Oletko joskus työskennellyt paikassa, jossa ei juurikaan välitetä evankeliumin periaatteista? Ehkä tunnet rakkautta ja kunnioitusta työtovereitasi kohtaan, mutta olosi on epämukava, kun kuulet kiroilua tai epäsopivia vitsejä. Olen todellakin kokenut tämän. Olen menestynyt suuresti työssäni ja elämässäni, kun olen pitänyt huolen siitä, että Jumala on ensimmäisellä sijalla. Tässä on joitain neuvoja, jotka voivat auttaa sinua tuntemaan Hengen myös työpaikallasi!

Aloita päivä oikein

Ennen kuin lähdet töihin, varmista, että taivaallinen Isä on mukana päivässäsi. Yritä opiskella pyhiä kirjoituksia ennen töihin lähtöä. Se tuo varmasti Pyhän Hengen päivääsi. Jos et pysty opiskelemaan ennen työpäivää, tee se matkalla!

Yritä kuunnella kirkon lauluja, pyhiä kirjoituksia tai yleiskonferenssipuheita ajaessasi tai kävellessäsi. Se ei ainoastaan tuo Henkeä, vaan se saattaa myös saada aivosi toimimaan!

Mieheni tunsi suuren muutoksen asenteessaan työtään kohtaan sen jälkeen, kun hän alkoi kuunnella pyhiä kirjoituksia päivittäisen ajomatkansa aikana.

Pyhien kirjoitusten lukeminen julkisissa kulkuvälineissä voi olla myös mahdollisuus tehdä lähetystyötä! Kun luet paperista versiota Mormonin kirjasta, se voi antaa kipinän keskustelulle tai aiheuttaa uteliaisuutta kanssamatkustajissa.

“Pysykää lähellä Henkeä, niin Henki pysyy lähellä teitä.”

~ Gary E. Stevenson

Ole tietoinen, mitä kuuntelet

Jos mahdollista, vaikuta siihen, mitä kuuntelet työpäiväsi aikana. Podcastit auttavat minua irtautumaan ympäristöstä ja niissä on paljon hengellisiäkin. Olen huomannut, että kun tulen hengellisesti vahvemmaksi, myös työni tulos on parempaa.

Voisit soittaa kirkon lauluja, puheita tai vain instrumentaalista musiikkia työskennellessäsi. Minua on auttanut se, että olen estänyt sopimattoman musiikin Spotify-musiikkipalvelussani. Se tarkoittaa sitä, että jos sekoitan soittolistaani, minun ei tarvitse pelätä, että kuulokkeistani kuuluu jotain epäsopivaa.

Kuuntelemillamme asioilla on suuri vaikutus siihen, millaisia ihmisiä olemme. Hyveellisen sisällön soittaminen päivän aikana saa minut työskentelemään ahkerammin, olemaan kärsivällisempi työtovereitteni kanssa ja menemään kotiin hymyillen.

Kuva kertoo tuhat sanaa

Oletko koskaan ajatellut, että voisit pitää Kristuksen kuvaa työpöydälläsi? Joka kerta kun näet sen, voisit ehkä miettiä hetken asioita, joista olet kiitollinen. Muistele Häntä pitkin päivää.

Jos sinulle ei ole työpöytää, laita Vapahtajan kuva puhelimesi taustakuvaksi! Tämä voi myös saada aikaan lähetystyötilaisuuksia työpaikallasi. Minusta on mahtavaa, kun keksin tapoja jakaa uskonkäsityksiäni työtovereideni kanssa.

Minusta on mukavaa pitää myös kuvia perheestäni tietokoneeni taustakuvana ja työtilani seinillä. Vapahtajan ja rakkaideni ajatteleminen kirkastaa aina päiväni. Lisäksi voin kehuskella heitä työtovereilleni!

Pidä kiinni tasovaatimuksistasi

Tee tasovaatimuksesi selväksi työtovereillesi. Eräässä työpaikassani minulla oli sääntö. Kukaan ei saanut kiroilla työtilassani. Kollegani tiesivät, että rakastin ja kunnioitin heitä. Jokainen heistä kunnioitti mielellään myös minua.

Työtoverini tiesivät, että en nauraisi heidän sopimattomille vitseilleen. He eivät soittaneet epäkunnioittavaa musiikkia lähettyvilläni. Tämä oli mahdollista ainoastaan siksi, että tein selväksi, mitkä arvoni olivat.

Tiedän, että tämä ei ole mahdollista kaikkien kohdalla, mutta yritä. Se on sen arvoista!

Useimmat ihmiset haluavat, että tunnet olosi mukavaksi. On vaikeaa pitää kiinni siitä, mihin uskot, mutta sillä on merkitystä.

”Jeesuksen Kristuksen tosi opetuslapset ovat halukkaita erottumaan joukosta, puhumaan rohkeasti ja olemaan erilaisia kuin maailman ihmiset.”

~ Russell M. Nelson

Pyydä taivaallista apua

Jokainen työpaikka on erilainen. Tilanteesi on ainoalaatuinen. Tiedän, että taivaallinen Isä välittää näistä asioista! Hän auttaa sinua tuntemaan Henkeä työpaikallasi.

Hän tietää täsmälleen, mitä sinun täytyy tehdä. Kun rukoilet, tunnet kehotuksia tehdä sitä, mikä auttaa juuri sinua parhaiten. Käy temppelissä, opiskele evankeliumin opetuksia ja voit oppia, kuinka tuntea Henkeä työpaikallasi.

”Jumalalle on kaikki mahdollista.”

~ MATT.  19:26

Aseta Jumala ensimmäiseksi elämässäsi ja kaikki muu asettuu paikoilleen. Työpaikkasi on suuri osa elämääsi. Minusta on tuntunut joskus tyhmältä rukoilla ja pyytää taivaallista Isää parantamaan työtilannettani. Olen kuitenkin huomannut suurta kehitystä ja rauhaa, kun olen tuonut Pyhän Hengen mukaan työhöni. Toivotan parhainta onnea myös sinulle!

 

Alkuperäisen artikkelin on kirjoittanut Brooklyn Gittins ja se on julkaistu thirdhour.org -sivustolla. Artikkelin on kääntänyt Krista Kora.