Monet meistä ovat kuulleet sanonnan: ”Kun elämä antaa meille sitruunoita, meidän pitäisi tehdä limonadia.” Olemme myös kaikki kuulleet kertomuksen Jobista Raamatusta, joka menetettyään koko omaisuutensa, perheensä, terveytensä ja ystäviensä tuen, luotti Herraan ja löysi jotakin, josta voi olla kiitollinen – todistuksensa.

Useimmiten elämä ei suju suunnittelemallamme tavalla ja ”kohtalo” tuntuu olevan meitä vastaan. Mutta vaikka työpaikat, ystävät tai terveytemme pettävät meidät, elämässämme on aina jotain, millä Herra on siunannut meitä ja mistä voimme olla kiitollisia. Jos voimme Jobin tavoin pitää katseemme Herrassa ja astua askelen taaksepäin nähdäksemme laajemman kuvan, vaikea aika menee ohi ja meidän on helpompi nähdä, kuinka yltäkylläisesti Herran on siunannut meitä. Vaikka monet ajatukset tässä artikkelissa ovat tuttuja, niitä voi ajatella syvemmin ja ne voivat muistuttaa meitä siunauksistamme.

1. Luonto

Vaikka asut keskellä kaupunkia, jossa on asfaltoidut jalkakäytävät ja pilvenpiirtäjiä, sinun tarvitsee vain katsoa ylöspäin nähdäksesi auringonpaisteen, taivaan, pilvet tai sateenkaaren ja muistaa Jumalan voimallinen ja luova käsi. Osta viherkasvi tai käy puistossa, jotta voisit antaa enemmän arvoa niille vihreän elämän muodoille, joita Jumala on asettanut maan päälle.

2. Nykyajan mukavuudet

Tiedäthän – kaikki pienet asiat, joita yleensä pidät itsestään selvinä, kuten juokseva vesi, astianpesukone, kuuma vesi, matkapuhelimet ja teknologia. Kaikki nämä asiat tuovat meille mukavuutta ja helpotusta ja ne todennäköisesti tekevät rankasta päivästä tai viikosta vähän paremman, huomaat ne tai et.

3. Kyvyt

Ennen kuin sanot, että sinulla ei ole yhtään, mieti uudestaan. Mitä tahansa teetkin, kirjoitat, laulat tai urheilet, aina on jotain, mikä tekee sinut paremmaksi ihmiseksi tai auttaa sinua ymmärtämään itseäsi. Kun tunnet olosi eksyneeksi, pettyneeksi, masentuneeksi tai yksinäiseksi, sinulla on aina keino ilmaista se!

4. Muistot

Monet meistä ottavat valokuvia, kirjoittavat blogeja ja päiväkirjoja tallentaakseen itselle tärkeitä asioita elämässä. Muistele noita asioita menneisyydessä ja mieti niitä hyviä asioita, joita olet tehnyt tai joissa olet ollut mukana. Tulet yllättymään, miten monista asioita elämässäsi voit olla kiitollinen.

5. Nauru

Nauru ei ole pelkästään lahja. Se on tarttuvaa ja helppo antaa. On vaikeaa tuntea olonsa lannistuneeksi tai pettyneeksi, kun naurat. Mieti, löydätkö tilanteestasi jotakin, vaikka jotain pientäkin, jolle voi nauraa.

6. Todistuksesi

Todistuksesi on ääretön ja kallisarvoinen, eikä sitä voida ottaa sinulta pois. Todistukseesi saattaa sisältyä kallisarvoista tietoa onnen suunnitelmasta, iankaikkisista perheistä ja Vapahtajamme sovitustyöstä, jota joillakin ei ole. Mikä siunaus onkaan, että sinulla on tuo tieto ja voit jakaa sitä!

7. Lempeät armoteot

Mitkä pienet asiat päiväsi tai viikkosi aikana olisivat voineet mennä huonommin? Jäikö sinulta huomaamatta joitain pieniä ihmeitä, kun olit surkeutesi syövereissä? Se on voinut olla jotain hyvin yksinkertaista, kuten jotain ylentävää, jota ystäväsi julkaisi sosiaalisessa mediassa, suosikkikappaleesi radiossa tai se, että joku avasi sinulle oven.

8. Jumalallinen identiteettisi

Koska tiedät, että olet Jumalan lapsi, sinulla on kyky tulla Hänen kaltaisekseen. Sinua on siunattu mahdollisuuksilla tehdä parannusta, selviytyä kohtaamistasi koettelemuksista ja oppia niistä. Tämä on jotain, mistä puhumme usein, mutta emme todella pysähdy pohtimaan sitä. Ole kiitollinen jumalallisesta perinnöstäsi ja kyvystäsi kehittyä jatkuvasti kuunnellessasi Pyhää Henkeä.

9. Tukiverkosto

Tämä yleensä koostuu perheenjäsenistä ja läheisistä ystävistä, jotka yrittävät piristää sinua, kun elämä on kuoppaista. Vaikka sinusta tuntuu, että kukaan ei tue sinua, voit aina luottaa Vapahtajaan. Hän on henkilö, joka tietää täysin, mitä tunnet. Olemme ikuisesti kiitollisia siitä, että Hän on sovittanut syntimme ja on luvannut, että ei koskaan jätä meitä ilman lohtua.

10. Uudet päivät

Jos mistään muusta ei ole apua, voit aina olla kiitollinen uudesta päivästä. Sinun ei tarvitse jäädä jumiin samoille raiteille pysyvästi ja aurinko tulee aina esiin – kirjaimellisesti ja kuvainnollisesti. Hyvä yöuni tuo usein mukanaan tuoreen näkökulman ja uutta energiaa koettelemusten voittamiseen. Vaikka sinun täytyisi voittaa ne yksi kerrallaan.

 

Alkuperäinen artikkeli on julkaistu ldsliving.com-sivustolla nimellä 10 Things to Be Grateful For When Everything Seems to Be Going Wrong”.

Suomi ©2016 LDS Living, A Division of Deseret Book Company | English ©2016 LDS Living, A Division of Deseret Book Company