Milleniaalit ovat sukupolvi, joka pyrkii saamaan aikaan maailman, jossa Jumalaa ei ole. Se ei ole vain minun mielipiteeni. Suurimmat milleniaaleille tehdyt mielipidemittaukset osoittavat niin. Tuntuu oudolle, että tämä on se sukupolvi, joka on ympäröity parhaimmilla oppimisen mahdollisuuksilla, teknologian kehityksellä ja älykkyydellä, mitä maailmassa koskaan on ollut. Näyttää siltä, että mitä johdonmukaisemmaksi maailma tulee, sitä epäjohdonmukaisemmaksi se tulee.


Luominen – sattumaako?

Tunnettu ”Paleyn kelloseppävertaus” vuodelta 1802 kertoo analogian miehestä, joka kävelee rannalla ja kompastuu kauniisti valmistettuun kelloon. Se ei ollut ainoastaan täydellisesti tehty, vaan se myös toimi. Tik, tik, tik…kukaan järjissään oleva ei koskaan voisi uskoa, että kello olisi kasaantunut itsekseen sattumalta. Vaikka niin olisikin jotenkin tapahtunut, herää kysymys: ”Kuka veti sen?” ja sai sen käymään. Varmastikin kellot olivat jo tarpeeksi monimutkaisia vuonna 1802, jotta Paley pystyi todistamaan näkökohtansa, mutta jos kelaamme aikaa vuoteen 2016, se tuntuu vielä käsittämättömämmältä.

Vaihdetaanpa Paleyn kello upouuteen ”älykelloon”. Jos löytäisit odottamatta tällaisen ihmeellistä teknologiaa sisältävään kellon, pitäisitkö edes mahdollisena, että tuo kello olisi kasaantunut itsekseen sattumalta? Kukaan johdonmukainen henkilö ei edes harkitsisi sellaista mahdollisuutta. He olettaisivat, että kellolla täytyi olla suunnittelija, joka on koonnut osat yhteen, ohjelmoi käyttöjärjestelmän toimimaan laitteistossa ja käynnisti sen.

Paleyn kello kalpenee vertailussa älykelloa vastaan monimutkaisuuden perusteella…ja silti, älykello kalpenee vertailussa joka päivä ympärillämme näkemäämme luontoon samasta syystä. Jo tämän blogin lukeminen tai audiolähetyksen kuunteleminen on saavutus, jota tiedemiehet eivät voi toistaa tai selittää. Se, että sanat, jotka näet silmäksi kutsutun välineen kautta, merkitsevät sinulle jotain, ja näkemäsi tieto käsitellään välittömästi aivoissa, ja että tuo tieto luo tunteita koko kehossa, on ihme. Ihme, jota edes parhaimmat insinöörit maailmassa eivät voi toistaa tai selittää.


Kaikki osoittaa, että on olemassa Jumala

Jatkan tarinalla miehestä nimeltä Korihor, joka todella halusi päästä eroon Jumalasta. Hän kulki ympäriinsä pilkaten kaikkia niitä, jotka uskoivat Jumalaan. Hän sanoi, että ihmiset olivat tyhmiä, koska heillä oli toivoa Kristuksessa tai Jumalassa. Hän myös sanoi, että usko oli ”hullun mielen vaikutusta, ja tämä teidän mielenne häiriintyminen johtuu teidän isienne perimätiedoista” (Alma 30:16).

Hän jatkoi paasaamistaan siitä, mitä me kutsuisimme Darwinin evoluutioteoriaksi tai ”luonnon valinnaksi”. Hän sanoi, että syntejämme ei voitaisi sovittaa ja että ”jokaisen ihmisen kävi tässä elämässä sen mukaisesti, kuinka kukin luotu menetteli” (Alma 30:17). Hän sanoi, että ihminen ei voinut tehdä rikosta, koska ei ollut Jumalaa, jolle olisimme tilivelvollisia.

