On vaikeaa sanoa tarkalleen, milloin tiesin Myöhempien Aikojen Pyhien Jeesuksen Kristuksen Kirkon olevan totta.

Jälkeenpäin ajatellen, tuona kesänä uskoni kasvoi hitaasti, askel askeleelta.

Kun aloin lukea Mormonin kirjaa ensimmäistä kertaa, se ei ollut mikään erityisen uskomaton kokemus. En saanut äkillistä ilmoitusta lukiessani. Jotkut kohdat herättivät mielenkiintoni ja toivat minulle rauhaa. Alleviivasin kohdat, joissa viitattiin Kristukseen, koska Hän oli Vapahtajani ja löysin kohtia, jotka vaikuttivat minuun… mutta silti minulla oli paljon kysymyksiä. Vaikeita kysymyksiä.

“Sinulla täytyy olla uskoa”

Lähetyssaarnaajaparat. Aloin sopia tapaamisia, joihin osallistuin usein joidenkin läheisten ystävieni kanssa. Osa ongelmaa oli se, että luulin tietäväni kaiken. Minua kiinnosti nähdä, löytäisinkö totuuden tästä kirkosta, jota ystäväni rakastivat niin paljon, mutta minun oli vaikea antaa mielipiteideni muuttua. Esitin veljille ne vaikeat kysymykset.

Älkää ymmärtäkö väärin — on tärkeää kysyä kysymyksiä kirkossa. Syy siihen, että Myöhempien Aikojen Pyhien Jeesuksen Kristuksen Kirkko on olemassa on se, että Joseph Smith polvistui ja kysyi uskossa. Totuus, valo ja tieto syttyvät kysymyksistä ja hengellisestä mietiskelystä. Minä en kuitenkaan ollut tilanteessa, jossa olisin halunnut todella oppia. Menin tapaamisiin puolustuskannalla osoittaakseni, että nuo lähetyssaarnaajat olivat väärässä ja käännyttääkseni heidät omaan uskooni! En opiskellut neljää vuotta puhumista ja väittelemistä vain kuunnellakseni.

Kuten voitte kuvitella, tapaamiset eivät alkuun menneet kovin hyvin. Ne olivat kuin sotavyöhyke ja turhautuminen moukaroi seiniä joka kerta. Minusta tuntui, että lähetyssaarnaajien tehtävänä oli vastata kysymyksiini, emmekä edenneet ollenkaan! Esitin heille syytöksen, jonka olin huolellisesti suunnitellut mielessäni viikkoa aikaisemmin todistaakseni, että heidän kirkkonsa oli väärässä. Sitten kun he yrittivät vastata… hah! Olin jo suunnitellut myös vastaväitteeni ja kiersimme näin kehää tuntikausia. Kirjaimellisesti. Olin niin turhautunut, koska halusin uskoa tähän kauniiseen oppiin, jonka monet ystäväni olivat löytäneet. Halusin maistaa ja jakaa samaa valoa, joka heillä kaikilla tuntui olevan. Rakastin Kristusta niin paljon ja oli selvää, että tämä kirkko keskittyi Häneen! Mutta useimmat kysymyksiini saadut vastaukset tuntuivat riittämättömiltä — tai mikä pahempaa, lähetyssaarnaajat katsoivat minua silmiin ja sanoivat: “Sinulla täytyy olla uskoa.”

Ajattelin mielessäni, että onko tekosyyni se, että minulla ei ole kaikkia vastauksia.

Päätin kuunnella

Ja niin me jatkoimme — kunnes se päivä tuli. Se meni niin huonosti. Ääneni vapisi suuttumuksesta, silmäni olivat kyynelissä, rinnassa paloi ja ajattelin, että en pysty siihen. Tiesin, että minusta ei voisi tulla tämän kirkon jäsentä. Se sattui liikaa. Oli liian monia asioita, joita en ymmärtänyt, enkä saanut vastauksia vaikka kysyin kysymyksiäni sinnikkäästi.

Huoneen ilmapiiri oli niin kireä, että kukaan ei uskaltanut liikahtaakaan siinä pelossa, että räjähtäisin. Huoneen toiselta puolelta ystäväni katsoi minua pehmein silmin, uskaltaen keskeyttää hiljaisuuden ja sanoi nämä sanat:

“Lauren, minusta meidän pitäisi puhua niistä asioista, joita lähetyssaarnaajien on tarkoitus puhua. Lähetyssaarnaajat ovat täällä opettamassa sinulle erityisiä oppiaiheita, joita he ovat valmistaneet sinua varten. Minusta sinun pitäisi kuunnella heidän opetustaan ensin ja sitten voimme palata kysymyksiisi.”

Hänen kauniit sanansa toivat rauhan huoneeseen. Pamppaileva sydämeni hidastui ja tunsin lohtua hänen sanoistaan. Otin vastaan niiden tuoman lämmön ja myönnyin hänen pyyntöönsä.

Tämä oli ensimmäinen kerta kun muistan todella tunteneeni Pyhän Hengen tässä kirkossa. Uskon, että menneisyydessäni olin kokenut hetkiä, jolloin olin saanut ohjausta, kehotuksia ja muita pieniä ihmeitä — mutta ystäväni sanat saivat aikaan ihanan tyyneyden sydämeeni. Rauha oli palautettu. Laskin miekkani ja kilpeni. Työnsin syrjään kaikki vastaväitteeni ja päätin kuunnella.

Pyhä Henki puhuu totuutta

Kristuksen ojennettuun käteen tarttuminen on vaikeaa, jos kätesi ovat täynnä aseita. Niinpä työnsin kysymykseni sivuun. Olen iankaikkisesti kiitollinen ystävistä, joita sain tuona kesänä. En usko, että ilman heitä olisin voinut painaa pääni, nielaista ylpeyteni ja antaa itseni nöyrtyä tarpeeksi kuullakseni.  Kuuntele Pyhän Hengen pehmeitä totuuden säikeitä, joita ei voida mitata, testata tai nähdä. Henki puhuu totuutta, jota voi tuntea vain silloin, kun kuuntelee tarkasti. Sen voi niin helposti hukuttaa, ajaa pois ja jättää huomiotta (erityisesti, jos olet kovaääninen tyttö, joka luulee olevansa aina oikeassa!) — joten kiitos ystäville, jotka sain tuona kesänä.

Nöyrtymällä löysin totuuden lähetyssaarnaajien opetuksista ja aloin ottaa askelia lähemmäs Kristuksen totuuden valoa.

Alkuperäisen artikkelin on kirjoittanut Lauren Mckinnon ja se on julkaistu ldsblogs.com -sivustolla. Artikkelin on kääntänyt Krista Kora.