Kun sinun täytyy olla esimerkkinä siitä, mihin uskot, pysytkö vahvana ja puolustaudutko? Vai huomaatko olevasi vähän epävarma? Jos tunnet niin, et ole yksin. Vaatii rohkeutta pysyä suoraselkäisenä, koska useimmiten se tarkoittaa myös sitä, että erotut joukosta.

”Jos haluatte muuttaa maailmaa, teidän täytyy erottua maailmasta”, Elaine S. Dalton sanoi.

Kristus on ainoa täydellinen esimerkki suoraselkäisyydestä epäonnistumatta. Hän pysyi rohkeana ja kuuliaisena, erityisesti kun Hän kohtasi vastoinkäymisiä ja kiusauksia. Me voimme myös tulla sellaisiksi. Se vaatii vain joidenkin tavallisten tekojen tekemistä päivittäin. Tässä muutamia.

Rakasta Herraa enemmän kuin aineellisia asioita

Jeesus on taivaallisen Isämme Poika. Hän on Vapahtajamme ja Kuninkaamme. Hän eli kuitenkin yksinkertaista ja vaatimatonta elämää. Meidän tulisi elää samoin, keskittäen huomiomme Jumalaan, ihmissuhteisiimme ja hengelliseen hyvinvointiimme. Meidän tulee rakastaa Jumalaa, perhettämme ja ystäviämme enemmän kuin asioita, joita saa rahalla tai jotka maailman mielestä ovat tärkeitä. Meidän tulee vakuuttaa toiset oman elämäntapamme kautta, että on olemassa tärkeämpiä asioita, joita vaalia, kuin uusimmat tavarat.

Kunnioita niitä luottamustehtäviä, jotka sinulle on annettu

Päivämme kuluvat täyttäen niitä luottamustehtäviä, jotka Jumala on antanut meille. Niitä voivat olla esimerkiksi opiskelija, työntekijä, esimies, puoliso, vanhempi, lapsi, sisarus, jne. Meidän täytyy hyväksyä ne luottamustehtävät, jotka meille on annettu ja sitoutua jokaiseen tehtävään ylistäen Jumalaa. Työntekijänä se tarkoittaa sitä, että olet ystävällinen ja rehellinen kaikkia työtovereitasi kohtaan. Lapsena se tarkoittaa sitä, että rakastat ja kunnioitat vanhempiasi ja sisaruksiasi sanoissa ja teoissa.

Ole osa yhteisöäsi

Voit olla suoraselkäinen kodissasi, mutta jos todella haluat olla Kristuksen kaltainen, olet mukana yhteisössäsi, kuten Hänkin oli. Ole mukana paikallisessa ruokapankkitoiminnassa, osallistu urheilukilpailuihin, tee ostoksia paikallisissa kaupoissa ja ota osaa yhteisön tapahtumiin. Rakasta ja palvele naapureitasi, työtovereitasi ja jopa niitä, joita et tunne.

Yhteisön osana oleminen ei tarkoita sitä, että teet kaikkea sitä, mitä muut ympärilläsi tekevät, tai että sinun pitäisi suvaita sellaisia asioita, jotka maailma hyväksyy mutta Jumala ei. Emme voi vältellä maailmaa; meidän täytyy elää siinä, mutta meidän ei tarvitse olla siitä (Joh. 15:19). Olkaa yhteisönne aktiivisia jäseniä olemalla myönteisiä vaikuttajia pitäytymällä periaatteissanne joka päivä, jokaisessa tilanteessa.

Vaikka vahvana ja rohkeana olemisen ei tarvitse olla vaikeaa, se ei myöskään tarkoita, että se olisi aina helppoa. H. David Burton kertoo niille, jotka miettivät, onko se sen arvoista, upean suoran vastauksen. Tuntiessaan ikätoveriensa voimakasta painostusta ja tuntiessaan halua tulla hyväksytyksi jotkut saattavat kysyä: ”Onko suoraselkäisyys kaikkien ponnistelujen arvoista?” Vastaukseni tuohon kysymykseen on: ”Jos iankaikkinen elämä on sinulle tärkeää ja jos haluat kokea tässä elämässä todellista iloa, niin silloin suoraselkäisyys on kaiken sen vaatiman päättäväisyyden ja uupumattomien päivittäisten ponnistelujen arvoista.”

Ole Kristuksen puolella. Aloita tämä päivä pienillä ja yksinkertaisilla teoilla, jotka heijastavat sitä, miten Hän eli jokapäiväistä elämäänsä.

 

Alkuperäinen artikkeli on julkaistu sivustolla mormonchannel.org. Artikkelin on kääntänyt Krista Kora.