Elämässämme tapahtuu uskomattomia asioita, joita emme yleensä pysty fyysisillä silmillä näkemään maailman ja henkimaailman välissä olevan verhon rajoitusten takia. Enkelien vierailuja ja ihmeitä tapahtuu jatkuvasti, mutta erityisesti lähetyssaarnaajien elämässä, kun he ovat kokoamassa hajotetettua Israelin sukukuntaa. Joskus hengellistä verhoa raotetaan ja enkeleitä nähdään. Tällaisia kertomuksia kelpaakin kertoa:

Enkelit ympäröivät lähetyssaarnaajiamme

Allison Kendrick kertoi minulle kokemuksen siitä, kuinka hän näki enkeleitä lähetyssaarnaajan ympärillä hänen jäähyväistilaisuudessaan ennen lähetyskentälle lähtöä. Hän kirjoittaa:

“Kun lähetyssaarnaaja, joka oli ollut mukana kirkon luokassa ja jota opetin, oli pitämässä jäähyväispuhettaan, näin pitkiä, hohtavia hahmoja valkoisissa vaatteissa hänen ympärillään. En nähnyt heidän kasvojaan selvästi, mutta jotenkin tiesin, että he olivat kaikki hänen edesmenneitä sukulaisiaan. He näyttivät olevan hyvin ylpeitä hänestä. Kirjoitin hänelle myöhemmin ja kerroin kokemuksestani.”

Laurel Larsen Stokes kertoi hyvin samankaltaisesta ja odottamattomasta kokemuksesta. Hän sanoi:

“Minulla oli tilaisuus nähdä enkeleitä lähetyssaarnaajiemme ympärillä, kun mieheni kutsuttiin soittamaan intiaanihuilua vyöhykekokouksessa Santa Fessa. Vanhin, joka johti kokousta pyysi lähetyssaarnaajien mietiskelemään hiljaa musiikin aikana. Kun mietiskelin, jokin pyyhkäisi olkapäätäni ja avasin silmäni nähdäkseni, että koko huone, lattiasta kattoon, oli täynnä lähetyssaarnaajien suojelusenkeleitä. Kirjoitin sen jälkeen oman seurakuntamme lähetyssaarnaajien vanhemmille kokemuksestani, jotta he tietäisivät, kuinka heidän rakkaita poikiaan ja tyttäriään suojellaan.

Enkelit ympäröivät uskollisia lähetyssaarnaajia ja joskus ihmisiä siunataan niin, että he voivat nähdä niitä. Seuraava tarina kertoo myös siitä ihmeestä.

Kirkkaus loisti heidän kasvoistaan

Sisar Patrocinio kirjoitti unohtumattomasta kokemuksesta, joka hänellä oli lähetystyössä tutkijan kanssa Brasiliassa. Hän kirjoittaa:

“Tämä viikko oli hyvin mielenkiintoinen. Opetimme erästä hyvin tyylikästä ja koulutettua naista nimeltä Zilamar. Menimme hänen luokseen ja opetimme hänelle esittelyoppiaiheen ja kerroimme siitä onnesta, jota tunnemme ollessamme kirkon jäseniä.

Muutama päivä myöhemmin menimme jälleen tapaamaan häntä. Vierailumme kesti yli tunnin, kun keskustelimme hänen kanssaan hänen perheestään, aviomiehestään ja koettelemuksistaan…Sitten hän sanoi: ‘Kun kävitte täällä ensimmäisen kerran, näin teissä jotain erilaista. En tiedä, uskotteko enkeleihin, mutta näin enkelin teidän molempien vierellä. En pystynyt erottamaan heidän kasvojaan, koska kirkkaus, joka loisti heidän kasvoistaan, oli niin voimakas. Tiedän, että enkelit suojelevat teitä, koska näin nuo olennot.’”

Enkelit ovat vastuussa lähetyssaarnaajista

Eräässä rakastetuimmista pyhien kirjoitusten kohdassa Herra sanoo meille:

“Minä olen jopa antanut taivaallisille joukoille ja enkeleilleni käskyn teistä… Ja sen luona, joka ottaa teidät avastaan, minäkin olen, sillä minä käyn teidän kasvojenne edellä. Minä olen teidän oikealla puolellanne ja vasemmalla, ja minun Henkeni on teidän sydämessänne ja minun benkelini teidän ympärillänne tukeakseen teitä” (OL 84:42,88).

