Onko sinulle koskaan tullut tunnetta, joka ei tunnu tulevan omista ajatuksistasi? 

Ehkä sinulle on joskus tullut ajatus, että nyt pitäisi soittaa isoäidille, mutta et oikein ymmärrä, miksi. Tai ehkä sinusta on tuntunut siltä, että sinun tulisi sanoa jotakin kävelytiellä sinua vastaan kävelevälle henkilölle. Ihmettelet kuitenkin tuota tunnetta, koska vastaantuleva henkilö on tuntematon. 

Jos olet tuntenut näin, ymmärrän, miltä sinusta tuntuu! 

Monet tällaisista tunteista koin lähetystyöni aikana Kanadassa. Se oli aikaa elämässäni, jolloin tunsin ehdottomasti olevani lähellä taivaita, ja ajatukseni olivat usein oikealla taajuudella Pyhää Henkeä kuullakseni. Tässä artikkelissa jakamani asiat ovat oivalluksia, jotka ovat syventäneet uskoani ja ymmärrystäni jumaluudesta. 

Opetellessani tunnistamaan, miten Pyhä Henki puhuu minulle, minua on auttanut kuulla muiden ihmisten kokemuksia Pyhän Hengen kuulemisesta. Mikäli sinä etsit myös Pyhän Hengen ääntä elämässäsi, ehkä sinuakin voi auttaa muiden ihmisten kokemusten kuuleminen. Minkälaisia hengellisiä kokemuksia sinulla on ollut elämässäsi ja miltä ne ovat tuntuneet? 

Tässä artikkelissa lisätietoa siitä, kuinka voimme kuulla tai tuntea Pyhää Henkeä elämässämme.

Minun on toimittava niiden tuntemusten mukaan, joita minulle annetaan 

Mieleeni on erityisesti painunut tilanne lähetystyöni alkupuolelta, kun olimme toverini kanssa ajamassa tunnin ajomatkaa pienestä kaupungista toiseen. Matkalla ajoimme vanhan puutalon ohi, joka oli koristeltu jouluvaloin. Minulle tuli yllättävän voimakas tunne, että meidän tulisi pysähtyä ja mennä tapaamaan tuon talon asukkaita. 

Lähetyssaarnaajalle tämä olisi tuiki tavallista: me juttelimme entuudestaan tuntemattomille päivittäin. Nyt järkeilin kuitenkin, että olimme autossa matkalla toiseen paikkaan, eikä meillä olisi aikaa pysähtyä minun hassujen ajatusteni vuoksi. En koskaan maininnut tunteestani toverilleni. 

Tämä hetki on jäänyt vaivaamaan minua. Myöhemmin olen oppinut, että Pyhä Henki puhuu minulle usein samoin kuin Hän teki tässä tilanteessa. Minulle saattaa yhtäkkiä nousta mieleen jokin asia, joka pitäisi tehdä heti. Usein tunnetta seuraa sykkeen nouseminen ja yllättävä jännitys. 

Olen myös oppinut, että toimiessani tällaisen yhtäkkisen tunteen mukaan olen jälkeenpäin aina tyytyväinen, että tein sen. Jos taas en toimi tuon tunteen mukaan, se jää poikkeuksetta vaivaamaan minua. 

Kerran tunsin tuon saman tunteen kehottavan minua kääntymään ympäri ja juttelemaan kanadalaisessa kauppakeskuksessa nuorelle miehelle, jonka oli juuri kävellyt ohitseni. Epävarmana siitä, mitä sanoisin, päätin toimia tunteen mukaan. Käännyin ympäri ja kävelin miehen luokse. Selitin hänelle minusta tuntuneen siltä, että minun pitäisi tulla sanomaan hei, mutta en tiennyt miksi. Samalla annoin hänelle korttini. Kerroin, että hän voisi ottaa yhteyttä, mikäli tahtoisi hengellistä opastusta lähetyssaarnaajilta.

Yllätyksekseni tämä nuori mies liikuttui kyyneliin asti ja kertoi, että hän oli juuri kokenut jotain vaikeaa elämässään ja että tämä pieni ystävällinen ele oli juuri se, mitä hän tarvitsi. Juttelimme hetken, mutta en nähnyt häntä koskaan sen jälkeen. Tiesin kuitenkin, että olin tehnyt tuossa hetkessä oikein noudattaessani Pyhän Hengen kehotusta avata suuni ja jutella tälle miehelle.  

