Joka vuosi käytän ainakin muutaman illan joulukuussa siihen, että palvelen ympärilläni olevia ihmisiä. Olen saanut hyviä ideoita kirkon Valoa maailmaan -kampanjasta. Valoa maailmaan -kampanja on vuosittain ilmestyvä joulukalenteri, jossa on jokaiselle päivälle palveluaiheisia tehtäviä.

Rehellisesti sanottuna en ole koskaan suorittanut Valoa maailmaan -kalenteria täydellisesti. Olen kuitenkin jo vuosien ajan täyttänyt jouluni palveluaiheisella toiminnalla. Näistä kokemuksista on tullut ihania joulumuistoja. Haluan jakaa niitä teidän kanssanne.

Lepohetki kiireiselle perheen äidille

Eräänä vuonna minä ja isäni kiersimme muutamia seurakunnan jäseniä, ja veimme heille joulupaketit. Eräältä ovelta avasi kiireinen lapsiperheen äiti. Veimme heille joulupaketin, ja toivotimme hyvää joulua. Isäni kysyi, saisimmeko tulla hetkeksi sisään. En muista tarkkaan, mitä teimme. Muistaakseni minä viihdytin perheen lapsia ja isä taisi imuroida heidän asuntonsa. Muistan kuitenkin hyvän tunteen siitä, että pienen palvelutekomme ansiosta joku sai hieman lepoa ja rauhaa joulun alla.

Yllätyslahja mukana kassissa

Välillä otan mukaan kassiini joululahjan, joka ei ole osoitettu kenellekään. Sitten päivän ajan kuljen toivoen tapaavani jonkun, joka voisi ilahtua joululahjasta. Näin tapahtuu joka kerta. Esimerkiksi kerran joulukonsertissa törmäsin hyvään ystävääni, jolla oli ollut rankkaa sinä syksynä. En ollut tiennyt etukäteen näkeväni häntä, mutta joululahjalla varautuminen etukäteen antoi minulle mahdollisuuden palvella häntä erityisellä, ikimuistoisella tavalla.

Palvelua yhdessä lähetyssaarnaajien kanssa

Teen paljon palvelua yhdessä seurakunnan lähetyssaarnaajien kanssa joulun alla. Muutamana vuonna olemme harjoitelleet joululauluja espanjan kielellä, ja käyneet seurakuntamme espanjaa puhuvien jäsenten luona laulamassa. Tai joskus pystytämme pienen kojun torille, ja jaamme glögiä ohikulkijoille. Lähetyssaarnaajien kanssa on hauska palvella, suosittelen lämpimästi!

Joulupussit seurakunnan lapsille

Seurakunnassa vastuullani ovat lapset. Tänä vuonna askartelimme pienellä porukalla heijastimia ja joulukortteja sekä täytimme lapsille joulupussit karkeilla. Sitten teimme kierroksen kaikkiin lapsiperheisiin, ja kävimme viemässä heille jouluiset yllätyspussit. Emme olleet nähneet lapsia pitkään aikaan koronatilanteen takia, joten joulukierros tuntui hyvältä. Lasten vilpittömän ilahtuneista rekatioista tuli todella hyvä mieli!

Sosiaalinen media täynnä valoa

Valoa maailmaan -ohjelmassa käsketään usein kertomaan jostain itselleen tärkeästä henkilöstä esimerkiksi sosiaalisessa mediassa. Tuntuu hyvältä, kun sosiaalinen media täytyy hyväntuulisista julkaisuista, joiden tarkoitus on nostaa upeita ihmisiä esille ja ilahduttaa heitä. Kannattaa muistaa kehua ystäviä – niin joulun aikaan kuin kaikkina vuodenaikoina!

Yritysten tukemista

Tänä vuonna monilla yrityksillä on rankkaa. Tänä vuonna keräsin sosiaalisen median kautta suomalaisia yrityksiä ja heidän parhaita joululahjojaan. Tein näistä listauksen blogiini, ja jaoin sitä eteenpäin. Listaa on katsottu jo yli kaksituhatta kertaa, ja moni pienyritys on saanut sitä kautta tilauksia tänä jouluna.

Miten sinä palvelet tänä jouluna? 

Ei ole väliä, onko palveleminen joulun aikaan sinulle jo perinteeksi muodostunut tapa, vai oletko vasta opettelemassa sitä. Jokainen päivä on uusi mahdollisuus pohtia, miten voimme palvella ympärillämme olevia ihmisiä tänään. Tapoja palvella on monia, että jokaisen kykyihin ja mieltymyksiin löytyy varmasti jotain sopivaa. Miten sinä palvelet tänä jouluna?

Susanna Koivisto on Seuraa Kristusta -sivuston bloggaaja, joka haluaa kertoa, millaista on elää tavallisen mormoninuoren elämää Suomessa. Hän on aina valmis puhumaan uskonnosta, eikä pelkää vaikeitakaan aiheita. Susanna opiskelee yliopistossa journalismia.