”Kyky tulla kelvolliseksi saamaan henkilökohtaista johdatusta, saada sitä ja toimia sen mukaan on tärkein yksittäinen taito, jonka tässä elämässä voi saavuttaa” (Julie B. Beck, ”Ja myös – – palvelijattarien päälle minä niinä päivinä vuodatan Henkeni”, Liahona, toukokuu 2010), mutta keskellä likaisia vaippoja ja hedelmävälipala se tuntuu usein mahdottomalta saavutukselta.

Olen pitänyt lukemattomia rukouksia saadakseni kärsivällisyyttä vaihtaessani vaippaa pojalleni samalla kun tyttäreni kiipeää jalkaani pitkin. Mutta minulla ei mennyt kauaa tajutessani, että epätoivoisten rukousteni ei pitäisi olla ainut tapani kommunikoida Jumalan kanssa. Tarvitsin todellista aikaa Hänen kanssaan. Ja tarvitsin paremman tavan päästä käsiksi henkilökohtaiseen johdatukseen voimaan naisena, vaimona ja äitinä.

Sanoihan Julie B. Beck myös seuraavaa: ”Äidit voivat tuntea Hengen apua silloinkin, kun väsyneet, meluisat lapset vaativat huomiota.”

En koskaan kaivannut sitä niin paljon kuin muutama kuukausi sen jälkeen, kun synnytin kaksoset. Silloin tajusin, että voimani olivat lopussa. Tarvitsin apua. Jos löytäisin ajan sille, että voisin turvautua enemmän Pyhän Hengen opastavaan ohjaukseen elämässäni, voisin täyttyä sekä hengellisesti että henkisesti, koska kun pidämme ensin huolta itsestämme, voimme antaa enemmän lapsillemme. Arvioin siis elämääni ja sain innoitusta tehdä joitakin asioita. Vaikka kaikki voivat ja heidän pitäisi saada johdatusta omalla tavallaan, tässä on yhdeksän tapaa, joiden olen huomannut edistävän johdatuksen saamista äidin kiireisessä elämässä:

1. Riemuitse viidestä minuutista.

”Lupaan teille, että kun säännönmukaisesti annatte Herralle runsaan osan ajastanne, Hän moninkertaistaa jäljellä olevan aikanne.” — Presidentti Russell M. Nelson (”Olkaa todellisia milleniaaleja”, Liahona, lokakuu 2016).

Sinun ei tarvitse uhrata valtavasti aikaa osoittaaksesi Herralle, että haluat todella seurata Häntä.

Tänä aikana elämässäsi viisi minuuttia saattaa olla paljon aikaa. Ja se on ok. Lesken ropo oli riittävä. Äidin minuutit voivat olla myöskin riittäviä.

En ehkä kuule kaikkea, mitä puhuja sanoo sakramenttikokouksessa, mutta viisi minuuttia keskittynyttä kuuntelemista ja sen seuraukset voivat olla parempia, kuin se, että yrität kuulla kaiken tunnin aikana.

2. Suunnittele etukäteen, miten käytät vapaa-aikasi.

”Tulkaa minun luokseni, kaikki te työn ja kuormien uuvuttamat. Minä annan teille levon.” – Matt. 11:28

Ensimmäisenä kaksosteni elinvuotena nukuin, kun he nukkuivat. Tiesin, että tuo aika oli omaa aikaani, joten suunnittelin käyttäväni sen viisaasti. Mutta kun aloin huomata, että Hengen läheisyys alkoi huveta, etsin lisää tapoja, joiden kautta voin tulla lähemmäksi Kristusta. En halunnut lopettaa päiväunia kokonaan, mutta kun käytin viisi minuuttia rukouksen pitämiseen ennen päiväunia, päiväni muuttuivat. Menin huoneeseeni, polvistuin ja puhuin ääneen. Vuodatin sydämeni Isälleni. Joskus naiset unohtavat, että meidän ei tarvitse kantaa yksin kaikkia taakkojamme ja huoliamme. Kun jaan taakkani Hänen kanssaan, sydämessäni on enemmän tilaa kuulla Hengen kuiskaukset.

3. Älä ylenkatso sakramentin voimaa.

