On vain harvoja asioita elämässä, jotka kiehtovat minua enemmän kuin kertomukset kuolleista herätetyistä ihmisistä – eikä tämä kertomus Joseph Smithistä ja alkuaikojen kirkon jäsenestä, William Huntingtonista, ollut myöskään pettymys.

William Huntington kertoi tarinan tästä ihmeestä Levi Curtisille, joka oli myös jäsen kirkon alkuaikoina, ja Levi kertoi seuraavasti:

“Hän kertoi olleensa sairaana muutamien viikkojen ajan ja tuli jatkuvasti heikommaksi, kunnes hänestä tuli niin avuton, että ei voinut enää liikkua. Lopulta hän oli niin heikko, että ei voinut puhua, mutta hän tiedosti täydellisesti kaiken, mitä huoneessa tapahtui. Hän näki ystävien tulevan hänen vuoteensa vierelle. He katselivat häntä hetken ja alkoivat itkeä ja kääntyivät pois. Lisäksi hän kertoi, että Hän tunsi olonsa kevyeksi ja tarkkaili tilannettaan. Hän huomasi olevansa huoneen yläosassa, lähellä kattoa ja näki ruumiinsa makaamassa sängyssä. Sänkyä ympäröi itkeviä ystäviä, aivan kuin silloin, kun joku on kuolemaisillaan.

Silloin hän näki Joseph Smithin ja kahden muun veljen tulevan huoneeseen. Joseph kääntyi vaimonsa Emman puoleen ja pyysi häntä tuomaan puhdasta vettä astiassa. Emma teki niin ja profeetta ja nuo kaksi veljeä pesivät kätensä ja pyyhkivät ne huolellisesti. Sitten he astuivat vuoteen viereen ja asettivat kätensä hänen ruumiinsa pään päälle, joka tällä hetkellä näytti hänestä iljettävältä. Kun nuo kolme ojensivat kätensä asettaakseen ne hänen päänsä päälle, hän tuli jollain tavalla tietoiseksi, että hänen piti palata tuohon ruumiiseen, ja alkoi tehdä niin. Hän ei muistanut ruumiiseen menemistä, mutta kun Joseph sanoi “aamen”, hän kuuli, tunsi ja näki ruumiinsa kautta. Tunne oli hetken mitä sietämättömin; aivan kuin hänen jokaista ruumiinosaansa olisi pistetty joillakin terävillä esineillä.

Heti kun veljet olivat ottaneet kätensä pois hänen päänsä päältä, hän nousi ylös sängyssään, istui suorassa ja hetkeä myöhemmin siirsi jalkansa pois sängyltä. Tässä vaiheessa Joseph pyysi hän olemaan varovainen, koska hän oli hyvin heikko. Hän vastasi: ”En ole koskaan elämässäni voinut paremmin,” ja lisäsi heti perään: ”Haluan housuni.” Hänen housunsa löydettiin ja annettiin hänelle ja hän veti ne jalkaansa Josephin avustuksella, vaikka hän ei mielestään apua tarvinnutkaan. Sitten hän ilmaisi aikomuksensa istua tuolissa lähellä takkaa. Joseph otti kiinni hänen käsivarrestaan tueksi, mutta William ilmoitti pystyvänsä kävelemään itsekseen. Siitä huolimatta avunanto jatkui.

Ihmetys oli korvannut itkun koko huoneessa. Jokainen paikallaolija oli valmis itkemään ilosta; mutta kukaan ei pystynyt siihen tai halusi vain puhua. Sitten William sanoi haluavansa jotakin syötävää. Joseph kysyi, mitä hän haluaisi, ja hän vastasi haluavansa leipää ja maitoa. Emma toi välittömästi hänen pyytämänsä. Kuten voimme hyvin ymmärtää, kaikki halusivat täyttää sellaisen miehen tarpeet, joka hetki sitten oli kuollut, todella ja oikeasti kuollut!

Veli Huntington söi kulhollisen leipää ja maitoa yhtä hyvällä ruokahalulla kuin yleensäkin. Hetken kuluttua kaikki tunsivat olonsa mukavammaksi ja keskustelu tapahtuneesta seurasi. William kertoi oman kokemuksensa ja ystävät omansa. Joseph kuunteli keskustelua ja vuorostaan huomautti, että he olivat juuri todistaneet suurta ihmettä, samanlaista kuin Jeesus teki maan päällä ollessaan. He olivat nähneet kuolleen herättämisen henkiin.

Kertomuksensa lopuksi William Huntington sanoi: ’Olen kertonut teille totuuden, ja tässä olen, elossa, istumassa vieressänne tässä penkillä, ja todistan teille, että Joseph Smith on Jumalan profeetta.’”

William Huntington oli oikeassa! Vaikka Joseph ei ollut täydellinen – kuten ei meistä kukaan – hän oli todellakin Jumalan profeetta, joka Jumalan voiman kautta pystyi auttamaan, kohottamaan ja parantamaan Jeesuksen Kristuksen uskollisia seuraajia.

 

Alkuperäisen artikkelin on kirjoittanut Amy Keim ja se on julkaistu sivustolla thirdhour.org. Artikkelin on kääntänyt Krista Kora.