Oletko koskaan lukenut pyhiä kirjoituksia ja ymmärtänyt niitä älyllisesti, mutta samalla niiden soveltaminen omaan elämäämme on ollut todella vaikeaa? Tai ehkä esimerkiksi Kristuksen neuvot Uudessa testamentissa vaikuttavat mahtavilta, mutta alitajuisesti ajattelemme, että ne eivät sovellu omiin olosuhteisiimme? Tässä on yhdeksän pyhien kirjoitusten kohtaa, jotka ovat luultavasti tuttuja, mutta joita emme aina sovella elämäämme oikein:

1. Matteus 5:44

Siinä EI sanota:

”Rakastakaa vihollisianne, elleivät he ole nimettömiä, tietämättömiä nettitrolleja, jotka ansaitsevat sen.”

Siinä sanotaan:

”Mutta minä sanon teille: rakastakaa vihamiehiänne ja rukoilkaa vainoojienne puolesta.”

2. Oppi ja liitot 64:10

Siinä EI sanota:

”Minä, Herra, annan anteeksi kenelle tahdon, mutta kaikki, mitä teiltä vaaditaan, on antaa anteeksi vain niille ihmisille, joista pidätte.”

Siinä sanotaan:

”Minä, Herra, annan anteeksi kenelle tahdon, mutta teiltä vaaditaan, että annatte anteeksi kaikille ihmisille.”

3. 3. Nefi 11:29-30

Siinä EI sanota:

”Sillä totisesti, totisesti minä sanon teille, että se, jossa on kiistelyn henki, ei ole minusta vaan on Perkeleestä, ellei se johdu sisaruksesta, jonka kanssa olet satunnaisesti tapellut koko elämäsi ajan. Se on vain viatonta perhekiistaa. Katso, minun oppini on silloin tällöin yllyttää ihmisten sydämet vihaiseksi toisiaan vastaan.”

Siinä sanotaan:

”Sillä totisesti, totisesti minä sanon teille, että se, jossa on kiistelyn henki, ei ole minusta vaan on Perkeleestä, joka on kiistelyn isä, ja hän yllyttää ihmisten sydämet kiistelemään vihaisina keskenään. Katso, minun oppini ei ole yllyttää ihmisten sydämiä vihaisina toisiaan vastaan, vaan minun oppini on, että sellaisen on loputtava.”

4. Johannes 13:34

Siinä EI sanota:

”Totisesti, totisesti sanon teille, minun käskyni ’rakastaa toisianne’ edellyttää vain toisten rakastamista, ei itsesi rakastamista.”

Siinä sanotaan:

”Minä annan teille uuden käskyn: rakastakaa toisianne! Niin kuin minä olen rakastanut teitä, rakastakaa tekin toinen toistanne.”

5. Oppi ja liitot 84:88

Siinä EI sanota:

”Näin sanoo Herra: anteeksi, mutta olet omillasi tämän kuolevaisen matkan aikana. Minulla, Pyhällä Hengellä ja enkeleilläni on muuta tekemistä. Onnea matkaan.”

Siinä sanotaan:

”Minä olen teidän oikealla puolellanne ja vasemmalla, ja minun Henkeni on teidän sydämessänne ja minun enkelini teidän ympärillänne tukeakseen teitä.”

6. Daniel 3:17-18

Siinä EI sanota:

”Jumala, jota me palvelemme, pystyy pelastamaan meidät tulisesta uunista, ja hän voi pelastaa meidät myös sinun käsistäsi, kuningas. Ja jos niin ei kävisikään, kuningas, me luultavasti vihastumme ja kannamme kaunaa Jumalaamme kohtaan.”

Siinä sanotaan:

”Jumala, jota me palvelemme, pystyy pelastamaan meidät tulisesta uunista, ja hän voi pelastaa meidät myös sinun käsistäsi, kuningas. Ja vaikka niin ei kävisikään, kuningas, saat olla varma siitä, että sinun jumaliasi me emme palvele ja sitä kultaista patsasta, jonka olet pystyttänyt, me emme kumarra.”

7. Moosia 26:30

Siinä EI sanota:

”Niin, ja niin usein kuin minun kansani tekee parannuksen, minä annan sille anteeksi sen rikkomukset minua vastaan. Paitsi sinulle *osoittaa lukijaa näytön kautta*. Kaikkien tällä planeetalla asuvien miljardien ihmisten joukosta, sovitus ei päde sinun kohdallasi.”

Siinä sanotaan:

”Niin, ja niin usein kuin minun kansani tekee parannuksen, minä annan sille anteeksi sen rikkomukset minua vastaan.”

8. Alma 37:6

Siinä EI sanota:

”…mutta katso, minä sanon sinulle, sinä ja pyrkimyksesi ovat pieniä ja yksinkertaisia ja sen vuoksi merkityksettömiä…”

Siinä sanotaan:

”…mutta katso, minä sanon sinulle, että pienillä ja yksinkertaisilla asioilla saadaan aikaan suuria…”

9. 2 Nefi 32:3

Siinä Ei sanota:

”Enkelit puhuvat Pyhän Hengen voimalla; sen vuoksi he puhuvat Kristuksen sanoja. Sen vuoksi, minä sanoin kaikille muille, paitsi sinulle: Kestitkää itseänne Kristuksen sanoilla, sillä katso, Kristuksen sanat kertovat muille ihmisille kaiken, mitä heidän tulee tehdä.”

Siinä sanotaan:

”Enkelit puhuvat Pyhän Hengen voimalla; sen vuoksi he puhuvat Kristuksen sanoja. Sen vuoksi, minä sanoin teille: Kestitkää itseänne Kristuksen sanoilla, sillä katso, Kristuksen sanat kertovat teille kaiken, mitä teidän tulee tehdä.”

Uskomme yleensä Kristukseen, mutta meidän on vaikea uskoa Häntä. Yrittäkäämme petrata tässä asiassa. Olen kelvollinen pääsemään osalliseksi Kristuksen sovitusuhrista. Olen rakkauden arvoinen. Voin antaa anteeksi toisille. Voin kehittää itseäni. Voin tehdä pieniä muutoksia elämässäni joka päivä tullakseni enemmän Kristuksen kaltaiseksi. Voin lopettaa virheideni oikeuttamisen, mutta voin myös jättää ne taakseni nöyränä luottaen. En ole yksin tässä maailmassa, etkä ole sinäkään.

 

Alkuperäisen artikkelin on kirjoittanut David Snell ja se on julkaistu thirdhour.org -sivustolla. Artikkelin on kääntänyt Krista Kora.