Olen kiitollinen siitä, että meillä on kirkossa pappeus ja mahdollisuus saada pappeuden siunauksia.

Pappeuden siunauksella tarkoitetaan toimitusta, jossa Jumalalta valtuuden saanut henkilö laskee kädet siunauksen saajan pään päälle ja antaa hänelle siunauksen Jumalalta.

Olen itse pyytänyt siunausta useisiin ongelmiin ja elämäntilanteisiin. Ja olen ollut siunattu, että omalla isälläni on pappeuden valtuus ja että hän on ollut aina kelvollinen siunaamaan minua. Ja nyt, kun olen muutaman vuoden ajan asunut pois kotoa, ympärilläni on aina ollut hyviä veljiä, jotka ovat olleet valmiita antamaan siunauksia minulle.

Siunauksen kysyminen on avun kysymistä

Pappeuden siunauksen pyytäminen on avun pyytämistä Jumalalta. Se on nöyryyttä sanoa, ettemme pärjää yksin tämän ongelman kanssa. Se on tapa päästä osaksi Kristuksen sovitusta.

Olen pyytänyt siunausta, kun olen ollut fyysisesti sairas. Olen pyytänyt siunausta, kun olen ollut henkisesti tai hengellisesti heikoilla. Olen pyytänyt siunausta avuksi vaikeisiin päätöksiin ja asioihin, jotka ovat vaivanneet mieltäni.

Ja siunaus on joka kerta auttanut. Joskus siunauksessa sanotaan jotain, mikä todella koskettaa sydäntäni ja on kirjaimellisesti vastaus rukouksiini. Joskus vastaus tulee vasta myöhemmin, kun olen yrittänyt noudattaa siunauksessa annettuja ohjeita. Joskus ymmärrän vasta usean kuukauden jälkeen, että tuo pappeuden siunaus todella auttoi minua.

Ikimuistoinen siunaus Espanjassa

Kerron erään tarinan yhdestä pappeuden siunauksesta, joka on erityisesti painunut mieleeni.

Kun olin Espanjassa lähetystyössä, minulla oli vaikeuksia terveyteni kanssa. Jokainen päivä tuntui vaikealta ja harkitsin vakavasti kotiinlähtöä. Pyysin pappeuden siunausta eräältä toiselta lähetyssaarnaajalta.

Ennen siunauksen antamista hän pyysi minua antamaan hänelle hieman aikaa. Hän meni viereiseen huoneeseen ja rukoili. Tämä nuori mies tiesi, ettei hän antaisi siunausta omilla kyvyillään, vaan että siunaus tulee todella Taivaan Isältä ja hän tarvitsee johdatusta sen antamiseksi.

Sanat, jotka muistan edelleen

Toivoin, että siunauksessa olisi sanottu minulle suoraan, pitäisikö minun jäädä Espanjaan vai palata takaisin kotiin. Niin ei kuitenkaan käynyt. Taivaan Isä halusi minun tekevän päätöksen itse ja suoran vastauksen sijaan hän antoi minulle pohdittavaksi asioita, joita minun tulisi ottaa huomioon tehdessäni päätöstä.

Lisäksi siunauksessa oli lause, joka tuntui erityisen lohdulliselta. Tuossa lauseessa kuvailtiin muutamia ominaisuuksia, joissa olen kehittynyt lähetystyöni aikana, sekä kerrottiin, kuinka voisin käyttää näitä ominaisuuksia muiden ihmisten auttamiseksi.

Noin viikko tuon siunauksen jälkeen tein päätöksen palata kotiin lähetystyöstäni. Sanat, joita minulle sanottiin siunauksessani, auttoivat minua näkemään kotona ollessani, kuinka paljon opin ja kehityin lähetystyössä. Olen kyennyt avaamaan silmäni tilanteille, joissa olen nimenomaan lähetystyössä opittujen asioiden ansiosta kyennyt auttamaan muita ihmisiä.

Olen kiitollinen Taivaan Isästä ja siitä, kuinka Hän on aina valmis auttamaan. Hän tietää tismalleen, mitä tarvitsemme – ja antaa sen meille, kun me nöyrästi pyydämme.

Susanna Koivisto on Seuraa Kristusta -sivuston bloggaaja, joka haluaa kertoa, millaista on elää tavallisen mormoninuoren elämää Suomessa. Hän on aina valmis puhumaan uskonnosta, eikä pelkää vaikeitakaan aiheita. Susanna opiskelee yliopistossa journalismia.