Kaikista vaikeinta kutsuttaessa toisia oppimaan enemmän kirkostamme on ohjata keskustelun suunta kirkkoon. Tässä on joitain kohtuullisen harmittomia keinoja avuksesi.

 1. Pukeudu uskoosi. Käytä T-paitoja nuorisokonferensseista, myös BYU:n tai LDS Business Collegen vaatteet käyvät.
 2. Kun sinulta kysytään jotain, aloita vastaamalla: ”Kun olin lähetyssaarnaaja . . .”
 3. Kysy toisten viikonlopusta. Kun he puolestaan kysyvät sinulta, mainitse, että olet menossa kirkkoon.
 4. Kysy toisilta neuvoja tehtävääsi kirkossa (”Sunnittelen aktiviteettia 8-11 -vuotiaille”, tai ”Mikä herättäisi mielenkiintosi oppitunnilla?”)
 5. Kutsu jokin tuttavistasi kuuntelemaan puhetta tai opetusta, jonka pidät kirkossa.
 6. Jos jätät tippiä ravintolassa, jätä kirkon kutsukortti sen kanssa. Älä kuitenkaan jätä pelkkää kutsua tipin sijasta.
 7. Tuo pyhät kirjoituksesi luettavaksi, kun joudut odottamaan jossain. Ihmiset kysyvät usein kirjoista, joita luet mutta harvoin kysyvät, mitä kännykkäsi näytöllä tapahtuu.
 8. Kerro palvelusta, jota saat kirkkosi taholta. Ehdota ystävillesi lähetyssaarnaajien palvelua.
 9. Yhdistä tekemisesi siihen, mitä olet nähnyt tai kuullut kirkossa. (”Söin tällaista ruokaa nyyttäreillä” tai ”joku mainitsi tämän rakennuksen puheessaan kirkossa”)
 10. Tuo esille jonkun sukulaisesi luonteenpiirre tai mielenkiintoinen teko. Tämä saattaa herättää kysymyksiä.
 11. Puhu mistä tahansa lähetystyökokemuksestasi, ”Tässä yhtenä päivänä puhuin erään henkilön kanssa siitä, mikä elämässä todella on tärkeintä. Mitä luulet?”
 12. Kunhan vain aloitat juttelemaan. Kun tapaamme uusia ihmisiä, huolehdimme joskus liikaa siitä, että osaamme sanoa juuri oikeat sanat. Paras keino löytää yhteinen sävel uuden henkilön kanssa on vain jutella jostain. Seuraava puheenaihe saattaakin jo olla evankeliumi.
 13. Joskus tavatessamme uusia ihmisiä, saatamme häärätä lompakollamme. Käytä lompakkosi sisältöä murtaaksesi jään; perheesi tai Vapahtajan kuvaa tai ehkäpä temppelisuositustasi.
 14. Elä uskosi mukaan. Koskaan ei voi tietää, jos aamukahvista kieltäytyminen tai mauttoman vitsin huomiotta jättäminen herättää jonkun mielenkiinnon.
 15. Erikoiset korut saattavat innostaa toisia kysymään asioita, kuten VO-sormus, Nuorten Naisten Medaljonki tai Velvollisuuteni Jumalaa kohtaan-pinssi.
 16. Käytä sanaa ”Jumala” paljon, kuten esimerkiksi ”Luojan kiitos” tai ”Herran siunausta”. Se tekee uskostasi tutumpaa toisille hyvin harmittomalla tavalla.
 17. Tapaamme usein ihmisiä, joilla on samanikäisiä lapsia. Kutsu heitä mahdollisuuksien mukaan alkeisyhdistyksen aktiviteetteihin tai muihin MAP-kirkon perheiden lasten seuraksi.
 18. Ota huomioon tilanne, jossa tapaat uuden ihmisen. Jos tapaat hänet vaikka kirjastossa, voit kutsua hänet Apuyhdistyksen kirjakerhoon. Jos tapaat hänet kuntosalilla, kutsu hänet ystäviesi kanssa aamulenkille.
 19. Jos huomaat hänen olevan hyviä jossain, pyydä häneltä apua. (Esimerkiksi pyydä häntä liittymään seurakunnan kuoroon tai pyydä häntä korjaamaan jotain kotiopetuspiirissäsi olevalle jäsenelle.)

Monilla Myöhempien Aikojen Pyhillä on omat sosiaaliset ympyränsä, jotka koostuvat pääosin toisista mormonikirkon jäsenistä. Jos olet tällaisessa tilanteessa, lähetystyö voi olla hankalaa. Toivon mukaan nämä ehdotukset auttavat sinua löytämään keinoja olla parempi jäsenlähetyssaarnaaja.

Artikkeli on julkaistu alun perin Mormonhub-sivustolla. Artikkelin on kääntänyt Teemu Hokkanen.