Saatat tuntea jonkun tai sinulla on ystävä, joka on mormoni eikä juo alkoholia tai polta. Olet saattanut nähdä lähetyssaarnaajia mustan nimikyltin kanssa, jossa lukee “Vanhin tai Sisar jne, Myöhempien Aikojen Pyhien Jeesuksen Kristuksen Kirkko.” Ehkä olet nähnyt yhden mormonitemppeleistä tai kuullut vitsejä mormoneista.

Mormonismi on Kristus-keskeinen maailmanlaajuinen uskonto. Juuri tämän takia mormonit ovat kristittyjä. Meitä on maailmassa yli 15 miljoonaa. Voit löytää kappelimme useimmista maista ympäri maailman. Seuraava parin minuutin video esittelee lyhyesti kirkkoamme.

Me olemme kaikki Jumalan lapsia

Mormonit ovat tavallisia ihmisiä. Uskomme kuitenkin, että kaikki meistä (sinä mukaan lukien!) ovat myös arvokkaita ja erityisiä Jumalan poikia ja tyttäriä. Olemme tulleet maan päälle oppimaan ja kasvamaan perheen ja ystävien kanssa ja jonain päivänä voimme palata takaisin Jumalan luokse rakkaittemme kanssa.

Mormonit ovat kristittyjä

Me uskomme ja hyväksymme Jeesuksen Kristuksen olevan ihmiskunnan Vapahtaja. Tämä tarkoittaa, että tunnustamme kaikkien meistä tekevän virheitä tässä elämässä oppiessamme ja kasvaessamme, mutta Jeesuksen Kristuksen sovitustyön kautta ja ansiosta voimme voittaa puutteemme ja aloittaa alusta. Tiedämme, että me kaikki kuolemme jonakin päivänä, mutta Kristuksen ylösnousemuksen ansiosta mekin voimme elää jälleen ja ikuisesti. Uskomme Hänen rakkautensa sinua ja kaikkia kohtaan olevan henkilökohtaista ja ehdotonta.

(Tässä lyhyt video joka esittää Jeesuksen Kristuksen rakkautta ja myötätuntoa meitä kohtaan)

Vielä lisää meistä: Me uskomme, että Jumala, Iankaikkinen Isä, kutsuu yhä palvelijoitaan profeettoja ja apostoleita viemään työtään eteenpäin täällä maan päällä – tuomaan meidät kaikki takaisin Hänen poikansa Jeesuksen Kristuksen luo. He ovat Vapahtajan erityisiä todistajia. Jumala elää yhä ja mikä tärkeämpää: Hän yhä rakastaa ja välittää meistä. Uskomme, että Hän siksi lähettää sukupolvellemme näitä erityisiä todistajia profeettoina, näkijöinä ja ilmoituksensaajina. He tulevat monista eri elämäntavoista ja taustoista. Mutta kun Jumala kutsuu heidät, he sen jälkeen omistavat elämänsä auttaakseen meitä ymmärtämään Jumalan suunnitelmaa, vahvistaakseen uskoamme ja opettaakseen Jeesuksen Kristuksen evankeliumin totuuksia.

Matteus 7:16 sanoo “hedelmistä te heidät tunnette”. Voit kuunnella Vapahtajan palvelijoiden todistuksen Hänestä ja päättää itse! (Video kestää pari minuuttia.)

Myöhempien Aikojen Pyhien Jeesuksen Kristuksen Kirkon jäsenet tietävät näiden profeettojen ja apostolien kautta, että perheet voivat olla ikuisia. He kohottavat ja motivoivat meitä seuraamaan Jeesusta Kristusta ja hänen opetuksiaan. Heidän esimerkkinsä auttaa meitä ymmärtämään paremmin, kuinka keskustella Taivaallisen Isämme kanssa aidon rukouksen ja Pyhän Hengen ilmoituksen kautta. He todella auttavat meitä pääsemään lähemmäs Vapahtajaa.

Nyt tiedät hieman meistä

Jeesus antoi meille käskyn ”rakasta lähimmäistäsi” (Markus 12:31). Tämä on jokaisen tosi kristityn tunnuslause yrittäessämme tulla Kristuksen opetuslapsiksi, ja tätä yritämme tavoitella päivittäisessä elämässämme. Tiedämme että olemme kaikki epätäydellisiä, mutta kun teemme hyvää, tiedämme sen olevan oikein sen mukaan mitä tunnemme sisällämme. 

Jos haluat saada lisää vastauksia kysymyksiisi, lähetä kysymys tämän kaavakkeen kautta helposti ja halutessasi anonyymisti.

Tule keskustelemaan kanssamme hengellisyyteen liittyvistä aiheista Seuraa Kristusta Facebook-ryhmässä: