Avioerotilastot ovat kasvussa ja naimisin menevien ihmisten määrä vähenee. Miten surullista! Niin monet ihmiset jäävät paitsi jostain, joka voi olla se kaikkein kiinnostavin syy elämiseen. Kun mies ja vaimo ymmärtävät, kuinka mahtava heidän parisuhteensa voi olla, he ottavat tarvittavat askeleet tehdäkseen siitä sen satumaisen tarinan, josta ovat aina unelmoineet. Sen sijaan, että istuskelet vain kotona rutiininomaisesti ja haaskaat kallisarvoista aikaa kinastelemalla merkityksettömistä pikkuasioista, käytä seuraavat kolme minuuttia elämästäsi lukemalla neljästä takuuvarmasta keinosta saada oma avioliitto rokkaamaan!

1. ”15 sekunnin suudelma”

Luin tästä eräästä todella huipusta avioliittoblogista ja jaan sen nyt kanssasi. Annas kun selitän perusperiaatteen ja kerron kuinka se toimii omalla kohdallani. Tarina blogissa kertoi vanhasta pariskunnasta, joilla oli ollut pitkä ja menestyksekäs avioliitto. Bloggaaja kysyi tuolta vanhalta mieheltä, mikä oli avain heidän avioliittonsa menestykseen. Mies kiteytti sen yhteen lyhyeen lauseeseen: ”15 sekunnin suudelma”.

Ajattelepa sitä. Jos sitoudut suutelemaan puolisoasi joka päivä 15 sekuntia yhtäjaksoisesti, sen täytyy tarkoittaa jotain. Ei enää vain rutiininomaista nopeaa suukkoa ennen lähtöä tai nukkumaanmenoa. Ei, tämä on vakava suudelma… ja 15 sekuntia on juuri riittävän pitkä aika saamaan sinut todella tarkoittamaan sitä. Tuo suudelma, tuo yksi suudelma joka päivä… se muuttaa kaiken. Teidän on mahdoton olla tuntematta läheisyyttä – ja epäilemättä se tuo pintaan muistoja siitä, milloin ja miksi rakastuit tähän ihmiseen.

Huolimatta siitä, kuinka huono päivä sinulla on tai kuinka vihainen olet puolisollesi, jos kävelet ovesta sisään ja ensitöiksesi suutelet häntä oikein antaumukselle, kymmenessä sekunnissa… olet täysin unohtanut, miksi olit vihainen ja yllättäen minuutti vilahtaa hujauksessa. Kuka tietää, mihin kaikkeen se johtaa… mutta yksi asia on varma: olette läheisempiä sen vuoksi!

2. ”Platinainen sääntö”

Eikö ”kultainen sääntö” olekin hyvän parisuhteen perusta? Niin minä ajattelin, kunnes kuulin ”platinaisesta säännöstä”. Siitä kunnia kuuluu Steve Beaulieulle. En ole varma keksikö hän sen itse, mutta häneltä kuulin siitä ensimmäisen kerran. Hän puhui omasta avioliitostaan ja kuinka ”toisten kohteleminen kuten haluaisit heidän kohtelevan sinua” ei välttämättä aina ole paras vaihtoehto. Kahdella puolisolla, jotka ovat kasvaneet täysin erilaisissa ympäristöissä, voi olla täysin erilainen käsitys siitä, mitä toisen kohteleminen oikein tarkoittaa. Saatat kehua vaimoasi usein sanallisesti ja luonnollisesti ajatella tekeväsi hänelle suuren palveluksen. Oletko ajatellut, että se ei välttämättä olekaan se, mikä tyydyttää häntä? Kerrot hänelle kaikki nuo asiat, koska se on miten haluaisit itseäsi kohdeltavan. Sinä haluat hänen kehuvan sinua ja sanallisesti vahvistavan rakkauttaan sinua kohtaan. SINÄ haluat itseäsi kohdeltavan niin. Mutta kenties vähemmän sanoja ja enemmän tekoja on se, mikä tekee hänet onnelliseksi.

Platinainen sääntö kääntää kultaisen säännön päälaelleen ja pistää astetta paremmaksi. Älä keskity siihen, kuinka haluaisit itse tulla kohdelluksi vaan virittäydy ymmärtämään kuinka toinen haluaisi tulla kohdelluksi. Jos molemmat osapuolet soveltavat platinaista sääntöä, molempia osapuolia kohdellaan kuten he haluavat tulla kohdelluiksi ja molemmista teistä tulee onnellisempia.

