Kysymys

Vaari,

Nuoruudessani olin hyvä ystävä naapurin tytön kanssa. Seurustelimmekin jonkin aikaa teinivuosina, mutta sitten minä muutin pois. Muutettuani hän alkoi seurustella yhden pojan kanssa, joka oli todella huonoa seuraa hänelle ja sai hänet ongelmiin siveellisyyden suhteen ja sai hänet vielä polttamaan. Hän on sittemmin tehnyt parannuksen ja palannut takaisin kirkkoon. Minulla on edelleen tunteita häntä kohtaan ja hänellä minua kohtaan. En kuitenkaan näytä pystyvän pääsemään sen tosiasian yli, että hän mokasi. Tiedän, että minun pitäisi antaa hänelle anteeksi ja ettei hän ole yhtään vähemmän taivaallisen Isän tytär tapahtuneen vuoksi, mutta minä vain… en vain pääse asian yli. Mitä minun pitäisi tehdä?

– Jere

 

Vastaus

Jere,

Oltuani itsekin samankaltaisessa tilanteessa jokin aika sitten, saanen vastata lyhyesti ja sitten selittää tarkemmin.

Anna hänelle anteeksi nyt heti. Sinä vain vahingoitat itseäsi ja mahdollisuuttasi saada suurenmoinen iankaikkinen kumppanuus.

Hän teki virheitä ja on oppinut niistä. Oletko itse synnitön voidaksesi istua tuomioistuimella tuomitsemassa hänet? Hän on nöyrä, katuvainen ja kokemustensa vuoksi nyt huomattavasti vahvempi ja viisaampi Jumalan tytär. Eikö hänen paluunsa vanhurskauteen lainkaan näyttäydy silmiisi merkkinä hänen todellisesta luonteestaan?

Jokainen meistä, tavalla tai toisella, päättää jossain kohtaa tehdä omia valintojaan taivaallisen Isämme tahtoa vastaan. Hän kuitenkin rakastaa meitä ja odottaa meidän palaavan Hänen luokseen, kun huomaamme haukanneemme liian suuren palasen.

Pidättäytymällä antamasta anteeksi vahingoitat vain omaa sieluasi ja asetat vaakalaudalle omien syntiesi anteeksiannon. Sinulla on edelleen tunteita häntä kohtaan, tarkastele niitä ja huomaat niiden olevan aivan yhtä päteviä nyt kuin ennenkin. Rukoile taivaalliselta Isältä apua tähän asiaan. Muita välineitä ovat paasto ja pappeuden siunaus. Hyödynnä niitä keinoja, joita meille on annettu tällaisten asioiden käsittelemiseen.

Tuhlaajapoika-vertauksen pohdiskelu rukouksen hengessä voi myös tarjota ohjausta. Rukoilen ja toivon sinulle menestystä tästä asiasta yli pääsemiseksi. Sinua odottavat siunaukset tulevat täyttämään sinut ilolla, kun onnistut siinä.

– Vaari

 

Artikkeli on alun perin julkaistu Vaari vastaa -sivustolla. Artikkelin on suomentanut Tanja Robinson.