Vuosien varrella sisaret ovat esittäneet minulle lukuisia kysymyksiä liittyen apuyhdistykseen, ja nyt viimeisimpänä palvelutyön muutoksiin. Toiset ovat käytännön kysymyksiä, toiset puolestaan syvällisiä huolenaiheita.

Edellisessä artikkelissa jaoin viisi kysymystä vastauksineen, tässä neljä lisää.

Kysymys nro 6:

Mitä jos minulla ei ole aikaa palvella?

Vastaus:

Ymmärräthän, että elämässämme on erilaisia aikoja ja vaiheita. Jos sinusta tuntuu, että aikataulusi ei salli sinun käyttää paljon aikaa useista sisarista huolehtimiseen, harkitse asiasta keskustelua apuyhdistyksen johtajasi kanssa. Hän saa innoitusta, mutta hän ei ole ajatustenlukija ja hän on varmasti aina halukas kuulemaan huolistasi ja tilanteestasi. Hän saattaa muokata tehtävälistaasi niin, että vierailet neljän sisaren sijaan vain yhden luona. Tai hän saattaa siirtää sinut sisarelle, joka on pyytänyt saada kirjeen kerran kuussa. Mutta tämä seuraava on niin suurenmoista tässä uudessa palvelutyön muutoksessa: kyse ei ole siitä, että käytämme joka kuukausi tunteja jutustelemiseen kodeissamme. Kyse on sisarten tarpeiden täyttämisestä. Saatat yllättyä, että luottaessasi Jumalaan ja rukoillessasi, löydät tarvittavan ajan palvellaksesi tavalla, joka on palkitsevaa sekä sinulle että sisarillesi.

Kysymys nro 7:

Seurakuntani alue on valtava. Kuinka täytän heidän tarpeensa, kun he asuvat niin kaukana?

Vastaus:

On alueita, joissa seurakunnan rajat käsittävät muutaman korttelin ja toisissa puolestaan sata kilometriä. Välimatkat voivat luoda joitain ongelmia sen suhteen minkälaista apua tarjoat sisarillesi. Luota siihen, että apuyhdistyksen johtaja ja piispa ovat tietoisia tästä ja ottavat sen huomioon. Palvelusisarena voit saada innoitusta palveltavan sisaren tarpeista. Jos ne ovat tarpeita, joita sinä et koe pystyväsi täyttämään, soita apuyhdistyksen johtajallesi tai ota asia esille neljännesvuosittaisessa palvelutyöhaastattelussa. Kenties joku toinen sisar asuu lähempänä tai on joitain muita tapoja täyttää tämän sisaren tarpeet. Herra tietää mitä tarvitsemme ja valmistaa keinon, kun vain yritämme kuunnella, pohtia ja palvella.

Kysymys:

Minulla on haasteita oman todistukseni kanssa. Kuinka voin vahvistaa toista, kun en meinaa pysyä itsekään pystyssä?

Vastaus:

Pyydän teitä ajattelemaan vanhin Jeffrey R. Hollandin sanoja: ”Jatkakaa toivomista. Kulkekaa eteenpäin. Tunnustakaa rehellisesti kysymyksenne ja huolenaiheenne, mutta lietsokaa ensin ja aina uskonne hehkuvaa liekkiä, koska kaikki on mahdollista niille, jotka uskovat.” Vahva todistus ja syvällinen tieto eivät ole edellytyksiä palvelemiselle. Sinulla on uskoa, sinä uskot johonkin. Jos ei mitään muuta, sinulla on toivoa, että kuulemasi on totta. Lietso sitä toivon ja uskon liekkiä. Lietso sitä rukoilemalla ja palvelemalla, rakastamalla ja tekemällä. Kenties sinua on pyydetty palvelemaan kyseisiä sisaria juuri uskosi nykyisen tilanteen vuoksi. Luota siihen, että Jumala tietää mitä tekee. Jos sinulta kysytään jotain, johon et tiedä vastausta, kerro hänelle, ettet tiedä, mutta otat siitä selvää. Sitten tutki asiaa. Jos et pysty todistamaan jostain tietystä periaatteesta vielä, tutki ja rukoile. Voit palvella tehokkaasti, vaikka sinulla olisikin joitain epäilyksiä. Sinua tarvitaan, sinua rakastetaan ja sinä voit silti vaikuttaa. Jatka toivomista. Kulje eteenpäin. Et ainoastaan ole siunaukseksi toisten elämässä vaan tulet itsekin olemaan siunattu.

Kysymys nro 9:

Kuinka palvelutyön raportointi tapahtuu?

Vastaus:

Seurakunnassasi palvelutyön organisoi apuyhdistyksen johtaja, joka tekee yhteistyötä vanhinten koorumin johtajan ja piispan kanssa. Kuukausittainen raportointi korvataan neljännesvuosittaisella palvelutyöhaastattelulla apuyhdistyksen johtajan kanssa.

Lähdeaineistoa

Internetistä löytyy paljon suurenmoista aineistoa apuyhdistykselle ja palvelutyöhön. Virallista opastusta ja koulutusta löydät osoitteesta ministering.lds.org sekä viimeisimmistä ensimmäisen presidenttikunnan ja apuyhdistyksen ylimmän johtokunnan sanomista.

Lopuksi

Tammikuun 2018 Liahonasta voimme lukea nämä voimaannuttavat sanat: ”Noudattamalla Hänen esimerkkiään me kotikäyntiopettajat voimme oppia tuntemaan jokaisen sisaren, jonka luona käymme, ja oppia rakastamaan häntä muistaen, että rakkaus on perusta kaikelle, mitä teemme. Kun rukoilemme innoitusta tietääksemme, kuinka palvella häntä ja auttaa häntä vahvistamaan uskoaan, ’mikään ei voi estää enkeleitä olemasta [seuranamme]’.”

Sisaret, uskon tähän. Me emme ole yksin. Palvelutyömme kumppanuuteen kuuluu muutakin kuin kaksi sisarta. Siihen kuuluu taivaallinen Isä, Jeesus Kristus ja meitä ympäröivät enkelit. Miksi? Koska tämä työ on pyhää. Siinä on kyse itse Jumalan tarkoituksesta: ”ihmisen kuolemattomuuden ja iankaikkisen elämän toteuttamisesta” (Mooses 1:39). Meidät on kutsuttu liittymään heidän kanssaan tähän työhön, ei ainoastaan täyttääksemme niiden tarpeet, joita palvelemme, vaan jotta he voivat myös täyttää meidän tarpeemme.

 

 

Tämän artikkelin on alun perin kirjoittanut Michelle Wilson ja se on julkaistu ldsliving.com-sivustolla nimellä ”Questions About Ministering: Part 2”.

Suomi ©2016 LDS Living, A Division of Deseret Book Company | English ©2016 LDS Living, A Division of Deseret Book Company