3. Fantasiatreffit kerran kuussa

Pistä kerrankin fantasialiigasi sivuun hetkeksi ja ota selvää, kuinka lähteä fantasiatreffeille vähintään kerran kuussa. Sinun ei tarvitse olla rikas tehdäksesi tämän, sinun tarvitsee vain olla luova.

Joka kuukausi toisen teistä tulisi suunnitella fantasiatreffi-ilta. Suunnittelevan osapuolen pitäisi suunnitella jotain, mitä itse haluaa tehdä, ottamatta toista lainkaan huomioon. (Tiedän, tämä kuulostaa vaistonvastaiselta, mutta kokeilkaa sitä.) Jos haluan mennä pesäpallopeliin ja sen jälkeen jäätelölle, se on minun kuukauteni. Saan tehdä, mitä haluan. Vaimoni voi tasata tilejä seuraavassa kuussa, kun hän suunnittelee meille jännittävän illan baletissa tai oopperassa. Tällä harjoituksella on kaksi tarkoitusta. Ensinnäkin, se eliminoi ”Mitä sinä haluat tehdä? Ei vaan, mitä sinä haluat tehdä?” -neuvottelut ja toisekseen, koska on olemassa ymmärrys järjestelyn toimintaperiaatteesta, se pakottaa sinut kiinnostumaan asioista, joita toinen tykkää tehdä kaikkein eniten. Koska te molemmat olette tietoisia siitä ja olette hyväksyneet järjestelyn, näkökantasi muuttuu toisen suunnitteleman fantasiatreffi-illan toimintojen suhteen ja saatat mahdollisesti alkaa jopa nauttimaan joistain asioista, joista puolisosi nauttii.

4. Älä yritä muuttaa toista

Käytämme elinaikamme yrittäen saada kaikkia muita ajattelemaan ja toimimaan kuten me. Haluamme muovata kaikki muut oman ajattelutapamme mukaisiksi… ja kenen luulet saavan kovimmat iskut tuon luonnollisen taipumuksemme vaikutuksista? Kyllä, sinä tiesit sen. Puolisosi. Olette yksilöitä ja teillä pitäisi olla vapaus nauttia kaikista niistä asioista, joista nautitte. Jotkut puolisot ovat äärimmäisen kontrolloivia ja antavat aivan uuden merkityksen ilmaukselle ”pallo ja ketju”. Mitä kannustavampi olet asioissa, joita toinen tykkää tehdä, sitä enemmän puolisosi haluaa olla läheisyydessäsi. Älkää koskaan lannistako toisianne pyrkimästä saavuttamaan asioita, joita kohtaan tunnette intohimoa. Se luo katkeruuden tunteita, joiden olemassaolo parisuhteessa on hirveää.

Tässä hypoteettinen esimerkki. Jeff rakastaa maanantai-iltojen jalkapalloa, mutta Molly inhoaa maanantai-iltojen jalkapalloa. Sen sijaan, että Molly nalkuttaisi ja saisi Jeffin potemaan huonoa omaatuntoa joka maanantai, Molly sanookin: ”Hei Jeff, maanantai-iltojen jalkapallo on syvältä, mutta ei se mitään. Kutsu kaverisi katsomaan peliä ja minä teen teille ruokaa.” Jeff ei voi uskoa, kuinka mahtava hänen vaimonsa on ja hänen ystävänsä ovat kateudesta vihreitä.

Osat vaihtuvat ja perjantaina Molly haluaa pitää Ylpeys ja ennakkoluulo -maratonin. Kyllä, näin on – yli kuusi tuntia pahinta painajaistasi. Joten Jeff – fiksu kaveri kun on – huomioi Mollyn vaivannäön maanantai-illalta ja sanoo: ”Molly, se kuulostaa mainiolta! Minä haen noutoruokaa ja pidämme maratonin perjantai-iltana.” Molly on ällikällä lyöty ja yhtäkkiä Darcy ei ole mitään Jeffin rinnalla. Jeff alkaa pitää Ylpeydestä ja ennakkoluulosta, sillä nyt hän pääsee kokeilemaan ”15 sekunnin suudelmia”.

Jos sovellat näitä 4 periaatetta avioliitossasi, ne vievät sinut maailmaan, jonne harvat ovat päässeet. Älä hukkaa enää aikaasi!

Artikkelin on kirjoittanut Greg Trimble ja se on alun perin julkaistu GregTrimble.Com-sivustolla. Artikkelin on suomentanut Tanja Robinson.