Patriarkallisia siunauksia annetaan kelvollisille kirkon jäsenille, ja niissä on henkilökohtaisia neuvoja Jumalalta. Patriarkallinen siunaus on tarkoitettu oppaaksi elämää varten. Patriarkallisen siunauksen antaa patriarkka, mies, jonka kirkon johtajat kutsuvat antamaan näitä siunauksia.

Olipa sinulla edessäsi suuria päätöksiä tai etsit lohtua elämääsi, patriarkallinen siunauksesi toimii henkilökohtaisena pyhänä kirjoituksena, joka voi ohjata, lohduttaa ja auttaa sinua saamaan ilmoitusta.

Kukapa meistä ei joskus tuntisi huolta tai jopa epätoivoa? Mitä syntejä, surua tai ahdistusta saatammekin kokea, Jumala haluaa aina puhua meille, lohduttaa meitä ja rakastaa meitä henkilökohtaisesti. Patriarkallinen siunaus on yksi henkilökohtaisimmista tavoista, joilla Jumala voi osoittaa meille mahdollisuutemme, tehtävämme ja vahvuutemme. Vaikka jokainen meistä kokee hajamielisyyden hetkiä, patriarkallisen siunauksen lukeminen aina uudelleen voi muistuttaa meitä Jumalan rakkaudesta, lupauksista ja elämämme näkemyksestä.

Vuoden 1986 konferenssipuheessaan Presidentti Thomas S. Monson sanoi: ”Patriarkallinen siunauksesi on passisi rauhaan tässä elämässä. Se on valon liahona, joka erehtymättömästi opastaa sinua taivaalliseen kotiisi.”

Aivan kuten Lehi ja hänen perheensä löysivät Liahonan erämaasta, mekin voimme kääntyä patriarkallisen siunauksemme puoleen, kun me tunnemme olevamme omassa surun, ahdistuksen tai onnettomuuden erämaassamme.

Patriarkallisen siunauksemme ei kuitenkaan tarvitse pysyä siististi taiteltuna pyhien kirjoitusten välissä auttamassa vain äärimmäisen ahdistuksen tai surun aikana. Olipa elämäsi tasaista tai ennemminkin kuin kuoppainen tie, kerron kuusi tapaa, joiden avulla voimme todella oppia arvostamaan patriarkallista siunaustamme:

 

1. Tutki patriarkallista siunaustasi paaston ja rukouksen jälkeen

Jotta saisit mahdollisimman paljon irti lukukokemuksestasi, voit lähestyä patriarkallista siunaustasi paaston ja rukouksen kautta valmiina kirjoittamaan ylös vaikutelmia, joita saat Pyhältä Hengeltä lukiessasi. Kun paastoamme, kykymme virittäytyä Hengen taajuudelle on moninkertaistunut, ja voimme saada vaikutelmia ja oivalluksia, joita emme aikaisemmin ole tunteneet.

”Voimalliseen rukoukseen liitettynä paasto on voimakas”, Vanhin Joseph B. Wirthlin sanoi. ”Se voi täyttää mielemme Hengen ilmoituksilla. Se voi vahvistaa meitä kiusauksien hetkiä varten.”

Patriarkallinen siunaus on lahja, jonka antaa patriarkka kelvollisille kirkon jäsenille

2. Ota kopio siunauksestasi ja kirjoita siihen muistiinpanoja, pyhien kirjoitusten kohtia ja vaikutelmia

Vaikka et ehkä halua raapustella alkuperäistä kopiotasi täyteen, voit silti tehdä merkintöjä ja huomioita patriarkalliseen siunaukseesi. Pyydätpä uuden kopion siunauksestasi tai otatpa sen itse kotona, joskus puhtaalta merkitsemättömältä siunaukselta aloittaminen voi auttaa sinua näkemään asioita, joita et aiemmin ole huomannut.

Kun luet siunaustasi uudelleen läpi, merkitse kohdat, jotka innoittavat sinua, kysymykset, joita sinulla on, tai pyhien kirjoitusten viitteitä. Tee lista siunauksista, lupauksista, varoituksista, hengellisistä lahjoista ja velvollisuuksista siunauksen taakse tai muistikirjaan.

Vanhin Richard G. Scott sanoi: ”Kirjoita ylös turvalliseen paikkaan tärkeät asiat, jotka opit Hengeltä. Huomaat, että kun kirjoitat ylös kallisarvoisia vaikutelmia, niitä tulee usein yhä enemmän.”

Jos saat kehotuksia tai tunteita, kirjoita ne siunauksesi taakse tai muistikirjaan. Rukoile siitä, mitä tunsit ja opit. Kun luet patriarkallista siunaustasi, ota esille myös muistiinpanosi ja pohdi hengellisiä vaikutelmia, joita olet saanut.

