Artikkeli on osa suomalaisten Myöhempien Aikojen Pyhien Jeesuksen Kristuksen kirkon jäsenten henkilökohtaista kääntymystä eli uskoontuloa käsittelevää moniosaista julkaisusarjaa. Julkaisusarjan jokaisessa artikkelissa haastateltaville esitetään samat uskoa ja kääntymystä koskevat kysymykset.

Kuinka kääntymyksesi alkoi?

Aloin käydä lapsena kirkossa äitini mukana ja tutustuin evankeliumiin sen kautta.

Mitkä asiat johtivat siihen, että päätit mennä kasteelle tai jatkaa kirkossa käymistä?

Minulle tarjottiin mahdollisuutta oppia lisää evankeliumista. Lähetyssaarnaajat kävivät kotonamme opettamassa minua ja kysyivät jossain vaiheessa haluaisinko mennä kasteelle. Tunsin, että se olisi oikein.

Millä tavoin sait tietää, että asiat, joita kirkossa opetetaan ovat totta?

Kaikki mitä opin tuntui minusta hyvältä ja tunsin rauhaa sen seurauksena. Kun menin kasteelle, sain Pyhän Hengen lahjan, jonka kautta voin tuntea vahvistuksen totuudesta aina kun sitä opin tai kuulen. Se on selkeä, rauhallinen ja hyvä tunne. Voin esimerkiksi luottaa profeetan opetuksiin, koska tunnen että Pyhä Henki vahvistaa minulle, että ne ovat totta. Kun kirkon nykyinen profeetta, presidentti Nelson hyväksyttiin profeetaksi erityisessä kokouksessa, yleiskonferenssissa, rukoilin voidakseni saada varmuuden siitä, että hän on Jumalan profeetta ja sain oman vastaukseni.

Miksi valitset elää evankeliumin mukaan päivittäin?

Valitsen elää evankeliumin mukaan päivittäin, koska tiedän, että se on oikein. Se on tapa osoittaa kiitollisuuteni ja rakkauteni Taivaan Isää kohtaan. Se tuo elämääni paljon siunauksia, erityisesti rauhaa ja iloa.

Mitä olet saanut elämääsi evankeliumin kautta?

Evankeliumin kautta tiedän, mistä tulen ja minne olen menossa. Se auttaa minua asettamaan ja saavuttamaan tavoitteita, löytämään ratkaisuja ongelmiin, oppimaan taitoja ja huolehtimaan ihmissuhteistani. Se antaa minulle myös mahdollisuuden käyttää lahjojani ja kokea onnistumisia. Sen kautta olen saanut monia merkityksellisiä ystävyyssuhteita, perheen ja antaa tiedon, että voin olla yhdessä heidän kanssaan ikuisesti.

Miksi kirkkoon kannattaa tutustua?

Kirkkoon kannattaa tutustua, koska se tuo elämään mahdollisuuden olla yhteydessä Taivaallisen Isän kanssa päivittäin ja tuntea Hänen apunsa päivittäisenä ilona, vahvistuksena ja turvana.