Yksi stressaavimmista asioista nuorena äitinä ovat kiistelevät lapset sakramenttikokouksen aikana, mutta kun pidämme sakramentin ”viikoittaisen jumalanpalveluskokemuksemme pyhänä, tunnustettuna keskipisteenä” (Jeffrey R. Holland, ”Katsokaa: Jumalan Karitsa”, Liahona, toukokuu 2019), se voi muuttaa jumalanpalveluksemme kirkossa ja koko viikkomme.

Vanhemmuuden kautta huomaamme virheemme. Mutta onneksi sakramentin voima voi auttaa meitä jättämään ne taaksemme joka viikko. Minä otan mukaan leluja ja naposteltavaa lapsilleni sakramentin ajaksi. Ajoitan heidän keskittyneimmät (ja hiljaisimmat) leikkinsä sakramentin ajaksi. Annan tyttärelleni tarrakirjan siksi aikaa, kun rukoilen ja mietin sakramentin aikana. Hän istuu hiljaa paikallaan, joten minä voin käyttää tarvitsemani ajan keskittyäkseni Kristukseen.

Sen sijaan, että keskitymme kaikkeen siihen syyllisyyteen ja häpeään, jotka liittyvät äitiyteen, voimme käyttää Jeesuksen Kristuksen sovituksen puhdistavaa ja mahdolliseksi tekevää voimaa, ja jättää virheemme ja vikamme taaksemme ja aloittaa uuden viikon täynnä lupausta. Kun puhdistamme itsemme synneistä, henkemme ovat valmiimpia ottamaan vastaan johdatusta.

4. Älä anna täydellisyyden tavoittelun mennä pyhien kirjoitusten tutkimisen edelle.

”[Jos me] rukoillen tutkimme ja podimme Mormonin kirjaa joka päivä… pystymme kuulemaan Hengen äänen, vastustamaan kiusausta, voittamaan epäilyksen ja pelon ja saamaan taivaan apua elämässämme.” – Presidentti Thomas S. Monson (”Mormonin kirjan voima”, Liahona, toukokuu 2017).

Tule ja seuraa Minua – ohjelman, konferenssipuheiden opiskelun ja Mormonin kirjan päivittäisen lukemisen keskellä voi tuntua ylivoimaiselta tietää, mistä aloittaa. Saatamme usein turvautua täydellisyyden tavoitteluun, joka suosii kaikki-tai-ei-mitään –ajattelua; jos emme voi tehdä kaikkea heti, emme ehkä tee sitä ollenkaan.

Mutta Jumala ei ole koskaan pyytänyt meitä olemaan täydellisiä, vaan että meillä olisi halukas sydän. Joinakin päivinä luet jakeen ja toisina luvun. Joinakin päivinä luet vain sen, mitä sinun täytyi kuulla ja toisina lisäät hitaasti öljyä uskosi lamppuun.

5. Käytä hyväksi teknologiaa henkilökohtaisen johdatuksen edistämiseen ja tallentamiseen.

”Huolella tallennettu tieto . . . edistää mahdollisuuttanne saada enemmän ilmoitusta.” –Richard G. Scott (Acquiring Spiritual Knowledge,” Ensign, Nov 1993)

Tämä tuntuu järjettömältä, mutta kiireiselle äidille teknologia voi olla lahja. Kuuntele pyhiä kirjoituksia, konferenssipuheita tai podcasteja kotona tai autossa. Käytä sovelluksia, kuten Notes, kirjoittaaksesi ylös vaikutelmia tai käytä puhelimesi sanelutoimintoa tai muuta äänen tallennussovellusta äänittääksesi ajatuksiasi.

6. Etsi tuoretta näkökulmaa.

Voi olla tärkeää tavoitella Jumalaa ensin vastausten etsimisessä, mutta rukouksiin voidaan aivan yhtä hyvin vastata ympärillämme olevien ihmisten kautta. Ota vastaan läheisten ystävien tai perheenjäsenten neuvoja, rohkaisuja ja tukea. He voivat auttaa sinua näkemään joitakin asioita uudesta näkökulmasta, neuvoa, mistä saa apua tai tuoda lohtua.

Pois kotoa pääseminen voi olla myös selkiinnyttävää. Minä nautin kävelyretkistä lasteni kanssa alkuillasta. He pärjäävät hyvin tuplarattaissa ja voimme kaikki nauttia hiljaisesta illasta. Jokin siinä, että voi liikkua kauniissa luonnossa ja keskittyä johonkin muuhun, voi auttaa henkilökohtaisen johdatuksen saamisessa.

7. Älä pelkää pyytää sitä, mitä tarvitset.

Äitinä voi olla helppoa jatkaa kaikista muista paitsi itsestäsi huolehtimista. Jos tarvitset lapsenvahtia, jotta voit osallistua johonkin toimintaan, pyydä puolisoasi, perheenjäsentä tai naapuria auttamaan. Jos tarvitset aikaa olla yksin kodin ulkopuolella, kerro siitä puolisollesi.

Tiesin, että tarvitsin aikaa käydäkseni temppelissä, mutta imettäessäni kahta vauvaa, se tuntui mahdottomalta. Yksi ratkaisu oli ajaa temppelille, missä mieheni hoiti lapsia sen aikaa, kun tein esitoimituksia. Imetin heidät ennen sitä ja sen jälkeen, ja se toimi meidän kohdallamme. Tuo aika temppelissä latasi akkujani ja oli suureksi avuksi.

8. Toimi jopa pienimmänkin Hengen kehotuksen mukaan.

Jos… kerromme Herralle, että me olemme valmiit, Hän kutsuu meidät toimimaan. Jos toimimme, Hän kutsuu meitä kerta toisensa jälkeen.” —Ronald A. Rasband (”Saakoon Henki ohjata”, Liahona, toukokuu 2017).

Eräänä iltana kuurin Hengen sanovan: ”Käy katsomassa tytärtäsi.” Olin juuri mennyt nukkumaan ja se tuntui hankalalta, mutta tunnistin, Kenen ääni se oli. Kun menin hänen luokseen, hänen kapalonsa oli löystynyt sen verran, että se saattoi olla vaarallinen ja hänen suunsa oli sen peitossa.

Äiteinä toivomme, että mitään ei tapahtuisi lapsillemme, mutta juuri se on yksi syy, miksi henkilökohtainen johdatus on mitä tärkein lahja vanhemmille. Minä en selviäisi yksin. Henki voi ohjata, lohduttaa, todistaa ja jopa varoittaa.

9. Pyydä Jumalaa auttamaan sinua muistamaan, kuka olet.

”Sen tähden ensimmäinen neuvoni on, että selvitätte itsellenne, keitä te todella olette. Kysykää taivaalliselta Isältä Jeesuksen Kristuksen nimessä, mitä Hän ajattelee teistä ja teidän tehtävästänne täällä maan päällä. Jos kysytte vakain aikein, niin ajan myötä Henki kuiskaa teille totuuden, joka muuttaa elämänne. Tallentakaa nuo vaikutelmat, käykää niitä usein läpi ja noudattakaa niitä tarkoin. Minä lupaan teille, että kun alatte edes vähäisessä määrin oivaltaa, millaisena taivaallinen Isä näkee teidät ja mitä Hän luottaa teidän tekevän Hänen hyväkseen, elämänne ei koskaan tule olemaan entisensä!” — Presidentti Russell M. Nelson (”Olkaa todellisia milleniaaleja”, Liahona, lokakuu 2016).

Äitiys voi olla kuluttavaa. Saatamme joutua keskelle kiirettä ja kaikenlaisia velvollisuuksia, mutta kun olen järjestänyt aikaa olla hiljaa ja pyytää Jumalan rakkautta ja neuvoa, Hän on aina osoittanut minulle paremman tien.

Äitiys voi tuntua siltä, että meitä aina pyydetään tekemään kaikki. Ja me oletamme virheellisesti, että se tarkoittaa sitä, että meidän täytyy tehdä niin yksin. Me selviämme kaikesta … Kristuksen avulla! Vaikka kiireisinä huolehdimme lapsista, voimme silti löytää aikaa edistääksemme henkilökohtaista johdatusta. Meidän tarvitsee vain löytää aikaa hoitaa kykyämme sen voiman käyttämisessä.

 

Alkuperäinen artikkeli on julkaistu ldsliving.com-sivustolla nimellä 9 Simple Ways for Busy Moms to Find Time for Personal Revelation”.

Suomi ©2016 LDS Living, A Division of Deseret Book Company | English ©2016 LDS Living, A Division of Deseret Book Company