”Uskoa on astua ensimmäiselle portaalle, kun et näe koko portaikkoa”, sanoi Martin Luther King. Meillä on uskoa joka kerta, kun laitamme valot päälle tai käynnistämme auton, aloitamme työnteon tai uuden kuntoiluohjelman. Usko antaa meille mahdollisuuden kasvaa, mennä ja jatkaa eteenpäin, uskoimmepa Jumalaan tai emme.

Mitä usko voi antaa meille jokaiselle? Ja mitä se antaa minulle henkilökohtaisesti kristittynä henkilönä? Monille meistä, erilaisista taustoista huolimatta, usko tuo rauhaa, voimaa, mahdollisuuksia, varustusta tulevaa varten ja päämäärän. Näin se sen tekee:

Rauha

Usko tuo rauhaa. Ei ulkoista rauhaa – sellaista, joka saadaan aikaan, kun maat tekevät rauhansopimuksen sodan jälkeen. Se on enemmän kuin aselepo tai hiljaisuuden hetki. Se on yliluonnollinen – armoitettu sisäinen varmuus ja rauha, jopa nykyajan elämän kakofonian ja kiireen keskellä.

Thich Nhat Hanh, buddhalainen munkki ja rauhanaktivisti sanoi: ” Kuinka voitte luoda maailmanrauhaa, jos sitä ei ole teissä itsessänne?”

Psykologi Jennifer Harshen puhuu uskon ja tyytyväisyyden, rauhan sekä onnellisuuden välisestä riippuvuussuhteesta.

”Tiedämme, että hengellisyys on jotakin sellaista, mikä todella auttaa ihmisiä tuntemaan, että he löytävät jonkin korkeamman voiman, he löytävät sen keskuksen, sen perustan, joka voi olla mitä tahansa kenelle tahansa,” hän sanoi. ”Me tiedämme, että mietiskely, tietoinen läsnäolo (mindfulness) – kaikki sellaiset asiat, jotka auttavat muuttamaan aivokemiaa, auttavat meitä olemaan vähemmän masentuneita, vähemmän ahdistuneita ja keskittyneempiä ja se kaikki on meille hyväksi.”

Tämä rauha on todellista. Se ei tarkoita, että vaikeuksia ei ole, mutta se esiintyy niiden keskellä; se on omakohtaista mutta niin todellista.

Monilla, jotka eivät usko Jumalaan, on tuo usko ja levollisuus tiedosta, että mitä tahansa tällä hetkellä tapahtuukaan, on olemassa suurempi suunnitelma, laajempi maailmankaikkeus, joka on järjestyksessä ja yltäkylläinen, ja missä voimme merkityksellisesti olla osallisena.

Voima

Me puhumme ”Voimasta” – Tähtien sota -elokuvastakin tutuksi tulleesta ilmiöstä, ja hyvästä syystä. Ehkä me kaikki aistimme jonkin voiman, jota voimme käyttää, vaikka saatamme kutsua sitä eri nimillä. Jotkut uskovat, että on olemassa korkeampi olento, jolla on oikeasti voimaa, jota voimme hyödyntää elämällä uskollisesti. Toiset löytävät lisää vahvuutta ja voimaa nousta arjen pyörityksen yläpuolelle, koska heidän vakaumuksensa auttaa heitä astumaan askeleen taaksepäin ja näkemään asiat selkeämmin ja uudesta näkökulmasta.

Mahdollisuus

Usko väläyttää näkyviin mahdollisuuksia kuten salama välähtää taivaalla. Agnostikoista Itäisiin uskonharjoittajiin, ateisteista kristittyihin, monet ja useimmat meistä uskovat suuriin mahdollisuuksiimme ja kykyymme edistyä. Usko avaa potentiaalimme ja mahdollisuutemme. Se on lupaus. Se on upeaa.

Varustus tulevaa varten

Usko antaa minulle luvan uskoa kokosydämisesti varustukseen tulevaa varten – vahvuuden, lohdun ja armon varustukseen, hetki hetkeltä tai päivä päivältä. Se ei aina tarkoita sitä, että asiat tapahtuvat niin kuin odotan niiden tapahtuvan, mutta se tarkoittaa sitä, että saan sen mitä tarvitsen, usein odottamattomilla tavoilla.

Päämäärä

Uskoni antaa minulle päämäärän. Kun minulla ei ollut sitä, tunsin eläväni ”käytännönläheisesti”, mutta en ”johdonmukaisesti” (kuten Ravi Zacharias erottelee ne). En ilmeisesti ollut yksin, sillä 63% 700:sta henkilöstä Gallupin mielipidemittauksessa oli sitä mieltä, että usko antaa tarkoituksen ja päämäärän heidän elämäänsä. Jopa Faith Counts -sivustolla kysymykseen ”Mitä uskosi merkitsee sinulle?” vastanneista monet kertoivat sen tuovan tarkoituksen ja päämäärän tulevaan.

Uskoni antaa minulle rauhaa, voimaa, mahdollisuuksia, varustusta tulevaa varten ja päämäärän. Mitä se antaa sinulle?

Usko on polku kohti auringonlaskua

Alkuperäisen artikkelin on kirjoittanut Karen R. Trifiletti ja se julkaistiin osoitteessa faithcounts.com. Artikkelin on kääntänyt Krista Kora.