Millaisia ihmisiä kirkossamme on?

Myöhempien Aikojen Pyhien Jeesuksen Kristuksen Kirkko, jonka jäseniä kutsutaan usein mormoneiksi, on maailmanlaajuinen uskonto, johon kuuluu aivan kaikenlaisia ihmisiä. Kirkon jäsenet ovat sosioekonomiselta, etniseltä ja kulttuuriselta taustaltaan hyvin heterogeeninen joukko. Jotkut ovat syntyneet perheeseen, jossa vanhemmat kuuluvat kirkkoomme. Toiset taas ovat liittyneet kirkkoomme kuultuaan evankeliumista. Meitä yhdistää halu noudattaa Jeesuksen Kristuksen opetuksia ja auttaa muita elämään hyvää elämää.

Käännynnäiset

Me kutsumme kirkkoomme liittyneitä ihmisiä käännynnäisiksi. Kaikille kirkkoomme liittyneille on yhteistä se, että he ovat saaneet varmuuden siitä, että Myöhempien Aikojen Pyhien Jeesuksen Kristuksen Kirkko on todella Jeesuksen tosi kirkko. Me kutsumme sitä todistukseksi. Jotkut ovat olleet uskonnollisia jo ennen kuin tutustuivat kirkkoomme ja jotkut eivät ole olleet kiinnostuneita hengellisistä asioista ollenkaan. Jokaisen tarina on erilainen. Jos haluat lukea joitakin noista tarinoista, klikkaa tästä.

Kirkkomme kokoukset sunnuntaisin

Sakramentti on symboli Kristuksen ruumiista ja verestä

Jeesus jakamassa ehtoollista – sakramenttia

Kirkon jäsenet osallistuvat joka sunnuntai kappeleissa järjestettäviin hengellisiin kokouksiin. Tärkein kaikista on sakramenttikokous. Se on tarkoitettu kaikille kirkon jäsenille ja vierailijoille. Kokoukset aloitetaan ja päätetään aina rukouksella. Sakramenttikokouksessa jaetaan leivän ja veden sakramentti. Sen lisäksi siellä lauletaan hengellisiä lauluja ja kuullaan puheita. Puheenpitäjät on kutsuttu jo aiemmin, jotta he voivat valmistautua tehtäväänsä. Heidän joukossaan on miehiä, naisia ja nuoria – oikeastaan ketä tahansa jäsentä voidaan kutsua puhumaan ja opettamaan muita.

Sakramenttikokouksen jälkeen jäsenet jakautuvat eri luokkiin. Lapset on jaettu ikäryhmiin, joissa opetellaan hengellisiä asioita iänmukaisella tasolla leikkien ja laulujen kera. Nuorille tytöille ja pojille on omat luokkansa, joissa he saavat opetusta. Nuorilla on myös viikolla yhteistä toimintaa, jossa he tekevät kaikenlaista kehittävää ja hauskaa.

Muita sunnuntaikokouksia ovat miehille tarkoitettu pappeuskokous ja naisille tarkoitettu Apuyhdistys. Lisäksi aikuisille on pyhäkoulu, jossa opiskellaan jotakin pyhää kirjoitusta vuoden ajan.

Kaikki vierailijat ovat lämpimästi tervetulleita kaikkiin sunnuntaikokouksiimme. Löydät lähimmän seurakuntakeskuksen yhteystietoineen tästä linkistä.

Paastosunnuntain kokoukset

Kirkkomme jäsenet pitävät vuorokauden mittaisen paaston joka kuukauden ensimmäisenä sunnuntaina. Tämä tarkoittaa, että pidättäydymme syömästä ja juomasta tuona aikana ja annamme kirkolle rahalahjoituksen eli niin sanotun paastouhrin, joka käytetään köyhien ja puutteenalaisten auttamiseen. Paastosunnuntain sakramenttikokous poikkeaa muista sakramenttikokouksista siten, että silloin ei ole ketään pyydetty etukäteen pitämään puheita. Sen sijaan jäsenet voivat halutessaan käydä lausumassa todistuksensa ja kertomassa lyhyesti hengellisiä ja kohottavia kokemuksia sekä ajatuksia.