Korihor esitti, että hän ei pystynyt näkemään häntä ympäröivän maailman ihmeellisyyttä. Hän poisti Jumalan mielestään ja loi itsestään jumalan. Hän sai toiset ”nostamaan päänsä jumalattomuudessaan, niin, johdattaen monia naisia ja myös miehiä harjoittamaan haureutta sanoen heille, että kun ihminen oli kuollut, se oli hänen loppunsa” (Alma 30:18). Hän vakuutti heille, että ei ollut väliä, mitä he tekivät, koska he lopulta palaisivat maahan ja heistä tulisi lannoitetta, jolla ei olisi mitään muistikuvaa olemassaolostaan. Hän otti pois kaiken toivon tulevasta elämästä ja periaatteessa käski heidän ”elää täysillä” täällä ollessaan.

Se oli saastainen valhe.

Niinpä toinen mies nimeltä Alma kohtasi tämän Korihorin ja kysyi häneltä monin sanoin, mikä hänen ongelmansa oikein oli. Alma ei voinut ymmärtää, miksi tämä mies halusi niin kovasti eroon Jumalasta. Korihor alkoi kuulustella Almaa pyytäen merkkiä Jumalalta. Alma sanoi monia asioita Korihorille, mutta vaikuttavimmat olivat nämä kuusi sanaa.


”Kaikki osoittaa, että on olemassa Jumala”

 

Alma jatkoi: ”Nimittäin maa ja kaikki, mitä sen päällä on, niin, ja sen liike, niin, ja myös kaikki planeetat, jotka liikkuvat säännöllisessä järjestyksessään, todistavat, että on olemassa Korkein Luoja.” (Alma 30:44)

Korihorille aiheutuneiden hankaluuksien jälkeen hän vihdoin myönsi, että hän oli ”tiennyt aina, että on olemassa Jumala”, mutta hänen opettamansa asiat olivat ”mieleen lihalliselle mielelle” (Alma 30:52-53). Hän teki saman, minkä niin monet ihmiset nykyään tekevät heittämällä Jumalan olemattomuuteen, jotta he voisivat tehdä, mitä haluavat. Heidän perimmäinen halunsa ”olla vapaita” tekemään, mitä he haluavat, tuottaa päinvastaisen tuloksen lihallisen vankeuden ja toivottomuuden maailmassa, jollaista he eivät koskaan olisi osanneet kuvitella.

Sininen taivas ja auringonpaiste pilvien läpi


Olemassaolomme ihme

Jo pelkkä olemassaolomme, jokainen yksityiskohta siitä, on kaikki se todistus, mitä minä tarvitsen uskoakseni älykkääseen suunnittelijaan. Perussolu, joka on ”eliön pienin rakenteellinen ja toiminnallinen yksikkö” on näkymätön paljaalle silmälle ja sitä on verrattu hyvin johdettuun tehtaaseen. Sinut pitää elossa noin 37 biljoonaa mikroskooppisen pientä uusiutuvaa tehdasta. Vaikka hylkäisit kaiken sen tiedon, mitä meillä on laajentuvasta ja monimuotoisesta maailmankaikkeudesta ja sen miljoonista ja biljoonista galakseista, ja tutkisimme vain ihmiskehoa, et voisi muuta kuin uskoa suunnittelijaan, joka tiesi, mitä teki.

Kaikki tieteen ja filosofian mieleen tuomat epäilykset eivät koskaan voi syrjäyttää yhden hänen uskollisen luomuksensa yksinkertaista ja johdonmukaista havaintoa. Todisteet ovat meidän kaikkien nähtävissä. Joten älä ole kuin Korihor. Älä ole se henkilö, joka yrittää päästä eroon Jumalasta. Se vain ei ole loogista.

Alkuperäisen artikkelin on kirjoittanut Greg Trimble ja se julkaistiin osoitteessa gregtrimble.com. Artikkelin on kääntänyt Krista Kora.