Edellisen kertomuksen Zilamar todisti tuota ilmiötä iloiten. Tosi asia on, että enkelit usein ympäröivät, suojelevat ja tukevat lähetyssaarnaajia, kun he tekevät Herran työtä sekä pienin että suurin tavoin.

Enkeleitä lentokentällä

Vanhin Matt Hill oli lähdössä lähetystyöhön Nicaraguaan. Hänen matkatavaransa painoivat 42 kiloa ja lentoyhtiö käski häntä vähentämään painoa 10 kiloa, jotta hän voisi päästä lentokoneeseen. Hän avasi laukkunsa ja katsoi sen sisään. Siellä ei ollut mitään, mitä hän olisi voinut ottaa pois. Hän rukoili kiihkeästi kysyen, mitä hänen pitäisi jättää pois matkasta. Silloin hän “kuuli” rauhoittavat sanat mielessään:

“Rauhoitu, laita matkalaukku takaisin.”

Vanhin Hill toimi uskoen ja laittoi matkatavaransa takaisin ottamatta siitä mitään pois, aivan kuten Henki oli häntä neuvonut tekemään. Tällä kertaa ei ollut mitään ongelmia, vaikka hän ei tiennyt, miten se oli mahdollista. Hän tiesi varmasti, että enkelit olivat auttaneet häntä.

Enkelit auttavat lähetyssaarnaajia kokoamaan Israelin sukukuntia

Ennen Kristuksen ensimmäistä tulemista maassa oli paljon enkelimäistä toimintaa. Alma kertoo:

“Niin, ja Herran ääni julistaa sitä enkelien asuulla kaikille kansakunnille; niin, julistaa sitä, jotta ne saisivat suuren ilon ilosanoman; niin, ja hän kuuluttaa tätä ilosanomaa kaiken kansansa keskuudessa…Sillä katso, enkelit julistavat sitä tällä hetkellä monille meidän maassamme; ja tämän tarkoituksena on valmistaa ihmislasten sydämiä ottamaan vastaan hänen sanansa hänen tullessaan kirkkaudessaan” (Al. 13:22,24).

Nämä samat sanat sopivat myös Kristuksen toiseen tulemiseen. Enkelit julistavat totuutta sellaisten henkilöiden sydämiin, jotka ovat valmiita ottamaan evankeliumin vastaan nyt.

Totuus on se, että enkelit ovat tovereinamme, kun pyrimme osallistumaan Israelin kokoamiseen.

Kun David Babbel oli Brasilian lähetyskentän lähetysjohtajana vuosina 2002-2005, hänellä ja hänen lähetyssaarnaajillaan oli erityisiä kokemuksia. Haluaisin kertoa niistä kaksi hänen luvallaan.

Verhoa raotettiin lähetyssaarnaajille, jotta he näkisivät läsnäolijan

Vanhin Manfre tunsi saaneensa apua enkeleiltä opetuskeskustelussa erään perheen kanssa eräänä iltana. Tuon perheen vanhemmilla oli pieni poika, joka oli kuollut äskettäin kamalan onnettomuuden seurauksena. Perhe oli hyvin avoin kuulemaan evankeliumin totuuksia. Hän kirjoittaa:

“Aloimme opettaa heitä ja Henki oli kanssamme hyvin voimakkaana. Ajoittain olin ihmeissäni sanoista, jotka tulivat ulos suustamme, kun puhuimme Hengen kautta. Sitten toverini [Vanhin Stronger] alkoi puhua iankaikkisista perheistä. Hengen intensiivisyys voimistui, ja aloin tuntea jotain erilaista — tunsin suurta rauhaa. Sitten näin ja tunsin pienen lapsen läsnäolon. Havaitsin huoneessa hyvin voimakkaan valon ja erotin siitä tuon pienen lapsen piirteet.

