”Elämme ainutlaatuisessa maailmassa, jossa rauhan evankeliumin saarnaamisen mahdollisuudet ovat kirjaimellisesti sormenpäissämme”, sanoi vanhin Gary E. Stevenson, Myöhempien Aikojen Pyhien Jeesuksen Kristuksen Kirkon kahdentoista apostolin koorumin jäsen BYU:n naisten konferenssissa.
Mormoniapostoli puhui siitä, miten kirkko käyttää tekniikkaa ja sosiaalista mediaa evankeliumin sanoman jakamisessa. Hän oli viimeinen puhuja jokavuotisessa kaksipäiväisessä tapahtumassa Provossa, Utahissa 5.5.2017.
Kirkko käyttää tekniikkaa evankeliumin jakamiseen
”On olemassa niin monia tekniikan sovelluksia, joita voidaan käyttää soveliaasti ja innoitetusti. Meidän pitäisi tehdä kaikki voitavamme opettaaksemme tekniikan vanhurskasta käyttöä nousevalle sukupolvelle. Meidän tulisi estää näiden sovellusten epävanhurskas käyttö ja myös varoittaa niihin liittyvistä uhista. Näiden toimien pitäisi auttaa varmistamaan, että tekniikan hyödyt ovat suuremmat kuin siihen liittyvät riskit”, vanhin Stevenson kertoi suurelle yleisölleen Marriott Centerissä. ”Sanomamme on rauhan sanoma. Te olette niitä ihania sanansaattajia, jotka saarnaavat sitä. Ja voitte tehdä sitä näiden uusien ja jännittävien tekniikan keinojen avulla.”
”Historialliset edistysaskelet painotekniikassa sekä radion ja television keksiminen tekivät mahdolliseksi [Jeesuksen Kristuksen evankeliumin] palautuksen sanoman levittämisen kaikkialle maailmaan”, hän sanoi.
Vanhin Stevenson sanoi, että kirkko on ottanut käyttöön uutta tekniikkaa Jeesuksen Kristuksen kirkon vahvistamista varten siitä lähtien, kun se perustettiin vuonna 1830. Tuona samana vuonna Mormonin kirjaa painettiin 5000 kappaletta. Sen jälkeen sitä on painettu yli 175 miljoonaa kappaletta useilla eri kielillä.
Hän kertoi, että kirkko alkoi virallisesti käyttää internetiä viestittelyn ja tiedonvälityksen välineenä vuonna 1996, kun LDS.org-sivusto jäsenille otettiin käyttöön (suomeksi mormonit.fi). Tuolla sivustolla käy yli 24 miljoonaa uutta vierailijaa vuodessa ja keskimäärin yli miljoona vierailijaa joka viikko. Lisäksi Mormon.org-sivustolla käy yli 16 miljoonaa vierailijaa vuosittain, joista suurin osa ei ole kirkon jäseniä.
Vuoden 2010 alussa kirkko alkoi todella käyttämään sosiaalista mediaa voidakseen tehokkaammin ’levittää tietoa Vapahtajasta’ (Moosia 3:20)”, vanhin Stevenson selvitti.
Esimerkkinä hän viittasi vanhin David A. Bednarin (kahdentoista apostolin koorumista) pääsiäisen aikaan julkaisemaan Twitter-postaukseen, jota on katsottu 210 000 kertaa.
Hän sanoi, että kirkon lähetystyöosasto selvittää toimivia tapoja, joiden avulla lähetyssaarnaajat voisivat hyödyntää sosiaalista mediaa lähetyskentillään. Kirkko julkaisi myös ensimmäisen sovelluksen älypuhelimille vuonna 2007.
Sosiaalisen median vaaroja
Vanhin Stevenson varoitti: ”Maailma ei yleensä ole niin loistava paikka, kuin miltä se sosiaalisessa mediassa vaikuttaa. Siitä huolimatta näiden uusien viestinnän sovellusalustojen kautta on saatu ja tullaan saamaan aikaan paljon hyvää.”
Hän sanoi: ”[Sosiaalinen media] on usein täynnä kauniita kuvia sisustuksesta, upeista lomakohteista ja taidokkaasta ruoanlaitosta. Vaarana on tietysti se, että monet lannistuvat siitä, että he eivät näytä saavuttavan noita virtuaalisen todellisuuden ihanteita.”
Tämä kauan palvellut kirkon johtaja varoitti myös siitä, että sosiaalisen median ja mobiilisovellusten käyttäminen saattaa olla hyvin aikaa vievää ja että se saattaa johtaa henkilökohtaisen kanssakäymisen vähenemiseen, mikä voi haitata sosiaalisten taitojen kehittymistä monilla nuorilla.
Vanhin Stevenson jatkoi: ”Epäsoveliaan sisällön aiheuttamia vaaroja ei saa aliarvioida. Yhteiskunnassa on vallalla yhä lisääntyvä riippuvuus pornografiaan, joka vaikuttaa kielteisesti ja saa uhrikseen jopa kirkon jäseniä ja perheitä.”
”Haluaisin pyytää teitä kaikkia miettimään enemmän roolianne rauhan evankeliumin julistajina”, hän sanoi lopuksi. ”Olkoon teillä kaikilla rohkeutta kirjoittaa blogeja, tykätä, jakaa, postata, twiitata, snäpätä ja swipettää tavalla, joka ylistää ja kunnioittaa rakastavan taivaallisen Isämme tahtoa.”
Alkuperäinen artikkeli on julkaistu ldsmag.com -sivustolla. Artikkelin on kääntänyt Krista Kora.