“Mitä lähemmäksi ihminen pääsee Jumalaa, sitä suurempaa voimaa saatana käyttää estääkseen Hänen tarkoitustensa saavuttamisen.” –Joseph Smith

Olen havainnut erään ilmiön omassani ja asiakkaideni elämässä. Mitä lähemmäksi pääsemme luvattuja siunauksia, mitä lähempänä olemme tavoitteemme saavuttamista ja mitä myönteisempi vaikutuksemme on kanssaihmisiimme, juuri silloin vastustaja iskee suurimmalla voimallaan.

Jos tunnet itsesi lyödyksi henkilökohtaisen heikkouden, houkutusten tai vain elämän vuoksi, huomaa, että vastapuolen puolustus iskee aina voimakkaimmin, kun olet lähellä maaliviivaa. Juuri silloin, kun olet saavuttamassa suurinta hyvää, vastustaja taistelee sinua vastaan kovimmin.

Abraham ja Mooses kohtasivat helvetin vastustuksen

Tämä on nähtävissä kaikkialla pyhissä kirjoituksissa. Heti sen jälkeen, kun Jumala teki liiton Abrahamin kanssa, että Hän hänen jälkeläistensä määrä tulisi olemaan yhtä lukuisa kuin tähdet taivaalla, (ja kun Abraham valmistautui vastaanottamaan tämän siunauksen), voimme lukea Raamatusta, että ” synkkä kauhu valtasi hänet” (1. Moos. 15:12).

Kallisarvoisessa helmessä sanotaan, että ennen kuin Mooses vapautti Israelin lapset Egyptin orjuudesta, hän taisteli Lusiferin kanssa, joka käski Moosesta palvelemaan häntä. Kun Mooses kieltäytyi ja vahvisti uskollisuutensa Jumalalle, Saatana päästi raivonsa valloilleen.

”Ja tapahtui, että Mooses alkoi pelätä suuresti; ja kun hän alkoi pelätä, hän näki helvetin katkeruuden. Kuitenkin Jumalaa avuksi huutamalla hän sai voimaa, ja hän käski sanoen: Poistu luotani, Saatana, sillä vain tätä yhtä Jumalaa, joka on kirkkauden Jumala, minä palvelen.

Ja nyt Saatana alkoi vapista, ja maa järisi; ja Mooses sai voimaa ja huusi avuksi Jumalaa ja sanoi: Ainosyntyisen nimessä, poistu täältä, Saatana” (Mooses 1:20-21).

Paholainen poistui, Mooses näki Jumalan kirkkauden ja hänelle annettiin voima käskeä vesiä ja vapauttaa kansansa orjuudesta (Mooses 1:12-26). Hän kohtasi vahvinta vastustusta juuri ennen kuin hänen piti tehdä suurinta hyvää. Samoin on meidän laitamme.

Kristus voitti pimeyden voimat

Kun Kristus sovitti synnit ja kuoleman, mikä alkoi Getsemanen puutarhassa, jatkui ristillä ja huipentui ylösnousemukseen, Hän kohtasi Saatanan vastustuksen täydellä voimalla. Presidentti John Taylor opetti, että Jeesus ”oli kamppaillut pimeyden voimia vastaan, jotka oli päästetty vapaaksi siellä [Getsemanen puutarhassa]; astuen kaiken alapuolelle, mieli täynnä ahdistusta ja tuskaa, yksinäisenä ja näennäisesti avuttomana ja unohdettuna, tuntien niin suurta ahdinkoa, että veri tihkui Hänen huokosistaan” (The Mediation and Atonement, s. 149-150).

Vanhin James E. Talmage selitti: ”Tuona ahdistuksen hetkenä Kristus kohtasi ja voitti kaikki ne kauhut, jotka saatana, maailman ruhtinas, saattoi aiheuttaa. Tämä suuri taistelu pahan voimia vastaan ylitti ja jätti varjoonsa sen hirvittävän kamppailun, joka liittyi Herran kastetta välittömästi seuranneisiin kiusauksiin” (Jeesus Kristus, s. 429).

Lusifer vastusti Vapahtajaa koko Hänen elämänsä ajan. Mutta juuri silloin, kun Hän oli saavuttamaisillaan tehtävänsä tarkoituksen ja teki eniten hyvää, Hän kohtasi ”kaikki ne kauhut”, jotka Saatana saattoi aiheuttaa. Sama pätee meidän kohdallamme. Kun olemme lähimpänä siunauksia, saavutuksia ja voimaantumista tehdä hyvää, olemme suurin uhka pimeyden voimille ja silloin ne iskevät meihin kaikin voimin.

Saatana pyrki estämään palautuksen

Juuri ennen maailmaa muuttavaa näkyään Isästä ja Pojasta, vastustaja hyökkäsi Joseph Smithiä vastaan:

”Polvistuin maahan ja aloin esittää sydämeni toiveita Jumalalle. Olin tuskin tehnyt niin, kun minuun kävi heti käsiksi jokin voima, joka valtasi minut kokonaan ja jolla oli sellainen hämmästyttävä vaikutus minuun, että se kahlitsi kieleni, niin etten voinut puhua. Synkkä pimeys tiheni ympärilläni, ja minusta tuntui hetken kuin olisin ollut tuomittu äkilliseen tuhoon.

”Mutta ponnistaessani kaikki voimani Jumalan avuksi huutamiseen, jotta hän vapauttaisi minut tämän vihollisen vallasta, joka oli käynyt minuun käsiksi, ja juuri sinä hetkenä, jona olin valmis vaipumaan epätoivoon ja antautumassa turmioon – eikä mihinkään kuviteltuun perikatoon vaan jonkun todellisen näkymättömästä maailmasta olevan olennon valtaan, olennon, jolla oli sellainen ihmeellinen voima, jollaista en ollut milloinkaan ennen tuntenut missään olennossa – juuri tämän suuren hädän hetkellä minä näin valopatsaan aivan pääni yläpuolella, aurinkoa kirkkaamman, ja se laskeutui vähitellen, kunnes se lankesi minuun. Heti sen ilmestyessä havaitsin itseni vapautetuksi minua kahlinneesta vihollisesta” (Joseph Smith – Historia 1:15-17).

Voitat, jos…

C.S. Lewis kertoi, että “vallalla on typerä ajatus, että hyvät ihmiset eivät tiedä, mitä houkutus tarkoittaa. Tämä on ilmiselvä valhe. Vain ne, jotka yrittävät vastustaa houkutusta tietävät, miten voimakas se on. Loppujen lopuksi, löydät itsestäsi Saksan armeijan voimat taistellessasi sitä vastaan, et antaessasi periksi. Löydät itsestäsi tuulen voiman yrittäessäsi kävellä sitä vastaan, et makaamalla maassa… Emme koskaan saa selville sisällämme olevaa pahuuden mielijohdetta, ennen kuin yritämme taistella sitä vastaan” (Mere Christianity, 1952).

Et ole paha ihminen, jos sinulla on houkutuksia, painiskelet niiden kanssa tai jos synti tyrmää sinut. Lewis itse asiassa sanoi, että tie voittoon vaatii sen, että otamme vastaan iskuja ja taistelemme kunnon taiston luonnollisia vaistojamme vastaan suosiaksemme ”arvokkaimpia arvolahjoja” (1. Kor. 12:31). Jumala itse paljasti avaimen voittoon. Sen lisäksi, että käännymme Hänen puoleensa hartaassa, vilpittömässä rukouksessa, Hän neuvoi:

”Sillä totisesti minä sanon teille: Siunattu on se, joka pitää minun käskyni, niin elämässä kuin kuolemassa; ja sen, joka on uskollinen ahdingossa, sen palkka on suurempi taivaan valtakunnassa. Te ette voi nähdä luonnollisilla silmillänne tällä hetkellä Jumalanne suunnitelmaa niistä asioista, jotka tulevat tämän jälkeen, ettekä kirkkautta, joka seuraa paljoa ahdinkoa. Sillä paljon ahdingon jälkeen tulevat siunaukset. Sen tähden päivä tulee, jolloin teidät kruunataan paljolla kirkkaudella; hetki ei ole vielä, mutta se on käsillä” (OL 58:2-4).

Jos sinua nuijitaan, se tapahtuu siksi, että suuria asioita on tuleva. Joten nouse ylös, jos sinut on tyrmätty. Pidä katseesi maalilinjassa. Juokse valmentajan ohjeiden mukaan, jotka löytyvät Hänen pelikirjastaan. Ne toimivat ja johdattavat sinut voittoon.

 

Alkuperäisen artikkelin on kirjoittanut Jonathan Decker ja se on julkaistu ldsliving.com-sivustolla nimellä ”Why Opposition Hits with the Most Force When We Are Closest to Greatness and God”.

Suomi ©2016 LDS Living, A Division of Deseret Book Company | English ©2016 LDS Living, A Division of Deseret Book Company