Tämän kirjoituksen tarkoitus on kertoa vain siitä, mitä minä uskon ja kutsua teitä oppimaan lisää. Älkää siis loukkaantuko.
Useimmat ihmiset tietävät, että olen Myöhempien Aikojen Pyhien Jeesuksen Kristuksen Kirkon jäsen. Koska kirkon nimi on sanahirviö, meillä on myös lempinimi ”mormonit.” Se johtuu vain siitä, että luemme Mormonin kirjaa Raamatun rinnalla. Se on toinen aikakirja Jeesuksesta Kristuksesta, joka sijoittuu muinaiseen Amerikkaan. Se on mahtava kirja, joka on muuttanut elämäni!

Mutta tärkein syy tämän kirjoituksen kirjoittamiseen on se, että rakastan olla mormoni, ja haluan teidän tietävän miksi! Niinpä tässä on 10 syytä, miksi myös sinun pitäisi olla mormoni. (Syitä on miljoonia muitakin, mutta 10 tuntui hyvältä määrältä aloittaa.)

 

1. Jeesus Kristus on uskomme keskipiste

Monet ihmiset luulevat, että me emme usko Jeesukseen Kristukseen, mutta se ei ole totta. (Katso vaikka kirkon koko nimeä.) Me uskomme samaan Jeesukseen Kristukseen kuin muutkin kristityt kirkot. Hän on Jumalan Poika ja Hän kuoli syntiemme vuoksi.

 

2. Jumala puhuu yhä maailmalle profeetan kautta

Muistatko, miten Jumala kutsui profeettoja Raamatun aikoina? Arvaa mitä? Hän tekee niin vieläkin!

Nykyisen elävän profeetan nimi on Thomas S. Monson, ja meillä on myös 12 apostolia. Joseph Smith oli ensimmäinen nykyajan profeetta, jonka Jumala kutsui palauttamaan Jeesuksen Kristuksen kirkon maan päälle. Ainoa tapa miten voit tietää, että profeetta on olemassa, on kuunnella hänen sanojaan ja rukoilla saadaksesi vastauksen.

 

3. Mormonin kirja on lisätodiste Kristuksesta

Maailmassa, jossa ihmiset uskovat Jeesukseen Kristukseen vain vähän tai eivät ollenkaan (vaikka on myös monia, jotka uskovat), on suuri siunaus, että meillä on toinen todistus Jeesuksesta Kristuksesta kirjan muodossa, aivan kuten Raamattu! Mormonin kirja on toinen todistaja, joka osoittaa, että Jeesus on Kristus, ja voimme lukea molempia kirjoja rinnakkain voidaksemme oppia enemmän siitä, kuka Hän on ja kuinka voimme olla Hänen kaltaisiaan. Se on mahtavaa! Lisäksi, sitä on helppo ymmärtää, koska sitä ei ole käännetty montaa kertaa ja monella eri tavalla, vain kerran!

 

4. Meillä ei ole palkallista papistoa

Useimmissa kirkoissa on piispa tai pastori, joka on palkattu tehtävään, ja se on heidän ammattinsa. Mutta yli 14 miljoonasta kirkkomme jäsenestä maailmassa, profeetasta piispoihin ja jäseniin, KENELLEKÄÄN ei makseta palkkaa. Uskomme takia Kristukseen ja sen järjestyksen takia, miten Jumala on luonut kirkkonsa, olemme halukkaita käyttämään vapaaehtoisesti paljon aikaa sitä varten.

Me noudatamme myös kymmenysten lakia, jossa 10% tuloistamme käytetään kirkkojen ja temppelien rakentamiseen, köyhien auttamiseen ja muihin kirkon toimintoihin. Lisäksi kirkko on täysin samanlainen kaikkialla maailmassa. Aivan kuten sen pitäisikin olla.

Pieni sivuhuomautus: Välttääkseni erimielisyyksiä sanon, että profeetoille ja apostoleille maksetaan apurahaa elämistä varten. Kuitenkin, useimmat heistä ovat jääneet eläkkeelle menestyksekkäistä ammateista, kun heidät kutsutaan tehtäväänsä. Kirkossa on myös työpaikkoja, jotka liittyvät mm. tiedotusvälineisiin, mutta ne eivät ole kutsumustehtäviä. Tarkoitan siis sitä, että kirkossamme kukaan ei mene kouluun tullakseen profeetaksi, apostoliksi ja piispaksi saadakseen siitä ammatin. Jumala on kutsunut heidät, ja he käyttävät vapaaehtoisesti aikaansa palvelemiseen.

 

5. Meillä on huomattavan laaja lähetyssaarnaajaohjelma maailmalla

Maailmassa on tällä hetkellä noin 74 900 lähetyssaarnaajaa 405 lähetyskentällä. Kukaan ei saa palkkaa. He eivät saa valita kohdetta (profeetta ja apostolit tekevät sen), he palvelevat 18 kuukautta tai 2 vuotta, ja he voivat aloittaa 18 vuoden iässä. Meidän täytyy jopa säästää itse rahaa palvellaksemme! Miksi teemme niin? Koska tiedämme, että tämä on Jeesuksen Kristuksen tosi kirkko, ja että se tuo enemmän onnea ja rauhaa elämäänne kuin mikään muu. Siksi minä palvelin itse lähetystyössä.

 

6. Tiedämme, että kuolema ei erota perheitä

Jumala asettaa meidät perheisiin täällä maan päällä, jotta voimme oppia ja kasvaa yhdessä. Me tarvitsemme perheyksikköä, jossa voimme oppia, kuinka voimme välttää tämän maailman pahuuden ja tulla vahvemmiksi. Saatana hyökkää nykyään jatkuvasti perheisiin, koska se on tärkein asia elämässämme. Mutta laittaisiko Jumala meidät tänne perheisiin vain hajottaakseen ne kuolemassa?

Ei tietenkään! Siksi avioliitot eivät pääty kuolemaan, vaan jatkuvat ikuisuuksiin. Tämä tehdään mahdolliseksi 141 temppelissä ympäri maailmaa, joissa perheitä yhdistetään joka päivä.

 

7. Meillä on temppeleitä

Olet todennäköisesti nähnyt temppelin oikeasti tai ainakin kuvasta, mutta ne ovat muutakin kuin vain linnojen näköisiä rakennuksia. Muinaisina aikoina Jumala käski ihmisten rakentaa temppeleitä, jotta he voisivat tehdä siellä pyhiä toimituksia, kuten solmia avioliittoja, minkä mainitsin jo aiemmin. Palautettuaan kirkkonsa profeetta Joseph Smithin kautta temppeleiden rakentamisesta tuli jälleen käsky. Ne ovat kauniita Herran huoneita maan päällä. Voit tuntea rauhaa siellä, vaikka vain kävellessäsi sen ympäristössä.

 

8. Meillä on valtuus Jumalalta

Kukaan ei voi vain itse päättää, että hänellä on valtuus Jumalalta perustaa kirkko. Mutta juuri niin ihmiset uskoivat Kristuksen ja apostolien kuoleman jälkeisenä aikana. Monia kirkkoja muodostettiin, ja ihmiset ajattelivat, että he voivat perustaa kirkkoja mielensä mukaan. Monien aikeet olivat hyviä. Mutta Jumalan antama valtuus kastaa, saarnata evankeliumia ja pitää hallussaan kaikki kirkon johtamiseen tarvittavia avaimia palautettiin profeetan kautta, aivan kuten menneinä aikoina.

 

9. Me emme ole täydellisiä, mutta meillä on samat tavoitteet

Monet ihmiset ajattelevat, että kirkkomme jäsenten on tarkoitus olla täydellisiä robottiklooneja toisistamme! Ainakin joskus tuntuu siltä. Kukaan ei ole täydellinen ja jokaisella kirkossamme (tai missä tahansa muussa kirkossa) on joitakin vaikeuksia. Emme ehkä aina seuraa uskoamme täydellisesti ja teemme virheitä, mutta useimmilla meistä on sama tavoite: yrittää seurata Vapahtajamme esimerkkiä ja olla perheinä yhdessä iankaikkisuudessa.

 

10. Voimme olla ikuisesti onnellisia

En yritä missään nimessä sanoa, että jos olet mormoni, sinulla ei ole koettelemuksia. Väärin. Mutta, monet meistä pystyvät selviytymään vaikeista ajoista ja koettelemuksista paljon helpommin sen tiedon avulla, joka meillä on. Onni on paljon yltäkylläisempää, kun seuraamme Jeesuksen Kristuksen opetuksia ja yritämme olla parempia joka päivä. Ihmiset kysyvät usein, miten voin aina olla niin onnellinen, ja se johtuu siitä, että tiedän mistä tulen, miksi olen täällä ja minne olen menossa.

Joten, oletko valmis tulemaan mormoniksi?! No, et ehkä vielä, mutta voit itse tietää, että kaikki nämä kertomani asiat ovat totta opiskelun ja rukouksen kautta.

Pyydä ilmainen mormonin kirja täältä, tai lue sitä verkossa täällä, tai kutsu lähetyssaarnaajat kotiisi kertomaan lisää tätä kautta. Jos nämä vaihtoehdot tuntuvat liian pelottavilta, juttele jonkun jäsenen kanssa verkossa täällä. Et kadu sitä.

Mitä menetettävää sinulla on?

 

Tämän artikkelin on alun perin kirjoittanut Steffany Ruby Faldmo ja se on julkaistu ldsliving.com-sivustolla nimellä ”10 Reasons You Shoud Be Mormon”.

Suomi ©2016 LDS Living, A Division of Deseret Book Company | English ©2016 LDS Living, A Division of Deseret Book Company