David O. McKay

”On hienoa, että vanha Joulupukki on sydämissämme ja kodeissamme tänä aikana, tulee hän sitten sisään avoimen oven kautta tai hivuttautuu alas savupiipun kautta jouluaattona. Se, että tuo iloa toisille odottamatta henkilökohtaista kunniaa tai ylistystä, on mitä ihailtavin hyve…
Vanha kunnon Joulupukki on jo aikaa sitten siirtynyt ajasta ikuisuuteen, mutta sen ilon, jota hän koki tehdessään ystävällisiä tekoja, jakavat nyt miljoonat muut, jotka oppivat, että todellinen onni tulee siitä, että tekee toiset onnelliseksi – käytännön esimerkki Vapahtajan opista kadottaa elämänsä pelastaakseen sen (Luuk. 9:24). Lyhyesti sanottuna, joulun henki on Kristuksen henki, joka saa sydämemme hehkumaan veljellistä rakkautta ja ystävyyttä ja saa meidät tekemään hyväntahtoista palvelutyötä.”
Lainaus kauniista uudesta kirjasta Stars Were Gleaming, joka sisältää Greg Olsenin taideteoksia.

 

Boyd K. Packer

”Haluan korostaa, että minulla ei ole mitään erimielisyyksiä tuon hyvin syöneen herrasmiehen kanssa, jolla on punainen puku ja valkoiset viikset. Hän oli hyvin antelias minua kohtaan ollessani poikanen, ja odotimme innokkaasti hänen vierailuaan kodissamme. Kaikki asiat, jotka viittaavat jouluun, ovat soveliaita ja hyviä, ja kaikki niistä ovat suunnattu lapsille – paitsi ehkä mistelinoksa.”
Puheesta ”Keeping Christmas” BUY:n takkavalkeaillassa vuodelta 1962

 

John A. Widtsoe

”Jotkut vastustavat Joulupukkia, koska häntä ei ole olemassa! Sellaiset ihmiset tarvitsevat silmälasit ymmärtääkseen, että Joulupukki on vertauskuva: rakkauden, joulun riemun ja joulun hengen vertauskuva. Synnyinmaassani ei tunnettu Joulupukkia, mutta huoneeseen työnnettiin pieni vuohipukki, joka kantoi joululeluja ja lahjoja täynnä olevaa koria. Vuohella ei sinänsä ollut mitään merkitystä; mutta joulun henki, jonka vertauskuva se oli, merkitsi suunnattoman paljon.”
Lainaus kauniista uudesta kirjasta Stars Were Gleaming, joka sisältää Greg Olsenin taideteoksia.

 

Howard W. Hunter

”Miten joulua vietetään nykyisin? Joulupukin legenda, joulukuusi, kiiltävät koristeet ja mistelinoksat ja lahjojen antaminen, kaikki ilmentävät meille juhlimamme päivän henkeä; mutta joulun todellinen henki on jossain paljon syvemmällä. Se löytyy Vapahtajan elämästä, Hänen opettamistaan periaatteista, Hänen sovitustyöstään – joista tulee suuri perintömme.”
Puheesta ”The Real Christmas” BUY:n takkavalkeaillassa vuodelta 1972. (”Todellinen joulu”, Liahona, joulukuu 2005, s. 12–15.)

Jeffrey R. Holland

”Tuon [ensimmäisen jouluyön] muisto saattaa tuoda mieleen Joulupukin, kuuraparran ja Petterin – ja kaikki olisivat tervetulleita. Mutta ensin ja ikuisesti oli vain pieni perhe, ilman leluja, kuusia tai koristeita. Pienokaisesta – siitä joulu alkoi.”
Lihavointi lisätty. Vuoden 1994 New Era -lehden joulukuun numeron artikkelista ”Without Ribbons and Bows.”

 

Ezra Taft Benson

”Poikasena minusta oli hauskaa mennä kanjoniin hakemaan joulukuusta, ja yritin aina löytää sellaisen, joka yltäisi kattoon asti. Vaikka saimme vain muutamia lahjoja, joulusukkamme olivat täynnä hedelmiä, pähkinöitä ja karamelleja, ja Joulupukki oli aina tuonut jotakin. Kuten kaikki lapset, kärsimme kamalasta odotuksen ahdistuksesta joulun aikaan – kunnes löysimme Joulupukin asusteet vanhan arkun pohjalta. Yhtäkkiä salaisuus oli paljastunut. Siksi isä siis oli aina tekemässä jotain askaretta, kun Joulupukki tuli käymään jouluaamuna.”
Vihkosesta The Joys of Christmas, joka sisältää Presidentti Bensonin todistuksen joulun ajan todellisesta merkityksestä. Saatavana myös e-kirjana.

 

LISÄKSI:

 

Nuorten Naisten ylijohtaja Ardeth G. Kapp

”Perheessäni oli perinne. Joka jouluaattona kokoonnumme joulukuusen ympärille. Hämärässä huoneessa takkatulen loisteessa kysymme kysymyksen jälleen kerran, vuoden tärkeimmän kysymyksen: ”Voimmeko uskoa vielä yhden vuoden?” – ei pelkästään lapsuuden perinteisiin Joulupukista ja poroista, vaan ennemminkin Herramme ja Vapahtajamme, Jeesuksen Kristuksen, jonka syntymäpäivää vietämme, syntymän sanomaan.”
Vuoden 1988 New Era -lehden joulukuun numeron artikkelista ”Christmas Remembered.”

 

Tämä artikkeli on alun perin julkaistu ldsliving.com-sivustolla nimellä ”What Prophets Have Said About Santa Claus”.
Suomi ©2016 LDS Living, A Division of Deseret Book Company | English ©2016 LDS Living, A Division of Deseret Book Company