”Yksikään pastori tai pappi ei valitse ammattiaan. Se valitsee heidät ja tämä on minun kokemukseni.” Näin kertoo Roger Keller.

Keller on koko elämänsä yrittänyt tehdä juuri sitä, mitä Jumala käski hänen tehdä. Hänelle kävi selväksi jo nuorena, että valitsipa hän minkä tahansa suunnan – olipa se tieteiden, muusikin tai jonkun muun asian parissa – Herralla oli mielessään jotain muuta hänen varalleen.

Saatuaan hengellisiä kokemuksia aikaisessa vaiheessa elämässään presbyteerisen kirkon jäsenenä, Keller jatkoi noiden kokemusten seuraamista, milloin ikinä vain pystyi. Joten oli täysin järkeenkäyvää, että mormonikirkko veti häntä puoleensa, kun hän tutustui siihen ensimmäisen kerran ollessaan 21-vuotias.

”Löysin kristittyjä, jotka elivät uskonsa mukaan, huolehtien toisista ja palvellen kaikissa tehtävissään,” hän sanoo. ”Tämä ei ollut mikään ’levätään laakereillamme’ -kirkko.” Tästä vaikuttuneena hän liittyi kirkkoon, mutta pyrki edelleen löytämään tapoja palvella Herraa mahdollisimman paljon ja kaikin mahdollisin tavoin. Kun hän ei saanut tehtävää mormonikirkossa, hän meni muualle ja jatkoi palvelutyötään, uskonnollisesta näkökulmasta, metodistien ja presbyteerien keskuudessa.

”Palvelin Jeesusta ja toin ihmisiä Hänen luokseen saarnaamalla, opettamalla, toimimalla pastorina, nuorten keskuudessa, musiikin parissa sekä sakramenttien (toimitusten) kautta kirkoissa, joissa palvelin,” Keller kertoo. ”Maailman uskontojen opettaminen opetti minulle, että Jeesus Kristus toimi aktiivisesti kaikkien Jumalan lapsien kanssa, olivatpa heidän uskonperinteensä mitkä tahansa. Taivaallinen Isämme tuntee jokaisen lapsensa niin hyvin, että Hän tietää, missä heidän tulee olla kasvaakseen parhaiten. Hän antaa meille kaikki pyhät kirjoitukset, joita seurata (2. Nefi 29:11-12) ja jos seuraamme Hänen viitoittamiaan teitä, ne johdattavat meidät lopulta Hänen luokseen, evankeliumin täyteyden kautta.”

Lopulta kuitenkin Kellerin työ johdatti hänet takaisin tekemisiin mormonien kanssa. Vuosia myöhemmin, palvellessaan Arizonassa Mesan ensimmäisen presbyteerisen kirkon vanhempana pastorina, Keller jatkoi työtään uskojen välisen ymmärryksen parissa kirjoittamalla kirjan, jossa hän avasi mormonien ajatusmaailmaa niille, jotka eivät olleet mormoneja. Tuo projekti vei hänet viikoksi Brigham Youngin yliopistolle ja ajaessaan takaisin Arizonaan, hän ”sai voimallisen hengellisen kokemuksen.” Hän kertoo siitä: ”Sen ydin oli: ’löysit sen [mormonikirkon] 20 vuotta sitten; mitä aiot tehdä sen suhteen tällä kertaa?’”

Keller ei tiennyt vastausta vielä tuolloin, mutta hän ja hänen vaimonsa yrittivät molemmat omillaan ymmärtää, mikä olisi parasta heidän perheelleen. ”Yrittäessämme molemmat etsiä vastausta, mihin Herra halusi meidät seuraavaksi, päädyimme lopputulokseen samana päivänä vuonna 1986; Hän halusi meidät Myöhempien Aikojen Pyhien Jeesuksen Kristuksen Kirkkoon. … Kaikki uskonnot johtavat lopulta tähän täyteyteen, sillä Jumala toimii aktiivisesti kaikissa niissä. Me olemme mormoneja, sillä me olemme jatkaneet Herramme Jeesuksen Kristuksen jumalallisen kutsun seuraamista. Tänne Hän on johdattanut meidät, emmekä voi kuvitella olevamme missään muualla.”

 

Tämän artikkelin on alun perin kirjoittanut Kaela Worthen Gardner ja se on julkaistu ldsliving.com-sivustolla nimellä ”Why a Presbyterian Pastor Converted to Mormonism After Writing a Book About Latter-day Saints”.

Suomi ©2016 LDS Living, A Division of Deseret Book Company | English ©2016 LDS Living, A Division of Deseret Book Company