaikki sanovat tämän, mutta se on totta. Kun ihmiset sanoivat tätä minulle, turhauduin todella paljon. He kertoivat minulle, että se olisi vaikeaa, mutta eivät selittäneet miksi. Olen oppinut ymmärtämään, että lähetystyö on vaikeaa, koska Jumala työntää sinua pois mukavuusalueeltasi ja muutut.

Siksi kukaan ei osaa kertoa sinulle, miksi se oli niin vaikeaa. Koettelemukset ja vaikeudet ovat erilaisia jokaisella lähetyssaarnaajalla. En voi kertoa, miksi se on vaikeaa juuri sinulle. Ole vain valmistunut siihen, että olet usein epämukavuusalueellasi ja kasvat sen takia.

 

Alkuperäisen artikkelin on kirjoittanut Zoë Holyoak ja se on julkaistu thirdhour.org -sivustolla. Artikkelin on kääntänyt Krista Kora.