Mormoneista keksityt oudot tarinat eivät ole alkuunkaan vieraita heille. Mutta siinä missä nämä uskomattomat tarinat ovat outoja, surullisia ja täysin epätosia, ovat ne ehdottomasti hulvattomia. Toivottavasti nautit näistä.

1. Mormonit ovat todellisuudessa Illuminati-salaseuran jäseniä

Jos aiot sukeltaa salaliittoteorioiden maailmaan, lienee paras aloittaa huipulta. Eikä yksikään salaliittoteoria ole täydellinen ilman Illuminatia. Entinen mormoni BehindCurtain kirjoitti vuonna 2013, että mormonit ovat ilmiselvästi Illuminateja, sillä ilmeisesti Illuminateilla on yliote CIA:sta ja mormoneja on CIA:ssa.

Jos se ei vielä riitä, Illuminatit ovat niittäneet mainetta tuhoisien tapahtumien ennustamisesta ennen niiden tapahtumista, aivan kuten mormoneillakin on profeettoja. Yhteensattumaako?

The Vigilant Christian julkaisi vuonna 2014 YouTubessa vuodatuksen, jonka mukaan mormoneja, Joseph Smith mukaan lukien, on liittynyt vapaamuurareihin. Ja vapaamuurarit ja Illuminati on yksi ja sama asia. (Sitä ne eivät ole.)

Jos et vieläkään ole vakuuttunut, niin kirkko lainasi kerran rahaa pankilta, jonka omisti mies, jonka tytär oli naimisissa jonkun kanssa, joka lähestulkoon takuuvarmasti oli Illuminatin jäsen.

2. Mormonit suojelevat muotoaan muuttavia liskoihmisiä

Jotkut salaliittoteoreetikot uskovat, että muotoaan muuttavat liskoihmiset hallitsevat maailmaa. Biblioteca Pleyades on vakuuttunut, että mormoneilla on kätensä tässä pelissä. Saatat kysyä, kuinka näin on, mutta se johtuu vain siitä, ettet ajattele kriittisesti.

On olemassa kaksi ilmiselvää todistetta. Yksi: miksi mormonit tekisivät niin ahkerasti sukututkimustyötä, jos sen tarkoitus ei olisi pitää kirjaa siitä kenen kaikkien sukujuuret juontavat liskoihmisistä?

Kaksi: miksi temppeleihin pääsy on rajoitettua? Ilmiselvästikin, jotta he voivat suojella suuria maanalaisia liskoihmispopulaatioita.

Ei riitä? B. Watson näki tajuttomana unen/muiston, jossa hän, ollessaan lapsi ja asuessaan Salt Lake Cityssä, tapasi naisen, jonka jalan iho näytti suomuiselta – niin kuin kuiva iho, mutta sitäkin suomuisempi. Joten hän tuli siihen loppupäätelmään, että tämän naisen täytyi todennäköisesti olla geneettinen hybridikokeilu.

3. Kolminkertainen selviytyjä todellisuudessa terroristinero

Monet ovat kuulleet innoittavan tarinan Mason Wellsista, lähetyssaarnaajasta, joka loukkaantui terrori-iskussa Brysselissä ja joka oli ollut myös Bostonissa ja Pariisissa niissä sattuneiden terrori-iskujen aikaan.

Vaikka monet ajattelevat kyseessä olevan sarjan epäonnekkaita sattumuksia, Geoffrey Grinder (Now the End Begins) ei anna ulkokuoren hämätä itseään.

Grinder uskoo ilmiselvän selityksen Wellsin paikallaololle olevan sen, että hän on osa monikansallista salaliittoa, joka järjestää suuria terrori-iskuja ja sitten vierittää syyn niistä ulkopuolisten niskaan, saadakseen ihmiset luopumaan vapaudestaan turvallisuuden nimissä.

Wells puolestaan sanoo olevansa kiitollinen siitä, että Herra on suojellut häntä.

4. Kirkko rakentaa ydinasetta

Eräs kyseenalaistava 25-vuotias mormonimies on kertonut, että hänen isänsä ystävä kertoi tälle, että oli ollut käveleskelemässä metsässä Jackson Countyn reunamilla Missourissa. Hän oli päätynyt rakennukselle, jota ympäröi piikkilanka-aita ja kun vartija oli nähnyt hänet, oli tämä pyytänyt häntä poistumaan. Koska kirkko omistaa niin paljon maata Jackson Countyssa, oli ilmiselvää, että tämä rakennus kuului mormoneille.

Mitä tuossa salaisessa rakennuksessa mahtoi tapahtua? Todennäköisesti siellä rakennettiin ydinasetta. Muistathan kuinka mormonit ovat soluttautuneet CIA:han? No, he ovat myös FBI:ssä ja mistä muusta syystä he olisivat siellä, kuin saadakseen käsiinsä uraania?

Eikö riitä? Joseph Smith perusti ryhmän nimeltä Council of Fifty (viidenkymmenen neuvosto) auttaakseen Nauvoon poliittisen puolen pyörittämistä. Julkinen (eli tosi) tarina on, että tuo ryhmä lakkautettiin 1880-luvulla, sillä ei ollut enää tarvetta teokraattiselle järjestölle. Mutta mitä jos he ovatkin edelleen olemassa? Luonnollisestikin he haluaisivat ydinaseen, eikö?

5. Mormoneilla on sarvet

Minulle mieluisin salaliittoteoria mormoneista on vanha: mormoneilla on sarvet. Tämä salaliittoteoria juontaa juurensa sarvista vertauksena. Sarvet edustavat usein petollisuutta, aggressiota ja miehisyyttä. Kaikki nämä ominaisuudet liitetään alkuaikojen mormoneihin.

Mutta vaikka sarvet olivatkin vain vertauskuva, kun niitä alettiin käyttää poliittisissa pilapiirroksissa 1880-luvulla, osa kansasta alkoi ottaa ne vakavasti.

Mormonit itse kokivat nämä väitteet kuitenkin niin naurettavina, että kerromme edelleenkin tarinoita herkkäuskoisista ihmisistä, jotka uskoivat meillä olevan sarvet. Vaikka jotkut silti uskovatkin tähän teoriaan, nykypäivänä se on lähinnä tarina, jota kerromme kuvataksemme kuinka virheellistä tietoa antimormoneilla onkaan.

 

Artikkelin on kirjoittanut Christopher D. Cunningham ja se on alun perin julkaistu Mormon Hub -sivustolla. Artikkelin on suomentanut Tanja Robinson.