Meidät on kutsuttu jouduttamaan pelastuksen työtä, mutta kuinka se oikeastaan onnistuu? Joudutamme tuota työtä jakamalla evankeliumia, ja meidät onkin kutsuttu jakamaan evankeliumi kaikkien kanssa. Ei ainoastaan ei-jäsenien, vaan myös vähemmän aktiivisen jäsenen, vastikään kirkkoon liittyneen jäsenen sekä vaikeuksiensa kanssa kamppailevan jäsenen kanssa – unohtamatta niitä jäseniä, jotka kestävät vahvoina loppuun asti. Facebook antaa meille mahdollisuuden tehdä tätä työtä, ja jos käytämme sitä tehokkaasti, se tekee suuren vaikutuksen vähällä vaivalla. Miten siis käyttää Facebookia tehokkaasti? Tässä tulee 8 tapaa!

 

1. Tiedä, milloin tykätä, kommentoida ja jakaa – ja sitten tee niin!

On tärkeää tietää, milloin tykätä jostakin, milloin kommentoida ja milloin jakaa, sillä nämä kolme Facebook-toimintoa vaikuttavat valtavasti sinun – ja toisten – pyrkimyksiin jakaa evankeliumia.

Tykkää

Jostakin asiasta tykkääminen on erittäin tärkeää. Facebookissa on suodatin, joka näyttää julkaisun vain pienelle prosenttiosuudelle; mitä enemmän tykkäyksiä julkaisu saa, sitä suuremmalle prosenttiosuudelle se näytetään. Jos luet jotain, josta pidät, niin tykkää siitä. Jos ajattelit sen olevan hyvä, mutta et tykkää siitä, itse asiassa vahingoitat sitä.

Esimerkki: Minulla on 1 000 kaveria. Julkaisen jotain, ja tuo julkaisu näkyy vain 1%:lle kavereistani, eli noin 10 ihmiselle. Olen riippuvainen siitä, että ainakin yksi noista 10 kaverista tykkää julkaisustani, koska muuten sitä ei näytetä noille 990 muulle kaverilleni. Jokainen, joka tykkää siitä, kertoo Facebookille: ”Tämä on hyvä, näytä tämä muillekin.”

Tärkeää! Jos ajattelit julkaisun olevan hyvä, mutta et tykännyt siitä, kerrot Facebookille: ”Älä jaa tätä isommalle prosenttiosuudelle hänen kavereistaan, en pitänyt tästä.”

Kommentoi

Ensinnäkin, älä väittele! Älä väittele kenenkään kanssa kommenteissa, se ei ole sen arvoista. Älä tee sitä. Mutta jaa todistuksesi kommentilla.

Lisäksi, jos luet jotain, mistä pidät, ja ajattelet jonkun muunkin pitävän siitä, voit tagata (merkitä) heidät kommentilla. (Teet sen näppäilemällä ensin @-merkin ja sen jälkeen haluamasi henkilön nimen; lista nimistä pitäisi ilmestyä, josta voit sitten valita kaverisi.)

Jaa

Jos todella pidät jostakin ja haluat jakaa sen kavereidesi kanssa, valitse jaa. Voit sitten kirjoittaa siitä jotain ja julkaista sen omalla seinälläsi, josta kaikki kaverisi voivat nähdä sen.

Jonkin julkaisun jakaminen lisää tehokkaasti toisten pyrkimyksiä jakaa evankeliumia. Jakaminen on kaikkein tärkein toiminto, jonka voit näistä kolmesta tehdä. Julkaiset sen seinälläsi, jolloin kaverisi voivat tykätä siitä, kommentoida sitä ja jakaa sen.

Tärkeää! Jos käytät jaa nyt –vaihtoehtoa, et pysty kirjoittamaan mitään, vaan se jaetaan seinälläsi välittömästi.

 

2. Älä spämmää!

Jos olet jakanut jotain kerran, yleensä se riittää. Jos todella pidät siitä, odota perjantaihin ja jaa se #FlashBackFriday-julkaisuna. Mutta yhden ja saman asian julkaiseminen lukuisia kertoja on spämmäystä (roskapostitusta). Muista myöskin kohtuullinen tahti: älä pommita toisten uutisvirtaa tusinalla evankeliumiaiheisella julkaisulla minuutissa – muista, sinut on kutsutta jakamaan, ei spämmäämään.

 

3. Jaa ihmeitä, tutkimuksia ja kohottavia julkaisuja.

Jaa todistuksesi Facebookissa tai käytä hyväksesi vuosipäiviä jakaaksesi kirkkoon liittyviä tapahtumia. Tai kerro toiminnoista lähetyssaarnaajien kanssa. Tämä on yksi tehokkaimmista tavoista jakaa evankeliumia.

”Nykyajan tekniikan siunausten ansiosta voimme ilmaista kiitollisuutta ja iloa Jumalan suurenmoisesta suunnitelmasta lapsiaan varten siten, että se kuullaan… ympäri maailman. Joskus todistuksen yksittäinen ilmaus voi panna liikkeelle tapahtumia, jotka vaikuttavat jonkun elämään iankaikkisesti.” – Presidentti Dieter F. Uchtdorf

 

4. Tykkää Family Share -sivuista.

FamilyShare.com on kirkon ylläpitämä sosiaalisen median työväline, joka jakaa yleismaailmallista kristillistä sisältöä lisäten joukkoon palautettuja totuuksia, usein apostolien lainauksia, jotka vetoavat laajempaan kristilliseen yleisöön. Family Share on kerännyt yli 24 miljoonaa tykkäystä pelkästään neljällä suosituimmalla sivullaan! Family Share on yksi tehokkaimmista tavoista saada evankeliumin sanomaa levitettyä laajemmalle kristilliselle yleisölle. Joten, tykkää Family Sharen sivuista ja muista tykätä ja jakaa sen julkaisuja! Erityisesti julkaisun ollessa lainaus myöhempien aikojen apostolilta.

Tässä muutamia Family Sharen suosituimpia sivuja:

I love my Family (Rakastan perhettäni)
https://www.facebook.com/FamilyShare

I Love the Bible (Rakastan Raamattua)
https://www.facebook.com/biblesareawesome

I am a Child of God (Olen Jumalan lapsi)
https://www.facebook.com/iamachildofgodpage

I Love Jesus Christ (Rakastan Jeesusta Kristusta)
https://www.facebook.com/ilovejesuschristpage

 

5. Tykkää suosituista epävirallisista mormonisivuista.

Täytä uutisvirtasi kohottavilla viesteillä ja tykkää suosituista mormonisivuista. Tässä muutama esimerkki:

Internet on väline jolla on mahdollista jakaa evankeliumia

LDS Missionaries
https://www.facebook.com/LDSMissionaries

LDS Living (Deseret Book)
https://www.facebook.com/LDSLiving

LDS SMILE
https://www.facebook.com/LDS.SMILE

LDS Daily
https://www.facebook.com/LDSDaily

Voit myös tykätä minun sivustani
https://www.facebook.com/MyLifeByGogoGoff

Kysy mormonilta (suomenkielinen)

https://www.facebook.com/kysymormonilta/

 

6. Tarkista yksityisyysasetuksesi.

Katso, ketä yleisösi on eli ketkä voivat nähdä julkaisusi. Sallimalla suuremman määrän ihmisiä nähdä evankeliumiaiheiset julkaisusi lisäät niiden vaikutusta. Paras yksityisyysasetus näille julkaisuille olisi ”julkinen”. Näin ollen kavereidesi tykätessä niistä myös heidän kaverinsa näkevät ne.

Lisää tietoa siitä, kuka voi nähdä julkaisusi, löydät Facebookin ohjesivulta.

 

7. Käytä #hashtageja.

Hashtagien (avainsanojen) käyttäminen yhdistää julkaisusi muihin sen kaltaisiin julkaisuihin. Useimmiten kirkko käyttää kuukausittain vaihtuvaa teemaa – toukokuussa oli #Patience, kesäkuussa #SimplyServe, heinäkuussa #Faith ja viimeisin aihe on sunnuntai hashtagilla #BestDay. Voit käydä kuukausittain tarkistamassa uuden #hashtagin, johon kirkko siinä kuussa keskittyy.

Miettiessäsi, mitä #hashtagia käyttää, kysy itseltäsi: mihin julkaisuni liittyi? Ja sitten laita se #hashtagiksi. Jos se siis liittyi rukoukseen, laita #Rukous, tai jos se liittyi Raamattuun, laita #Raamattu.

On myös yleispäteviä #hashtageja. Tässä viisi parasta, joita voit käyttää:

#LDS

#ImAMormon

#ImAChristian

#Called2Share

#ShareGoodness

#MormonByChoice

Ja suomeksi voit käyttää näitä:

#Mormonit

#JaaHyvää

#KysyMormonilta

Tärkeää! Käytä #hashtageja harkiten. Ei ole mitään tarvetta käyttää 30 #hashtagia, mutta muutama auttaa yhdistelemään julkaisuja.

 

8. Liity seurakuntasi Facebook-ryhmään.

Lähes jokaisella seurakunnalla on Facebook-ryhmä. Liity siihen pysyäksesi ajan tasalla. Jos sellaista ei ole, pyydä luomaan sellainen. Se on helppo ja tehokas tapa levittää sanaa ja koordinoida työtä. Liity ryhmään ja sitten lisää kaverisikin, joiden kuuluisi olla siinä. Ole aktiviinen saadaksesi ryhmä toimimaan.

 

9. (BONUS) Tykkää kirkon virallisista sivuista.

SuomeksiMyöhempien Aikojen Pyhien Jeesuksen Kristuksen Kirkko (Mormonit)

RuotsiksiJesu Kristi Kyrka av Sista Dagars Heliga – Sverige

EnglanniksiThe Church of Jesus Christ of Latter-day Saints

 

 

Artikkelin on kirjoittanut Jeremy Goff ja se on alun perin julkaistu hänen blogissaan My Life By Gogo Goff. Artikkelin on suomentanut Tanja Robinson.