Artikkeli on osa suomalaisten Myöhempien Aikojen Pyhien Jeesuksen Kristuksen kirkon jäsenten henkilökohtaista kääntymystä eli uskoontuloa käsittelevää moniosaista julkaisusarjaa. Julkaisusarjan jokaisessa artikkelissa haastateltaville esitetään samat uskoa ja kääntymystä koskevat kysymykset.

Kuinka kääntymyksesi alkoi?

Tapasin kadulla lähetyssaarnaajat. Olin elämäntilanteessa, jossa etsin suuntaa, halusin kehittää itseäni ja etsin vastauksia elämän kysymyksiin.

Ensivaikutelmalta olin hämmästynyt, kuinka aidolla ilolla lähetyssaarnaaja kertoi uskostaan. En ollut koskaan ennen kokenut vastaavaa, vaikka kaikenlaisia ”saarnaajia” kaduilla olin joskus tavannutkin. Muuten hänen sanomallaan ei ollut minuun sen suurempaa vaikutusta. Kunnes jatkoin matkaani kadulla. Minut valtasi suuri tunneryöppy, mutta en tiennyt mitä tai miksi.

Päätin ottaa selvää, mistä tunne johtui ja kutsuin lähetyssaarnaajat opettamaan minua.

Mitkä asiat johtivat siihen, että päätit mennä kasteelle tai jatkaa kirkossa käymistä?

Tieni kasteelle oli pitkä ja monivaiheinen. Vaikka minulla oli paljon epäilyksiä ja kysymyksiä, nautin aina kirkossa käymisestä ja lähetyssaarnaajien opetuksista. Lukuisia kertoja lopetin tapaamiset ja kirkossa käynnin, koska en pystynyt menemään kasteelle ja siksi ne tuntuivat turhilta. En voinut mennä kasteelle, koska jotkin kirkon periaatteet olivat omia näkemyksiäni vastaan ja suurimpana syynä se, etten ollut varma onko Mormonin kirja totta.

Syystä tai toisesta (ne olivat pieniä ihmeitä) palasin aina lähetyssaarnajien luo ja kirkkoon.

Vähitellen sain vastaukset kysymyksiini ja tärkeimpänä vahvistuksen, että Mormonin kirja on Jumalalta.

Millä tavoin sait tietää, että asiat, joita kirkossa opetetaan ovat totta?

Miten löysin vastaukset? Rukoilemalla, lukemalla Pyhiä kirjoituksia, osallistumalla monenlaisiin Hengellisiin tapahtumiin ja juttelemalla ystävien kanssa.

Jotkut vastaukset tulivat selkeinä Pyhän Hengen viesteinä, toiset pikkuhiljaa hitaasti ymmärtäen. Tärkeää oli luottaa omiin hyviin tuntemuksiin ja niiden vaikutuksiin omassa elämässä.

Miksi valitset elää evankeliumin mukaan päivittäin?

Oikeastaan minulla ei ole muuta vaihtoehtoa. Miten voisin kieltää jotain minkä tiedän olevan minulle totta ja tuovan onnea elämääni?

Mitä olet saanut elämääsi evankeliumin kautta?

Olen löytänyt todellisen onnen, joka tulee kiitollisuuden kautta. Turvallisuuden, joka tulee huolehtivasta Taivaan Isästä.

Olen ymmärtänyt entistä selkeämmin, että jokaisella valinnallani on seuraus ja voin itse päättää millaista elämää haluan viettää.

Olen saanut aviomiehen ja perheen, jollaisia tuskin olisi ilman Evankeliumia. Kirkon opetuksilla on ollut suuri merkitys siihen, millaisen parisuhteen olen saanut. Evankeliumi on opettanut nöyryyttä, kiitollisuutta, arvostusta.

Miksi kirkkoon kannattaa tutustua?

Kirkon avulla voi nähdä elämän oikeassa perspektiivissä. Voi löytää asioita, joilla todella on merkitystä elämässä ja toisaalta silmät avautuvat kaikella turhalle ja ylimääräiselle.

Evankeliumin kautta voi löytää merkityksen ja pysyvän onnen elämään.