Näitkö äskettäin tiedotteen rukousluetteloista? Nimien lähettäminen rukousluetteloa varten virtuaalisesti tulee voimaan välittömästi! Tämä on valtava uutinen! Siitä huolimatta tiedän, että löytyy ihmisiä, joilla ei ole mitään käsitystä siitä, mitä rukousluettelo edes tarkoittaa. Ei syytä hätiköintiin, selitämme asian sinulle, arvon lukija.

Pähkinänkuoressa

Perimmältään temppelin rukousluettelo tarjoaa meille keinon yhdistyä rukouksessa sellaisten ihmisten puolesta, joilla on mitä tahansa haasteita. Artikkelin mukaan,

”Jäseniä kutsutaan laittamaan näiden henkilöiden nimet ’rukousluetteloksi’ kutsuttuun listaan temppelissä. Sitten jäsenet yhdistävät uskonsa pyytäessään Taivaallista Isää siunaamaan henkilöitä, joiden nimet ovat rukousluettelossa.”

Se on melko yksinkertaista! Jos tiedät jonkun apua tarvitsevan, voit kirjoittaa ylös hänen nimensä. Se pysyy anonyyminä ja temppelin virkalijat lausuvat rukouksia hänen puolestaan.

Mistä tällainen tapa on peräisin?

Rehellisesti sanottuna paljoakaan ei ole julkaistu tämän tavan alkuperästä  (jos mitään). Kirkon artikkelissa sanotaan:

”Yleinen tapa uskovien ihmisten keskuudessa on rukoilla rakkaidensa puolesta kun he kohtaavat sairautta, kärsimyksiä tai muita haasteita. Monien uskontojen perinteissä tämä pitää sisällään  rukoilemisen yhdessä niiden puolesta, joilla on erityisiä tarpeita. Pyhiin kirjoituksiin on tallennettu monia esimerkkejä siitä, kuinka Jeesus Kristus rukoili ihmisryhmien kanssa ja neuvoi paikalla olevia myös rukoilemaan.

Myöhempien Aikojen Pyhien Jeesuksen Kristuksen kirkon temppeleissä noudatetaan tätä tapaa.”

Minulle sillä, mistä tämä tapa on saanut alkunsa ei oikeastaan ole väliä. Se millä on väliä on, että ihmiset yhdistyvät uskossa sellaisten henkilöiden puolesta, joita he eivät edes tunne. Eikö olekin kaunista?

Samantapaisia ideoita

Etsiessäni tietoa tätä artikkelia varten törmäsin kuitenkin samantyyppisiin tapoihin, joiden uskon olevan mainitsemisen arvoisia. Toivottavasti nämä auttavat ymmärtämään mistä tässä on kyse!

Länsimuuri

Myös ”itkumuurina” tunnettu pyhiinvaelluskohde Jerusalemissa on pyhä paikka juutalaisille. Artikkelissa, jonka löysin sanottiin, että

”Muurilla vierailevat ovat kauan noudattaneet tapaa kiilata pieniä paperisuikaleita, joihin on kirjoitettuna rukouksia ja pyyntöjä, kivien välissä oleviin rakoihin.”

Ihmisiä saapuu joka puolelta maailmaa asettamaan rukouksiaan tähän muuriin. Minusta on innoittavaa, että uskovat ihmiset ovat niin valmiita tekemään uhrauksia päästäkseen lähemmäs Jumalaa.

Worldwide Unified -Facebook sivu

Kun COVID-19 pandemia sai alkunsa ja kaikki temppelit suljettiin monet eivät tienneet miten toimia, kun he halusivat pyytää rukouksia hädässä olevien ystäviensä tai perheenjäsentensä puolesta. He alkoivat kääntyä Worldwide Unified -Facebook sivun puoleen.

Siitä löytyy itseasiassa kokonainen artikkeli Third Hour -sivustolta! Minusta oli käsittämättömän hienoa miten niin monet ihmiset eri uskonnoista liittyivät yhteen. Se on todella koskettavaa!

Hindulaisuus

Hindulaisuudesta oppiminen on minulle erityinen mielenkiinnonkohde. Sen vuoksi etsin innolla tietoa nähdäkseni onko heillä mitään rukousluetteloitamme vastaavaa tapaa.

Virallisella internet-sivullaan he mainitsevat, että on tärkeää rukoilla niiden puolesta, jotka ovat sairaita tai kärsivät. Heidän rukouksensa kirjoitetaan ylös ennalta ja lausutaan. Yleensä ne ovat Sanskritin kielisiä.

He kuitenkin halusivat varmistaa, että kaikki voivat osallistua, joten he ovat kääntäneet useimmat rukouksistaan muille kielille. Heidän artikkelinsa mukaan:

”Koska monet ihmiset tunteavat useamman kuin yhden kielen, uskonnollisissa yhteisöissä kuulet monesti heidän rukoilevan useilla eri kielillä. Se on loistava esimerkki siitä, kuinka Jumala ja rukoukset tuovat erilaisia ihmisryhmiä yhteen ja edistävät sosiaalista, kulttuurista ja uskonnollista sopusointua.”

Mitä väliä sillä on?

Vanhin Oaks sanoi,

”Me tiedämme, että uskon rukous, lausuttiinpa se sitten kodeissamme tai jumalanpalveluspaikoissamme voi olla voimallinen parantamaan sairaita.”

Taivaallinen Isämme rakastaa meitä. Hän haluaa vastata rukouksiimme ja auttaa niitä, joista välitämme. Toisten puolesta rukoilemiselle ajan antaminen on ällistyttävä tapa saada aikaan ihmeitä.

Olen niin kiitollinen siitä, että temppelien rukousluettelot ympäri maailmaa mahdollistavat meille tämän tekemisen niin kätevästi!

 

Artikkelin on kirjoittanut Brooklyn Gittins ja se on alun perin julkaistu Third Hour -sivustolla. Artikkelin on suomentanut Paula Jarvis.