Osa ainutlaatuista uskoamme on, että Jumala johtaa kirkkoaan profeetan kautta samalla tavalla kuin Hän johti sitä myös Raamatun aikana. Me tarvitsemme ohjeita Häneltä ja Hän välittää meistä samoin kuin ihmisistä muinoin. Sen vuoksi Hän puhuu koko maailmalle profeetan välityksellä. Tavallisesti puhumme profeetasta myös kirkon presidenttinä, siinä virassa tällä hetkellä palvelee Russel M. Nelson.

Presidentti Nelson on lähestynyt meitä erityisellä tavalla henkilökohtaisilla viesteillä. Niiden avulla voi tuntea hänen kiinnostuksensa meitä kohtaan ja halunsa edistää kykyämme tuntea Taivaallisen Isämme rakkautta. Samalla voi aistia hänen syvän kunnioituksensa Vapahtajaa kohtaan. Oli ihanaa katsoa tämä video ja kuulla se kutsu, joka profeetalla oli esitettävänä meille. Hänen sanansa luovat toivoa tulevaisuuteen, halun pyrkiä lähemmäs Herraa ja voida tuntea enemmän sitä Henkeä, joka videosta välittyy.

Aloin pohtia omia vastauksiani kysymykseen, jonka presidentti Nelson esitti. Erityisesti mieleeni tuli kokemuksia, joiden perusteella tiedän, että Jumala rakastaa minua tai tunnen Hänen puhuneen minulle henkilökohtaisesti. Viime viikolla olin toivonut voivani vahvemmin tuntea, että Joseph Smithin Ensimmäinen näky on totta. Muistan selvästi kuinka sain todistuksen Mormonin kirjasta, mutta en muistanut vastaavaa konkreettista hetkeä ja kokemusta Ensimmäisen näyn osalta. Sain tilaisuuden kertoa siitä eräälle ystävälleni. Samalla kun juttelimme Pyhä Henki todisti niiden asioiden totuudesta, joista puhuin sekä muistutti mieleeni ne monet kerrat kun olin lähetystyössä opettanut näistä tapahtumista. Se oli vastaus rukoukseen, jota en ollut osannut edes esittää. Ihmettelen usein kuinka pieniä asioita Taivaallinen Isä huomioi. Kun muistelen tätä, sekä muita kokemuksia, tunnen halua toimia juuri niinkuin presidentti Nelson kehoitti.

Voin kuvitella, että jos Kristus puhuisi meille itse Hän pyytäisi meitä tulemaan luokseen ja kuulemaan Häntä. Hänellä olisi meille kaikille jotain rohkaisevaa sanottavaa. Hän haluaisi, että tulisimme Hänen luokseen, jotta Hän voisi auttaa meitä, kohottaa meitä ja parantaa meidät. Hän palvelisi meitä samalla tavoin kuin Hän palveli ihmisiä eläessään maan päällä.

 

Artikkelin on kirjoittanut Paula Jarvis.