Yleiskonferenssiviikonloput ovat aina hengellistä juhlaa (ja usein myös juhlaa makunystyröille, mikäli on valmistanut konferenssin seuraamista varten hyvät eväät). Meille suomalaisille pandemia ei ole juurikaan muuttanut tapaa seurata konferenssia. Täällä kotosuomessa konferenssi kun on joka tapauksessa katsottu verkon välityksellä. Salt Lake Cityyn kun ei täältä Suomesta ihan noin vain piipahdeta! 

Edellisessä yleiskonferenssissa käsiteltiin monia ajankohtaisia ja puhuttavia aiheita, muun muassa aborttia, kiusaamista, Yhdysvaltojen lakeja ja monikulttuurisuutta. Koska konferenssiviikonloppu on taas käsillä, kokosin tähän muutamia hengellisiä aarteita yleiskonferenssista viime huhtikuulta.

Löydät linkit yleiskonferenssin seuraamiseen artikkelin lopusta.

Mikä on sinun lempilainauksesi? Kerro se kommenteissa! 

Profeetta Russell M. Nelson Tervetuliaispuhe

”Katsellessani, miten työmiehet kaivavat vanhojen puiden juuria, viemäriputkia, sähköjohtoja ja vuotavaa suihkulähdettä, olen ajatellut sitä, miten meidän jokaisen on tarpeen Vapahtajan avulla poistaa vanha kuona elämästämme.

Jeesuksen Kristuksen evankeliumi on parannuksen evankeliumi! Vapahtajan sovituksen ansiosta Hänen evankeliuminsa tarjoaa kutsun jatkaa muuttumista, kasvamista ja puhtaaksi tulemista. Se on toivon, parantumisen ja edistymisen evankeliumi. Siten evankeliumi on ilon sanoma! Henkemme riemuitsee jokaisesta eteenpäin ottamastamme pienestä askeleesta.”

Dieter F. Uchtdorf Jumala meidän keskuudessamme

”Jeesuksen Kristuksen ansiosta epäonnistumistemme ei tarvitse määritellä meitä. Ne voivat hioa meitä.”

Gary E. Stevenson Sydämet yhteen liittyneinä

”Herra odottaa meidän opettavan, että mukaan ottaminen on myönteinen keino kohti ykseyttä ja että pois sulkeminen johtaa hajaannukseen.

Jeesuksen Kristuksen seuraajina meitä kauhistuttaa, kun kuulemme, kuinka Jumalan lapsia kohdellaan kaltoin heidän rotunsa perusteella. Sydämemme on murtunut, kun olemme kuulleet viimeaikaisista hyökkäyksistä niitä vastaan, jotka ovat mustia, aasialaisia, latinoja tai jotakin muuta etnistä ryhmää. Ennakkoluuloilla, rotujen välisillä jännitteillä tai väkivallalla ei koskaan pitäisi olla mitään sijaa meidän naapurustoissamme, yhteiskunnassamme tai kirkossa.”

Rebecca Laing Neil L. Andersenin mukaan Jumalan lapsen henkilökohtainen matka

”Se, että olemme avoimia Herran ohjaukselle ja noudatamme Hänen suunnitelmaansa meitä varten, tuo aina suurempaa onnea kuin – – jos luotamme omaan ymmärrykseemme.”

Edward Dube Juoksu kohti maalia

Nöyrä pyyntöni meille kaikille on: älkää koskaan luovuttako! Meitä on kehotettu: ”Pankaamme pois kaikki mikä painaa ja synti, joka niin helposti kietoutuu meihin. Juoskaamme sinnikkäästi loppuun se kilpailu, joka on edessämme, katse suunnattuna Jeesukseen, uskomme perustajaan ja täydelliseksi tekijään.”

Ronald A. Rasband Katso! Minä olen ihmeiden Jumala

“Monet teistä ovat nähneet ihmeitä omin silmin, enemmän kuin käsitättekään. Ne saattavat tuntua pieniltä verrattuna siihen, että Jeesus herätti jonkun kuolleista. Mutta ihmeen merkitsevänä tekijänä ei ole sen suuruus, vaan se, että se on tullut Jumalalta.”

“Eivätkä ketkään ole milloinkaan tehneet ihmeitä, ennen kuin ovat uskoneet; he ovat siis ensin uskoneet Jumalan Poikaan.”

Timothy J. Dyches. Valo liittyy valoon

“Koska ”valo liittyy valoon”, Pyhän Hengen jatkuva kumppanuus johtaa meidät tekemään valintoja, joilla on taipumus pitää meidät valossa. Sen sijaan valinnoilla, jotka tehdään ilman Pyhän Hengen vaikutusta, on taipumus johtaa meidät varjoihin ja pimeyteen. – – Saanen ehdottaa, että kenties nyt on aika kysyä itseltämme: Onko minulla tuo valo elämässäni? Ellei ole, milloin se oli minulla edellisen kerran?”

Voit saada hengellisiä aarteita yleiskonferenssista, mikäli annat sille mahdollisuuden

En ehkä ollut asennoitunut yleiskonferenssin kuuntelemiseen oikein, sillä en muista saaneeni paljonkaan irti ensimmäisistä kokouksista. Mutta sunnuntain aamukokouksen koittaessa kaikki muuttui: koin tämän kokouksen kautta erityistä henkeä. 

Profeetta Russell M. Nelson oli tuntenut innoitusta järjestää monikulttuurisen kokouksen, jossa näkyi esiintyjiä monista eri taustoista ja kulttuureista kautta maailman. Uskon minun lisäkseni monen muunkin liikuttuneen Presidentti Oaksin alkusanojen jälkeen, kun amerikkalaisesta tabernaakkelikuorosta poiketen myöhempien aikojen pyhistä koostuva kuoro Meksikosta loi kuulijoilleen kauniin musiikillisen kokemuksen. Musiikkiesityksen jälkeen kokouksen aloitti Brasiliasta kotoisin oleva apostolimme Ulisses Soares, jota seurasi useita puhujia monenmoisista kulttuureista.  

Profeetan innoitus järjestää monikulttuurinen kokous kosketti minua syvästi. Koin vahvasti, että Taivaallinen Isä todella rakastaa meitä kaikkia, missä ikinä asummekin – jopa minua, sinivalkoista suomalaista! 

Tähän mennessä jokainen seuraamani yleiskonferenssi on ollut minulle hengellinen kokemus, kunhan asenteeni on ollut avoin vastaanottamaan sen, mitä Jumala tahtoo puhujien kautta kertoa minulle. Yleiskonferenssipuheet ovat kuin ajankohtaisia ja moderneja pyhiä kirjoituksia! 

Kaikki kevään 2021 puheet ovat luettavissa, kuunneltavissa ja katsottavissa sekä Evankeliumiaiheinen kirjasto -sovelluksesta että tästä linkistä. Lokakuun 2021 yleiskonferenssin puheet tulevat katsottaviksi muun muassa kirkon virallisille sivuille ja YouTubeen. 

Artikkelin on kirjoittanut Nella Ihalmo

Seuraavat artikkelit saattaisivat kiinnostaa sinua valmistautuessasi saamaan hengellisiä aarteita yleiskonferenssista: