Hei, olen Sonja ja asun Rovaniemellä. Rovaniemellä on Suomen pohjoisin seurakunta. Olen käynyt kirkossa äitini kanssa jo 3-vuotiaasta lähtien. Olen nyt 12-vuotias ja olen ollut virallisesti kirkon jäsen neljä vuotta. Menin kasteelle samana päivänä, kun täytin kahdeksan. En kuitenkaan ajatellut puhua siitä kuinka mahtavaa on olla kirkon jäsen ja mennä kasteelle. Haluan kertoa siitä, millaista on olla 12-vuotias kirkossa ja miksi se on minun mielestäni niin mahtavaa.

Kun täyttää 12 vuotta, se on tärkeä ikä kirkossamme – ainakin henkilökohtaisesti minulle. 12-vuotiaan kirkon jäsenen etuja on esimerkiksi se, että pääsee siirtymään Alkeisyhdistyksestä eteenpäin Nuoriin Naisiin ja Nuoriin Miehiin. Tämä on kuitenkin vain yksi etu.

Suurin etu mielestäni on se, että pääsee temppeliin. Itse olen ollut temppelissä jo kaksi kertaa. Me matkustamme temppeliin autolla ja voitte uskoa, että emme lähde äitini kanssa sinne kahdestaan vaan otamme koko auton täyteen halukkaita ja ajamme melkein koko Suomen läpi (Rovaniemeltä Espooseen) – matka kestää kymmenen tuntia. Kuulostaa varmaan aika kauhealta. Mutta voin vakuuttaa, että se ei ole sitä. Mukavaa seuraa, vain muutama pysähdys ja perillä odottaa temppeli.

Herääkin kysymys, voisiko olla mitään parempaa?

Minulla on monia kokemuksia ja voin kertoa, että mikään ei ole yhtä mukavaa. Siispä vastaukseni on ei – ei ole mitään parempaa ajanvietettä kuin mennä Herran temppeliin! Temppeli itsessään on pyhä, kaunis ja ennen kaikkea ”Herran koti”. Oma kokemukseni rajoittuu kuitenkin vain kasteisiin ja konfirmointeihin. Voin kuitenkin kertoa, että Pyhän Hengen läsnäolon todella tuntee siellä. Temppelissä Pyhän Hengen voima on niin vahva tunne, että se suorastaan iskee vasten kasvoja astuessasi sisään. Sama Pyhän Hengen välittämä tunne on kuitenkin samanaikaisesti hellintä, mitä sinä olet ikinä kuullut tai tuntenut.

Nyt kun olen miettinyt tätä asiaa, on paljon asioita, miksi tykkään matkoistamme. Kaikella on tarkoituksensa; joskus elämässä on vaikeaa ja joskus puolestaan kaikki on selkeää ja puhdasta. Suosittelen seuraamaan omia polkujanne Herramme luo. Tulkaa kaikki temppeliin – niin minä aion tehdä!

 

Kirjoittanut Sonja Häyrynen