Kysymys

Arvon Vaari,

Viime aikoina minulla on ollut ylitsepääsemätön kuolemanpelko sen suhteen, ettei kuoleman jälkeen ole elämää. Uskon kirkkoon ja minusta tuntuu hirveältä, että epäilen näin, mutta en voi lakata huolehtimasta. Minua kauhistuttaa ajatus siitä, ettei Jumalaa tai taivasta ole olemassa. Kuinka voin lakata pelkäämästä ja epäilemästä? Kuinka voin vahvistaa uskoani ja todistustani?

-Saaga

Vastaus

Rakas Saaga,

Et ole yksin. On olemassa monia asioita, jotka ovat yhteisiä ihmisille kaikenlaisilta elämänpoluilta. Valitettavasti kuolema on yksi noista asioista. Jokaisen henkilön on täytynyt aikojen alusta tähän päivään asti kohdata oma kuolemansa. Jopa Vapahtajamme Jeesuksen Kristuksen on kohdannut sen. Hän voitti kuoleman, jotta me voisimme elää ikuisesti Hänen kanssaan. Jokainen ihminen, joka on elänyt, on myös kuollut. Uskon, kaikki ihmiset (ja heitä on miljardeja) ovat kamppailleet samoin kuin sinä kamppailet nyt. Jotkut heistä ovat käyttäneet huumoria kohdatakseen väistämättömän. William Saroyan sanoi:

“Jokaisen on kuoltava, mutta olen aina kuvitellut, että minun kohdallani tehtäisiin poikkeus!”

Tietysti hän ajatteli humoristisesti ja kyllä, hän menehtyi eturauhassyöpään vuonna 1981.

Sanoit uskovasi kirkkoon ja että sinusta tuntuu hirveältä, että ”epäilet näin”. Yllättyisitkö, jos kertoisin, että jopa Jumalan apostolikin on epäillyt samalla tavalla? Hugh B. Brown palveli sekä apostolina että Ensimmäisessä presidenttikunnassa. Eräässä hänen hiljattain julkaistussa kirjeessään hän sanoi:

“Yllättyisitkö, jos kertoisin sinulle, että minullakin on ollut hämmennyksen, epävarmuuden ja epäilyksien jaksoja elämässäni? Minä myös olen tuntenut sen laakson pimeyden, sumun ja kauhun, joka on uskon ja varmuuden välissä.”

Nuo sanat ovat kauniita, ja ne antavat myös minulle suurta lohdutusta. Jos kerran Jumalan apostoli on kamppaillut epäilyksen ja epäuskon kannsa, varmasti Taivaallinen Isä on kanssani silloin, kun minäkin kamppailen yhtä lailla!

Paras keino vahvistaa uskoasi, rakas Saaga, on tehdä se, mitä profeettamme ovat kehoittaneet meitä tekemään. Opiskele pyhiä kirjoituksia. Rukoile päivittäin. Opiskele elävien profeettojen ja Mormonin kirjan sanoja. Vältä tilanteita ja medioita, jotka vahingoittavat todistustasi. Käy säännöllisesti kirkossa ja osallistu kirkon toimintoihin. Kuuntele paikallisia johtajiasi. Ole heille kuuliainen. He välittävät sinusta ja tekevät kaikkensa auttaakseen sinua uskosi tiellä.

Ystäväni Saaga, Taivaallinen Isä takastaa sinua syvästi. Hän tietää, kuinka vaikeaa joillekin meistä on uskoa. Hän antoi meillä tarvittavat keinot (mainittuina ylemmässä kappaleessa), jotta voisimme jonain päivänä olla lähempänä Häntä Hänen kirkkaudessaan. Usko on matka meille kaikille. Mainittakoon vielä, Saaga, etten ole vielä eläessäni tavannut henkilöä, joka ei olisi kohdannut samaa, mitä sinä käyt läpi tällä hetkellä.

Olet rukouksissani,

-Vaari

 

Artikkeli on julkaistu alun perin osoitteessa Askgramps.com. Artikkelin on suomentanut Teemu Hokkanen.