Kysymys

Vaari,

Olen kokenut viime aikoina musertavaa kuolemanpelkoa ja pelkoa siitä, että kuoleman jälkeen ei olisikaan elämää. Uskon, että kirkko on totta ja minusta tuntuu kamalalta epäillä, mutta en pysty lopettamaan murehtimista asiasta. Olen kauhuissani ajatuksesta, että Jumalaa tai taivasta ei olisi olemassakaan. Kuinka voin päästä eroon näistä epäilyksistäni ja peloistani? Kuinka voin vahvistaa uskoani ja todistustani?

Sanna

Vastaus

Parahin Sanna,

Et ole yksin. On olemassa monia asioita, jotka ovat yhteisiä kaikenlaisille ihmisille. Valitettavasti kuolema on yksi noista asioista. Jokaisen ihmisen aikojen alusta tähän päivään asti on täytynyt käsitellä omaa kuolemaansa. Jopa Vapahtajamme Jeesus Kristus on joutunut tekemään niin. Hän voitti kuoleman, jotta me voisimme elää ikuisesti Hänen kanssaan. Jokainen ihminen, joka on elänyt, on myös kuollut. Uskon, että kaikki nuo ihmiset (miljoonat heistä) ovat kamppailleet samojen asioiden kanssa kuin sinä nyt. Jotkut käsittelivät väistämätöntä huumorin kautta. Kirjailija William Saroyan sanoi:

“Jokaisen täytyy kuolla, mutta ajattelin, että minun kohdallani tehtäisiin poikkeus!”

Hän tietysti käytti huumoria, ja kyllä, hän menehtyi vuonna 1981 eturauhassyöpään.

Kerroit, että uskot kirkon olevan totta, mutta sinusta ”tuntuu kamalalta epäillä”. Olisitko yllättynyt, jos tietäisit, että Jumalan apostolilla oli myös samanlaisia epäilyjä? Hugh B. Brown palveli apostolina ja myös ensimmäisessä presidenttikunnassa. Eräässä yksityisessä kirjeessä, joka julkaistiin äskettäin, hän sanoi:

“Olisitko yllättynyt, jos kertoisin sinulle, että minullakin on hämmennyksen, epävarmuuden ja epäilyksen kausia? Minä myös olen kokenut pimeyden, sumuisuuden ja sen laakson viileyden, joka sijaitsee uskon ja luottamuksen valaistujen huippujen välissä.”

Nuo sanat ovat kauniit ja ne myös antavat minulle suurta lohtua. Loppujen lopuksi, jos Herran apostoli on kamppaillut epäilyksen ja epäuskon tunteiden kanssa, varmasti taivaallinen Isä on kanssani, kun minäkin kamppailen!

Rakas Sanna. Paras tapa vahvistaa uskoasi on tehdä se, mitä profeettamme suosittelevat meitä tekemään. Tutki pyhiä kirjoituksia. Rukoile päivittäin. Opiskele Mormonin kirjan profeettojen sanoja. Välttele tilanteita ja mediaa, jotka vahingoittavat todistustasi. Käy säännöllisesti kirkossa ja osallistu toimintoihin. Kuuntele paikallisia johtajiasi. Ole kuuliainen heille. He välittävät sinusta ja tekevät kaiken mahdollisen auttaakseen sinua uskon matkallasi.

Sanna ystäväni. Taivaallinen Isä rakastaa sinua syvästi. Hän tietää, miten vaikeaa usko on joillekin meistä. Hän antoi meille hyvät työkalut (edellisessä kappaleessa mainitut), jotta voisimme jonain päivänä olla lähempänä Häntä Hänen kaikessa kirkkaudessaan. Usko on matka meille kaikille ja en ole vielä tavannut ketään, kuka ei olisi kamppaillut samojen asioiden kanssa kuin sinä nyt.

Rukoilen puolestasi.

Vaari

Alkuperäinen artikkelin on julkaistu askgramps.org -sivustolla. Artikkelin on kääntänyt Krista Kora.