Avioliittosi vaaliminen

Perhe: Julistus maailmalle” julistaa, että ”[Jumalan] iankaikkisessa suunnitelmassaan on olennaista miehen ja naisen välinen avioliitto” ja että ”aviomiehellä ja vaimolla on vakava velvollisuus rakastaa toinen toistaan ja huolehtia toisistaan”. Ja miksi ei? Kaikista maailman ihmisistä puolisosi on se, jonka kanssa valitsit olla ikuisesti. Joten pidä huoli siitä, että hän tietää, kuinka paljon hän merkitsee sinulle. Anna hänen tietää, että olet iloinen hänen ollessaan se oikea. Vahvista avioliittoanne ilmaisemalla rakkautesi.

Presidentti Russell M. Nelson on opettanut: ”Avioliitto tuo suuremman mahdollisuuden onnellisuuteen kuin mikään muu ihmissuhde. Avioliitot olisivat onnellisempia, jos niistä pidettäisiin parempaa huolta.” Joten jos etsit keinoja osoittaa rakkautesi ja kannustuksesi puolisollesi päivittäin, kokeile käyttää viittä aistiasi.

Silmilläsi

Etsi hyvää puolisossasi joka päivä. Näitkö hänen palvelevan perhettänne? Kerro hänelle huomanneesi. Katsoitko, kun hän leikki lasten kanssa pitkän työpäivän jälkeen? Huomauta asiasta. Joskus keskitymme parisuhteen ongelmiin ja erilaisuuksiimme ja suljemme silmämme kaikelta siltä hyvältä, mitä puolisollamme on tarjota. Joten katso ja näe asiat, joihin kiinnitit huomiota alun perinkin.

Nenälläsi

Kun kyseessä on puolisosi rakastaminen, ota aikaa pysähtyä ja kuvainnollisesti haistella ruusuja. Toisin sanoen laita yhteinen aikanne etusijalle, jotta voitte pysyä yhteydessä. Elämän hulluudessa on helppo unohtaa, että kaiken jälkeen on kyse vain teistä kahdesta. Joten hidasta vauhtia, jätä lapset, laskut ja huolet taaksesi hetkeksi ja pitäkää hauskaa yhdessä. Se voi olla virallinen illanvietto tai yksinkertaiset viisi minuuttia yhdessä ennen nukkumaanmenoa, mutta pidä suhteestanne huolta päivittäin.

Korvillasi

Aviopari lapsineen aurinkoisella hiekkarannallaKuuntele tarkkaan, mitä sanottavaa puolisollasi on. Olipa se sitten pitkän päivän tapahtumien jakamista, keskustelua ongelmista ja erimielisyyksistä tai kiinnostuksenkohteen tai harrastuksen yksityiskohtien kuvailua, puolisollesi merkittävien asioiden tulisi olla merkittäviä sinulle. Joten kerro hänelle välittäväsi antamalla jakamaton huomiosi hänen sanoilleen. Tulet huomaamaan, että kuuntelemalla tulet ymmärtämään puolisoasi paremmin ja rakkautesi häntä kohtaan kasvaa entisestään.

Suullasi

Ensinnäkin, sano ”minä rakastan sinua” joka päivä. Tunteiden ilmaiseminen kertoo puolisollesi, kuinka paljon hän merkitsee sinulle. Mutta näiden kolmen pienen sanan lisäksi olkoot kaikki sanasi rakkauden täyttämiä. Arvostelun sijaan tarjoa kannustusta. Valituksen sijaan anna kiitosta. Riitelyn sijaan anna anteeksi. Ole kumppanisi suurin ihailija. Kannustavien sanojesi ansiosta te kaksi voitte saavuttaa suuria asioita yhdessä.

Käsilläsi

Puolisosi kädestä kiinni pitäminen on hyvä tapa osoittaa arvostusta ja tukemista. Katso pariskuntaa tässä televisiomainoksessa, joka ymmärtää tuon eleen tärkeyden. Mutta voit tehdä enemmänkin, kuin vain pitää kädestä kiinni. Voit käyttää käsiäsi palvellaksesi puolisoasi usein. Tee odottamattomia asioita. Yllätä hänet erityisellä aterialla tai siivoa salaa hänen autonsa. Kirjoita rakkausviestejä ja laita ne huomaamattomiin paikkoihin tai soita hänelle kysyäksesi kuulumisia. Rakkaus loistaa jokaisesta palvelun eleestä.

Kaikista elämäsi ihmissuhteista avioliiton pitäisi olla ensimmäisenä listalla. Joten siinä on järkeä, että käytät kaikkia viittä aistiasi osoittaaksesi rakkautesi ja tukesi puolisollesi joka päivä.

 

 

Alkuperäinen artikkeli on julkaistu osoitteessa mormon.org. Artikkelin on suomentanut Hanna-Martta Maljanen.