Kun toimin näiden Pyhän Hengen viestimien tunteiden mukaan, toimin instrumenttina Jumalan käsissä ja saan odottamattomia tilaisuuksia auttaa ympärillä olevia ihmisiä ja läheisiäni. Noudattaessani tämän sykettä nostavattavan tunteen kehotuksia Taivaan Isä lähettää ympärilleni enemmän ihmisiä, joita voin auttaa. Sen sijaan kun en ole uskaltanut tehdä sitä, mitä Pyhä Henki minulta pyytää, nuo pyynnöt harvenevat. 

Ajattelen, että Taivaan Isä antaa meille enemmän ohjausta, jos todistamme olevamme sen arvoisia ja jos teemme, kuten hän neuvoo. Sillä tavalla osoitamme olevamme Hänen luottamuksensa arvoisia. 

Olen oppinut, että voin vahvistaa Pyhän Hengen tuntemista vain toimimalla ajatusteni mukaan, jotka tulkitsen Pyhän Hengen kehotuksiksi. Mitä enemmän olen tätä tehnyt, sitä varmempi olen ollut siitä, että kyseessä todella on Pyhä Henki eikä vain omat ajatukseni. 

Sydämen kääntäminen kohti Kristusta on enemmän kuin vain todistus Hänestä

Ollessani Provossa lähetyssaarnaajien koulutuskeskuksessa ennen varsinaisen lähetystyöni aloittamista sain tilaisuuden kuunnella Vanhin Bednarin puheen, jonka hän oli pitänyt tuossa samassa paikassa joitakin vuosia sitten. Puheessaan hän sanoi jotain, joka vangitsi minut kuuntelemaan koko puheen tarkemmin kuin olen varmaan mitään kuunnellut koskaan sitä ennen. 

Jon McNaughton ”Vapahtaja”

Bednar kertoi, ettei riitä, että meillä on todistus Jeesuksesta Kristuksesta. Todistus on jotain, jonka saamme tuntiessamme Pyhää Henkeä ja kokiessamme hengellisiä kokemuksia. Sen eteen ei varsinaisesti tarvitse tehdä työtä, vaan kokiessamme hengellisiä kokemuksia Pyhä Henki todistaa meille totuudesta. Jos todella haluamme kestää uskollisina loppuun asti (3. Nefi 15:9), meidän on tehtävä muutakin kuin vain kuunneltava Pyhää Henkeä. 

Meidän on käännettävä koko sydämemme Kristuksen puoleen. 

Sydämen kääntäminen Kristuksen puoleen ei ole yhtä helppoa kuin todistuksen saaminen. Kun todistuksen voi katsoa olevan jotain, joka annetaan, sydämen kääntäminen vaatii aktiivista työskentelyä ja tavoitteellisia valintoja. Sydämen kääntymystä varten meidän on työskenneltävä elämämme jokaisena päivänä oppiaksemme lisää Kristuksesta, löytää halua Hänen seuraamiselleen ja elää Hänen opetustensa mukaan. 

 En ole varma, sanoiko Bednar tosiaan näin, vai onko se muistikuvani siitä, mitä Pyhä Henki opetti minulle Bednarin sanojen kautta. Muistan tämän hetken kuitenkin muuttaneen minua pysyvästi. Ymmärsin, että Kristuksen seuraaminen on aktiivista työskentelyä ja jokapäiväistä sitoutumista Hänen seuraamiselleen. 

Pohjimmiltani haluan sanoa tämän: nämä jakamani kaksi kokemusta ovat minulle merkityksellisiä siksi, että ne ovat olleet minua hengellisiä oivalluksen hetkiä. Sinun oivalluksesi voivat olla minun kokemuksiini verrattuna erilaisia. Lupaan kuitenkin, että etsiessäsi hengellisiä kokemuksia avoimin mielin taivaat voivat aueta sinulle. 

Millä tavoin Pyhä Henki puhuu sinulle? 

Artikkelin on kirjoittanut Nella Ihalmo

Tule keskustelemaan kanssamme hengellisyyteen liittyvistä aiheista Seuraa Kristusta Facebook-ryhmässä: