Joka vuosi asetamme itsellemme uudenvuodenlupauksia. Toiset niistä ovat hyviä ja toiset vähemmän hyviä, mutta useimmat niistä kestävät vain tammikuun puoliväliin. Mutta miksi? No, siihen on useita syitä. Ensinnäkin, emme aseta tavoitteitamme oikealla tavalla. Toisekseen, emme aseta tavoittelemisen arvoisia tavoitteita. Tällä kertaa haluan paneutua jälkimmäiseen; tässä siis 6 harkitsemisen arvoista uudenvuodenlupausta.

1. Lue Mormonin kirja kannesta kanteen tämän vuoden aikana.

Ollessani lähetyssaarnaaja järkytyin eniten siitä, kuinka moni kirkon jäsen ei oikeasti ole lukenut Mormonin kirjaa kannesta kanteen! Lähetysjohtajamme kertoi meille, että keskivertokäännynnäinen lukee Mormonin kirjasta vain noin 34 sivua ennen kasteelle menemistä! Ei ole väliä oletko uusi käännynnäinen vai oletko kuin muut ja työskentelet jatkuvan kääntymyksen prosessisi parissa, vahvista sitä lukemalla Mormonin kirja kannesta kanteen tämän vuoden aikana.

Vinkki. Saavuttaaksesi tämän tavoitteen, pyri lukemaan Mormonin kirjaa päivittäin – voit myös kuunnella sitä autoa ajaessa tai vaikka kuntosalilla!

”Lupaan, että tutkiessanne Mormonin kirjaa rukouksen hengessä joka päivä, teette parempia valintoja – joka päivä.”

– Russell M. Nelson

2. Luovu synneistäsi.

Yksi tärkeimmistä asioista, jota voimme uuden vuoden kynnyksellä tehdä, on luopua joistain asioista. Usein unohdamme, että jokaista uutta haluamaamme asiaa kohden, meidän tulee luopua jostain vanhasta. Esimerkiksi, jos haluat herätä aikaisin, sinun täytyy luopua myöhään nukkumaan menemisestä. Tärkeimmät asiat, joista voit luopua, ovat synnit, jotka estävät sinua tulemasta Kristuksen luo.

Kuningas Lamonin isä asetti meille esimerkin sanoessaan rukouksessaan seuraavasti: ”minä luovun kaikista synneistäni tunteakseni sinut” (Alma 22:18). Mitkä synnit haittaavat suhdettasi Kristukseen ja muihin? Onko se ennakkoluuloisuus; olipa se poliittista, rodullista, taloudellista tai uskonnollista? Kenties siveettömät ajatukset? Olipa helmasyntisi mikä tahansa, luovu siitä tämän alkavan vuoden aikana ja tule Kristuksen luo.

Vinkki. Ymmärrä, että parannus on matka; ole siis kärsivällinen itsesi ja muiden kanssa, sillä hairahtumisia tulee tapahtumaan.

”Vapahtaja ojentaa kätensä meitä jokaista kohti pyytäen meitä: ’Tulkaa minun luokseni.’ Me voimme tehdä parannuksen. Me pystymme siihen!”

– Neil L. Andersen

3. Tee vuodesta 2020 temppelivuosi.

Ainoastaan temppelissä voimme saada meidät ylentävät toimitukset, jotka mahdollistavat iankaikkisen elämän. Iankaikkiselle kehityksellemme on välttämätöntä, että pyrimme saamaan kaikki temppelin tarjoamat siunaukset.

Yksi tapa, jolla voimme tehdä tästä vuodesta ”temppelivuoden”, on keskittyminen tekemään temppeliliittoja ja pitämään ne. Toinen tapa on asettaa tavoitteeksi palvella temppelissä useammin!

Vinkki. Laita kuva temppelistä jokaiseen huoneeseen kodissasi motivoimaan sinua menemään sinne!

”Jos olet tehnyt liittoja, pidä ne. Jos et ole tehnyt niitä, tee ne. Jos olet tehnyt niitä ja rikkonut ne, tee parannusta ja korjaa ne.”

– Jeffrey R. Holland

4. Ole jäsenlähetyssaarnaaja, tuo joku (takaisin) kirkkoon.

Olemme kaikki kuulleet kuuluisan lauseen ”jokainen jäsen on lähetyssaarnaaja”. Mutta sen vähemmän kuultu osa on sitoutuminen siihen – presidentti McKay usein muistutti tästä pyytäessään jäseniä sitoutumaan ”tuomaan ainakin yhden uuden jäsenen kirkkoon joka vuosi”.

Nyt on täydellinen hetki hyväksyä tämä Jumalan profeetan kutsu ja asettaa tavoite tuoda yksi henkilö kirkkoon tänä vuonna!

Vinkki. Rukoile mahdollisuuksia jakaa kokemuksia evankeliumista – ja rohkeutta toimia! Ja sitten tee se!

”Jos et ole kokoaikainen lähetyssaarnaaja, jolla on lähetyssaarnaajakyltti takkinsa rinnuksessa, niin nyt on aika piirtää tuo kyltti sydämeesi.”

– Neil L. Andersen

5. Tuomitse vähemmän ja rakasta enemmän.

Se, onko joku todella tehnyt syntiä vai ei, ei kuulu sinulle. Meidän tehtävämme on yksinkertainen, rakastaa heitä. Itse Jeesus Kristus opetti: ”Kaikki tuntevat teidät minun opetuslapsikseni, jos te rakastatte toisianne” (Joh. 13:35).

Olkoon tämä vuosi se vuosi, kun päätämme rakastaa toisiamme; etuajassa palannutta lähetyssaarnaajaa, yksinäisyydestä kärsivää nuorta aikuista, kirkossa töykeästi sinulle puhunutta jäsentä ja jopa pornografian kanssa kamppailevaa nuorta. He eivät tarvitse tuomitsemista, he tarvitsevat rakkautta!

Vinkki. Seuraavan kerran tuntiessasi houkutusta tuomita, kysy itseltäsi, kuinka taivaallinen Isä heidät näkee?

”Ainoastaan pidättäytymällä tuomitsemasta voimme osoittaa todellista rakkautta.”

– N. Eldon Tanner

6. Pidä parempaa huolta kehostasi.

Jokaisen ruumis on temppeli, kuinka kohtelet temppeliäsi? Älä usko valheita kehostasi, taivaassa ei ole tiettyä etukäteen asetettua painoa sille, kuinka elää terveellisesti täällä maan päällä. Aivan kuten temppeleitä on monen kokoisia ja värisiä, on täysin okei, että kehomme ovat monen kokoisia ja värisiä. Vertaa vaikkapa Utahissa sijaitsevia vaatimatonta Monticellon tuhannen neliön temppeliä Salt Laken yli 20 tuhannen neliön temppeliin. Kyse ei ole koosta vaan kunnosta.

Kysy itseltäsi: kunnioitanko kehoani? Kohtelenko sitä kuin temppeliä? Mitä teen kunnioittaakseni ja arvostaakseni kehoani enemmän tänä vuonna? Muista olevasi kunnossa Jumalalle, näytä Hänelle kunnioittavasi Hänen luomaansa kehoa.

Vinkki. Liikunta on tärkeää, mutta terveellistä syömistä ei voi korvata millään. Vatsalihakset rakennetaan keittiössä!

”Hengen ravitseminen samalla kun laiminlyö ruumista, joka on temppeli, johtaa yleensä hengelliseen ristiriitaan ja heikentyneeseen itsetuntoon. Jos kuntonne on rapistunut, jos kehonne aiheuttaa teille epämukavuutta ja voitte tehdä jotakin sen suhteen, niin tehkää!”

– Vanhin Jörg Klebingat

 

Artikkelin on kirjoittanut Jeremy Goff ja se on alun perin julkaistu My Life By Gogo Goff -sivustolla. Artikkelin on suomentanut Tanja Robinson.