Sanani vahvistuivat kunnioituksesta siihen, miten tuo mies voisi olla yhdessä lapsensa kanssa tämän elämän jälkeen. Kyyneleet silmissään tuo mies kertoi meille, että toivo siitä, että hän näkisi lapsensa jonakin päivänä, antoi hänelle halun ja tahdonvoiman selviytyä lapsensa kuolemasta. En tiedä, miten kuvailisin sanoin tunteitani, mutta tiedän, että tuon hetken ajaksi verhoa raotettiin ja näin ja tunsin tuon valon — lapsen, joka ei ollut kanssamme fyysisesti, vaan hengessä.

Hieman myöhemmin lapsen isä ojensi minulle valokuva-albumin, jossa oli kuvia tuosta lapsesta. Aloin melkein itkeä, koska oli varma siitä, että se oli sama lapsi, jonka olin juuri nähnyt ja tuntenut.”

Tuon enkelilapsen annettiin valmistaa vanhempiensa sydämet ja siunata myös noiden lähetyssaarnaajien elämää.

Kirkas enkeli, joka neuvoi

Ollessaan lähetystyössä Brasiliassa, Vanhin Melendez palveli seurakunnanjohtajna Posse Goiàsin seurakunnassa. Hän kaipasi epätoivoisesti ohjausta Herralta tuossa palvelutehtävässä. Hän kirjoitti:

“Saavuin kotiin eräänä sunnuntai-iltana kirkosta. Se, mikä teki tästä sunnuntaista erilaisen muihin verrattuna, oli keskustelu erään jäsenen kanssa. Tuo henkilö ei ollut tullut kirkkoon pitkiin aikoihin hänelle tapahtuneiden asioiden takia.

Keskustelumme jälkeen tulin kotiin ja polvistuin huoneeseeni rukoilemaan. Pyysin Herralta, että Hän auttaisi minua tietämään, mitä tehdä, ja löytämään tarvitsemani tiedot. Minulla oli kirkon käsikirjat ja tutkin niitä jatkuvasti, mutta en löytänyt tarvitsemaani vastausta. Päivän päättyessä palasimme asuntoomme ja etsin uudelleen, mutta en löytänyt vastausta, joten rukoilin ja menin nukkumaan.

Tuota yötä en unohda koskaan. Kun nukuin, tunsin aivan kuin joku olisi tullut luokseni ja he sanoi, että hänet oli lähetetty hakemaan minua. Tuo henkilö oli pukeutunut puhtaan valkoisiin vaatteisiin, joten seurasin häntä. Hän vei minut huoneeseen, joka myös oli puhtaan valkoinen, ja sitten huone tuli yhä kirkkaammaksi. Katsoin minua saattavaa henkilöä, mutta en nähnyt hänen kasvojaan; näin hänen vain osoittavan valon lähdettä, aivan kuin kehottaen minua esittämään kysymykseni. Niinpä selitin, mitä oli tekeillä, ja että etsin ohjausta tietääkseni, mitä tehdä. Valo ei vastannut mitään. Se vain ojensi kätensä ja osoitti kirkon käsikirjoihin. Selitin, että olin etsinyt niistä vastausta, mutta en löytänyt etsimääni. Sitten käsi tarttui paperinpalaan, johon oli kirjoitettu numero. Otin numeron ja saattajani ohjasi minut kädestä pitäen takaisin.

Heti herättyäni juoksin työpöytäni luokse, ja molemmat kirjat olivat pöydällä. (Edellisenä iltana olin jättänyt kirjat laukkuun omaan huoneeseeni). Muistin numeron ja avasin kirjan. Kun luin sivun, löysin vastaukseni.”

Ihmeellistä! Kaikki nämä kertomukset osoittavat, miten enkelit ympäröivät, suojelevat ja valistavat lähetyssaarnaajia.

Enkelilliset väliintulot ja ihmeet ovat jatkuvia, kun lähetyssaarnaajia autetaan valmistamaan ihmisten sydämiä evankeliumin vastaanottamista varten. Taivaallinen väki ympäröi ja tukee heitä sekä isoin että pienin tavoin auttaakseen heitä kokoamaan hajotettua Israelin sukukuntaa.

 

Alkuperäisen artikkelin on kirjoittanut Anne Hinton Pratt ja se on julkaistu latterdaysaintmag.com -sivustolla. Artikkelin on kääntänyt Krista Kora.