Konferenssikokoukset

Kirkolla on kaksi kertaa vuodessa kaksipäiväinen yleiskonferenssi. Se tarkoittaa sitä, että paikallisissa kappeleissa ei pidetä tavanomaisia sunnuntaikokouksia, vaan kokoukset pidetään Salt Lake Cityssä kirkon pääpaikalla ja puhujina ovat kirkon johtavat auktoriteetit. Nämä kokoukset lähetetään satelliitin ja internetin välityksellä ympäri maailmaa eri kappeleihin, joissa niitä voidaan seurata reaaliaikaisesti useilla eri kielillä. Kirkon jäsenet pitävät näitä konferensseja suuressa arvossa ja tärkeänä kanavana, jonka avulla voidaan saada tietoa ja opetuksia profeetalta ja muilta johtajilta. Nämä konferenssipuheet voidaan lukea tai kuunnella nauhoitettuna myöhemminkin internetistä kirkon sivuilta ja ne voidaan myös lukea kirkon Liahona-lehdestä.

Kirkon yhtenäisyys

Myöhempien Aikojen Pyhien Jeesuksen Kristuksen Kirkko on opetuksiltaan yhtenäinen koko maailmassa. Kaikkialla uskotaan samoihin periaatteisiin ja toimitaan samalla tavalla. Samat pyhät kirjoitukset, oppikirjat ja käsikirjat, joissa selitetään kirkon menettelytapoja, ovat käytössä jokaisessa seurakunnassa.

Jos haluat tietää mitä eräs kirkon johtaja on sanonut lepopäivästä, klikkaa tästä. Tämän artikkelin on kirjoittanut Leena Suorsa.

MAP-kirkon, Haagan kappeli Huopalahdessa.

MAP – kirkko Huopalahdessa, Helsingissä

Myöhempien Aikojen Pyhien Jeesuksen Kristuksen Kirkon seurakunnat Suomessa:

Espoon 1. ja 2. seurakunta: Pitkännotkontie 2 ESPOO, 02760
Helsingin 1. seurakunta: Marjaniementie 35 HELSINKI, UUSIMAA 00980
Helsingin 2. seurakunta: Mäkipellonaukio 1 HELSINKI, UUSIMAA 00320
Helsingin 3. seurakunta: Neitsytpolku 3, A 4 HELSINKI, UUSIMAA 00140
Hyvinkään seurakunta: Vehkakuja 2 HYVINKÄÄ, 05830 FINLAND
Hämeenlinnan seurakunta: Saaristenkatu 16 HÄMEENLINNA, HÄME 13100
Joensuun seurakunta: Torikatu 32 B JOENSUU, 80100
Jyväskylän seurakunta: Sammonkatu 9 JYVÄSKYLÄ, 40100
Kajaanin seurakunta: Linnankatu 6 A KAJAANI, 087100
Kemin seurakunta: Härkösenkatu 2 KEMI, 94100
Keravan seurakunta: Väinämöisentie 17 KERAVA, 04200
Kokkolan seurakunta: Hakalahdenkatu 100 KOKKOLA, 67100
Kouvolan seurakunta: Tanhuantie 7 KOUVOLA, 45150
Kuopion seurakunta: Siikaniemenkatu 2 KUOPIO, 70620
Lahden seurakunta: Hennalankatu 308 LAHTI, 15700
Lappeenrannan seurakunta: Armilankatu 36 LAPPEENRANTA, 53100
Mikkelin seurakunta: Päämajankatu 13 MIKKELI, 50100
Oulun seurakunta: Nokelantie 38 OULU, 90140
Pietarsaaren seurakunta: Alholmsvägen 2 JAKOBSTAD, 68600
Porin seurakunta: Päärnäistenkatu 34 PORI, 28120
Rauman seurakunta: Lännentie 2 RAUMA, TURKU PORI 26660
Rovaniemen seurakunta: Rovakatu 13 T 1 ROVANIEMI, 96100
Savonlinnan seurakunta: Savonkatu 10 SAVONLINNA, 57100
Seinäjoen seurakunta: Pelipuisto 2 SEINÄJOKI, 60100
Tampereen 1. ja 2. seurakunta: Pellervonkatu 1 TAMPERE, 33540
Turun 1. ja 2. seurakunta: Mäntymäenaukio 18 TURKU, 20810
Vaasan seurakunta: Kasarminkatu 20 VAASA 65100

Tule keskustelemaan kanssamme hengellisyyteen liittyvistä aiheista Seuraa Kristusta Facebook-ryhmässä: