Artikkeli on osa suomalaisten Myöhempien Aikojen Pyhien Jeesuksen Kristuksen kirkon jäsenten henkilökohtaista kääntymystä eli uskoontuloa käsittelevää moniosaista julkaisusarjaa. Julkaisusarjan jokaisessa artikkelissa haastateltaville esitetään samat uskoa ja kääntymystä koskevat kysymykset.

 

Kuinka kääntymyksesi alkoi?

Olen ollut koko ikäni kirkossa, koska vanhempani olivat Myöhempien Aikojen Pyhien Jeesuksen Kristuksen kirkon jäseniä jo 50-luvun vaihteesta. Oma kääntymykseni alkoi n. 17-vuotiaana kun ihmettelin sitä, miten minä, yksi pieni olento maan päällä, olisin etuoikeutettu tietämään totuuden ja niin lukemattomat muut eivät. Tämä sai minut miettimään voiko tämä kaikki olla oikeasti totta.

Mitkä asiat johtivat siihen, että päätit mennä kasteelle tai jatkaa kirkossa käymistä?

Päätin lukea koko Mormonin Kirjan ja rukoilla siitä, sen totuudesta, taivaallista Isää. Niin lähetyssaarnaajat opettavat ihmisiä tekemään. Koskaan ei mieleeni tullut jättää käymästä kirkossa, koska rakastin sitä.

Millä tavoin sait tietää, että asiat, joita kirkossa opetetaan ovat totta?

Rukouksen kautta Pyhältä Hengeltä sain vahvan todistuksen siitä, että Mormonin Kirja on totta ja, että Joseph Smith oli Jumalan tosi profeetta. Sen jälkeen minulla ei ole ollut epäilyksiä mistään evankeliumin opetuksista.

Miksi valitset elää evankeliumin mukaan päivittäin?

Rakastan taivaallista Isää ja Jeesusta Kristusta. Tiedän Pyhän Hengen todistuksen kautta, että Jeesus Kristus on minun henkilökohtainen Vapahtajani. He ovat pyytäneet minua pitämään heidän käskynsä, joiden pitäminen tuo minulla iloa. Kristuksen sovituksen kautta saan apua ja voimaa jokapäiväiseen elämääni.

Mitä olet saanut elämääsi evankeliumin kautta?

Se tuo minulle suurta onnea, tyytyväisyyttä, lohtua, rauhaa ja toivoa.

Miksi kirkkoon kannattaa tutustua?

Kristuksen evankeliumin opit, joita opetetaan Hänen omassa kirkossaan, tuovat ihmisille tietoa ja ymmärrystä Jumalan teistä ja Hänen suunnitelmastaan lastensa pelastukseksi. Kirkon kautta saamme uskoa, toivoa, ystäviä ja rakkautta.