 

Mormonin kirja, jossa on merkintöjä

 

3. Opi Abrahamin liitosta

Toinen tärkeä puoli patriarkallisessa siunauksessamme on se, että se ilmoittaa sukulinjamme. Patriarkallinen siunauksemme ei ainoastaan ohjaa tulevaisuuttamme, vaan se myös liittää meidät esivanhempiimme.

”Herran kirkko tarjoaa meidän avuksemme patriarkallisia siunauksia antaakseen jokaiselle siunauksen saajalle näkemyksen hänen tulevaisuudestaan sekä yhteyden menneisyyteen, jopa ilmoituksen polveutumisesta Abrahamiin, Iisakiin ja Jaakobiin asti”, Vanhin Russell M. Nelson sanoi.

Sukulinjasi merkityksen ymmärtäminen auttaa sinua oivaltamaan Jumalan lasten oikean identiteetin, omasi mukaan luettuna. Älä ohita Abrahamin liiton opiskelua vain, koska se on Vanhassa Testamentissa, tai koska on vaikeaa ymmärtää syntymäoikeutta ja sukututkimusta. Lue siunaukset, jotka Jumala antoi Abrahamille, aivan kuin hän olisi antanut ne suoraan sinulle, ja opiskele niin paljon kuin pystyt ymmärtääksesi, miten meistä tuli kirjaimellisesti Jumalan perillisiä.

 

4. Aseta siunaukseesi perustuvia henkilökohtaisia tavoitteita ja arvioi kehitystäsi

Kun luet läpi patriarkallista siunaustasi, ajatuksia ja vaikutelmia tulee mieleesi asioista kuten: miten voit muuttaa jotain tottumustasi, opiskeluaihe, johon sinun tulisi perehtyä enemmän, tai asia, jota voit kehittää elämässäsi.

Vanhin Marvin J. Ashton sanoi: ”Asettaessamme tavoitteita, meidän tulee tarkastella omia tarpeitamme ja kykyjämme. Suunta, johon olemme kulkemassa, on tärkeämpi kuin se, missä olemme tällä hetkellä. Tavoitteiden asettamisen pitäisi saada meidät venymään matkan varrella.”

Jos siunaustasi lukiessasi tunnet tyytyväisyyttä, polvistu ja rukoile Jumalaa osoittamaan sinulle, mitä voit tehdä enemmän. Me olemme täällä oppimassa ja kehittymässä joka päivä, ja jatkuva tavoittelu täydellisyyteen jatkuu koko elämämme ajan.

Aseta tarkka tavoite liittyen saamaasi vaikutelmaan ja kirjoita se ylös. Tee rukoillen suunnitelma tuon tavoitteen saavuttamiseksi ja arvioi edistystäsi joka päivä tai viikko. Kun saavutat tavoitteesi, edistyt jatkuvasti ja tunnet pääseväsi lähemmäksi Jumalaa.

 

5. Lue patriarkallista siunaustasi usein

Useimmat jäsenet tietävät, että he voivat helposti ladata ja lukea pyhiä kirjoituksia Evankeliumiaiheisesta kirjastosta ja verkosta, olivat he missä tahansa tai tekivät mitä tahansa. Vähän aikaa sitten kirkko tarjosi myös helpomman tavan pyytää digitaalisen version patriarkallisesta siunauksesta verkossa. Voit ladata siunauksen älypuhelimeesi tai tablettiisi ja lukea sitä aina kun sinulla on aikaa.

Ei ole väliä, luetko patriarkallista siunaustasi verkossa vai uppoudutko siihen opiskellessasi, mutta lue sitä usein. Joka päivä kohtaamme erilaisia haasteita ja tilanteita, ja siunauksemme lukeminen säännöllisesti auttaa meitä keskittämään päivittäiset tekomme Jumalan suunnitelmassa elämäämme ja mahdollisuuksiamme varten.

 

6. Opettele siunauksesi ulkoa

Vanhin Richard G. Scott sanoi: ”Pyhien kirjoitusten kohtien ulkoa opetteleminen voi antaa suurta voimaa. Pyhien kirjoitusten kohdan opetteleminen ulkoa on kuin solmisi uuden ystävyyden. On kuin löytäisi uuden henkilön, joka voi auttaa hädässä, antaa innoitusta ja lohtua sekä olla kannustamassa tarvittavaan muutokseen.”

Yhtä lailla, kun opettelemme ulkoa kohtia patriarkallisesta siunauksestamme, meillä on henkilökohtainen pyhä kirjoitus valmiina tarpeen tai houkutuksen hetkellä. Kun opettelet ulkoa patriarkallisen siunauksesi, asioita siitä voi tulla mieleesi vastauksena rukoukseen tai se voi olla motivaation lähteenä vaikeina aikoina. Vaikka ulkoa opetteleminen voi olla vaikeata, patriarkallisen siunauksesi ulkoa opetteleminen auttaa sinua arvostamaan sitä täydellisemmin.

 

Alkuperäisen artikkelin on kirjoittanut Katharine Lyon ja se julkaistiin osoitteessa lds.net. Artikkelin on kääntänyt Krista Kora.