Lähetyssaarnaajista tulee usein ensimmäisenä mieleen nuoret miehet ja nuoret naiset, jotka kontaktoivat ihmisiä kaduilla ja koputtelevat oviin. Tiesitkö, että lähetystyöhön voi lähteä myös vanhana? Tiesitkö, että monet lähetyssaarnaajat tekevät tällä hetkellä työtään internetissä?

Pyysimme Vanhin Koivistoa, Sisar Nielsonia sekä senioripariskuntaa Perkinsejä kertomaan, mitä heidän lähetystyöhönsä kuuluu juuri nyt.

Islannin kielen opiskelua omassa kodissa: Vanhin Koivisto

Olen Vanhin Koivisto. Olen 20-vuotias ja kotoisin Turusta. Minut on kutsuttu palvelemaan kirkon kokoaikaisena lähetyssaarnaajana Tanskan Kööpenhaminan lähetyskentälle islannin kielellä. Maantieteellisesti lähetystyöni sijoittuu siis Islantiin.

Vanhin Koivisto on suomalainen MAP-kirkon lähetyssaarnaaja, joka asuu Islannissa  ja opiskelee maan kieltä.

Tällä hetkellä valmistaudun islantiin lähtöäni varten kotona. Opiskelen joka päivä itsekseni vähintään yhden tunnin islannin kieltä, yhden tunnin evankeliumin periaatteita, sekä luen 30 minuuttia Mormonin kirjaa. Itseopiskelun lisäksi osallistun kirkon tarjoamaan lähetyssaarnaajien koulutukseen internetin välityksellä. Siihen sisältyy yhdestä kahteen oppituntia päivässä zoomin välityksellä.

Oppitunneilla harjoittelemme lähetyssaarnaajan taitoja kuten opettamista, ihmisille puhumista ja evankeliumin jakamista jokaiselle. Opiskelemme myös islannin kieltä ja -kielioppia, sekä evankeliumin periaatteita.

Valmistautuminen on auttanut minua tuntemaan Pyhää Henkeä ja syventämään tietoani pelastussuunnitelmasta ja Vapahtajasta Jeesuksesta Kristuksesta. Olen kiitollinen mahdollisuudesta palvella Herraa Jeesusta Kristusta ja odotan innolla, että pääsen pian Islantiin palvelemaan ja kutsumaan ihmisiä siellä tulemaan Kristuksen luokse.

Palvelua Kaliforniassa: Sisar Nielson

Terve! Olen Sisar Miriam Nielson! Olen yliopisto-opiskelija, opiskelen perhe- ja avioliittoterapiaa sekä kielitieteitä. Olen kuitenkin jättänyt opiskelut tauolle 18 kuukaudeksi, jotta voin olla Myöhempien Aikojen Pyhien Jeesuksen Kristuksen kirkon lähetyssaarnaaja.

Koronaviruksen takia palvelen Kaliforniassa, mutta alunperin minut kutsuttiin Suomeen. Yritän oppia suomea joka päivä niin paljon kuin mahdollista, ja käyttää sitä niin paljon kuin pystyn. Haluan olla mahdollisimman valmistautunut, kun vihdoin pääsen palvelemaan Suomeen.

Lähetyssaarnaajana käytän suurimman osan ajastani siihen, että opetan muille miten kehittää suhdetta Jeesukseen Kristukseen, sekä opiskelen enemmän evankeliumia. Yritän myös palvella muilla tavoin, esimerkiksi tekemällä pihahommia, siivoamalla, leipomalla, tarjoamalla muuttoapua ja tekemällä mitä tahansa, missä ihmiset pyytävät apua.

Yhteenvetona: yritän jakaa Kristuksen valoa muiden kanssa, koska olen itse löytänyt iloa ja rauhaa Jeesuksen Kristuksen kirkon kautta. Haluan auttaa muita löytämään tuon saman ilon.

Nuorempien lähetyssaarnaajien tukena: Perkinsit

Me olemme Perkinsit. Vanhin Perkins on eläkkeelle jäänyt ruokakauppias, ja Sisar Perkins oli antiikkikauppias Yhdysvalloissa. Tulimme tänne Suomeen palvelemaan Myöhempien Aikojen Pyhien Jeesuksen Kristuksen kirkon lähetyssaarnaajina.

Vanhin Perkins palveli Suomessa jo nuorena lähetyssaarnaajana vuonna 1972, ja rakastui Suomeen. Me palvelimme täällä yhdessä vuosina 2016-2018, ja sen jälkeen uudestaan 2019-2021. Me autamme nuorempia lähetyssaarnaajia, pidämme huolta heidän asunnoistaan, kirjeistään, kulkuneuvoistaan ja heidän käyttämästään painetusta materiaalista, jotta he voivat keskittyä jakamaan Jeesuksen Kristuksen evankeliumia suomalaisille.

PerkinsitEdellisen lähetystyömme aikana työskentelimme kokonaan asuntojen kanssa, ja varmistimme, että lähetyssaarnaajilla on kaikki, mitä he tarvitsivat. Autoimme myös valmistamaan ruokaa lähetyssaarnaajien konferensseihin. Työskentelimme myös seurakuntamme nuorten naimattomien aikuisten (NNA) kanssa. NNA-ohjelmassa on evankeliumin oppitunteja, juhlia, toimintoja ja palvelua. Me rakastamme Suomea, ja erityisesti ihmisiä, kulttuuriperintöä ja kaunista luontoa täällä.

Hauska fakta meistä: meillä no 10 lasta, 23 lastenlasta, ja asumme historiallisessa kodissa Paysonissa, Utahissa. Vanhin Perkins on täällä Suomessa ollessaan laulanut acapella-kuorossa.

 

Artikkelin on koonnut yhteen Susanna Koivisto.

Susanna Koivisto on Seuraa Kristusta -sivuston bloggaaja, joka haluaa kertoa, millaista on elää tavallisen mormoninuoren elämää Suomessa. Hän on aina valmis puhumaan uskonnosta, eikä pelkää vaikeitakaan aiheita. Susanna opiskelee yliopistossa journalismia.