“Sinä joko kukoistat elämässäsi tai vain selviät siitä,” Stacy Taniguchi sanoi “This Is the Gospel” -podcastsarjan jaksossa tuottaja Sarah Blakelle tänä kesänä.

Saatat nyt ihmetellä: “Kuka on Taniguchi ja mikä antaa hänelle oikeuden sanoa noin?” No, Taniguchi on kiivennyt Mount Everestin huipulle, vaeltanut, telttaillut ja kalastanut CIA:n asiamiesten ja julkkisten kanssa, valmentanut olympiaurheilijoita, hankkinut filosofian tohtorin tutkinnon, rakentanut unelmakodin Alaskaan, opiskellut japanin kieltä ja valloittanut Pohjois-Amerikan korkeimman vuorenhuipun 17 kertaa. On kai tarpeetonta sanoa, että Taniguchi on jonkinlainen asiantuntia innostuneesta elämäntyylistä ja hän haluaa muiden elävän samoin.

Kuinka hän tekee sen? Taniguchi, Myöhempien Aikojen Pyhien Jeesuksen Kristuksen Kirkon jäsen kertoo, että eräs tapa elää innostavaa elämää on tehdä lista 100 asiasta, jotka haluaa saavuttaa. Taniguchi sai tästä idean teini-ikäisenä luettuaan erään Life-lehden artikkelin. Artikkelissa oli vaikuttavinta kuva miehestä, joka näytti omaa saavutettua 100 asian listaansa. Tuon kuvan hän muistaa yhä elävästi.

Siitä lähtien Taniguchi on koostanut listaansa ja ruksannut yli jo monia saavutuksia. Mutta tuo lista ei ole mikään tavallinen tehtävälista.

“Tiedän että ihmiset mielellään käyttävät sanaa ‘tehtävälista’, mutta en halua että he ajattelevat kuolemaa,” Taniguchi sanoo. “Haluan heidän ajattelevan, että heidän elämänsä voi olla innostavaa ja haastavaa.”

This Is the Gospel -podcastissa Taniguchi rohkaisi kuuntelijoita tekemään oman innostavan haastelistansa.

Mutta miten tuollaisten eeppisen listan tekemisen voi aloittaa? Taniguchi antaa siihen kolme vinkkiä:

1. Määrittele arvosi.

“Listalle kirjoittamasi asioiden ei pitäisi koskaan olla ristiriidassa arvossa pitämiesi asioiden kanssa,” Taniguchi sanoo.

Esimerkiksi jos pidät arvossa perhettäsi, sinun ei tulisi koskaan laittaa listaan asioita, jotka ovat ristiriidassa sen kanssa. Sen sijaan Taniguchi ehdottaa, että voisit löytää tapoja saada perheen mukaan siihen mitä haluat saavuttaa, tai että varmistat että perhe tukee sinua tavoitteissasi.

2. Laita jo saavuttamasi asiat listalle.

Saadaksesi aikaan liikkeellepanevaa voimaa ja motivaation kipinää, Taniguchi ehdottaa että voisimme lisätä 100 asian listaamme asioita, jotka olemme jo saavuttaneet.

“Mieti, mitä olet jo saavuttanut elämässäsi,” Taniguchi sanoo. “Asioita, jotka ovat tehneet sinusta paremman ihmisen. Asioita, jotka ovat auttaneet sinua kasvamaan ja kohottamaan itsetuntoasi. Laita ne asiat listalle.”

3. Kun olet laittanut jotakin listalle, älä ota sitä pois.

Vaikka saattaakin olla houkuttelevaa muokata listaasi tai poistaa pari tavoitetta, Taniguchi kehottaa olemaan koskematta siihen.

“Jos se on tärkeää sinulle nyt, sen pitäisi olla sinulle tärkeää myös 20 vuoden kuluttua,” Taniguchi sanoo.

Miksi on siis niin tärkeää tehdä tämä lista, erityisesti tänä pandemian aikana, jolloin mahdollisuudet tuntuvat niin rajoitetuilta?

“Mielestäni tarraudumme niin kiinni elämän kiireellisyyteen ja velvollisuuksiin, elämän vaikeuksiin ja haasteisiin — erityisesti tämän pandemian aikana — että jätämme huomioimatta sen, että mahdollisuudet tulevat kohdallemme eri tavoin. Olen huomannut omassa elämässäni, että kun jokin asia on listalla ja luen sitä usein, mahdollisuuksia ilmaantuu…Tärkeintä on se, että sinun täytyy tarttua toimeen. Et voi vain odottaa että nuo asiat tapahtuvat itsekseen.”

Vaikka Taniguchi myöntää, että listan asioiden saavuttaminen ei aina ole ollut nautinnollista, jälkeenpäin hän on huomannut, kuinka tämä lista on muuttanut hänen elämäänsä ja auttanut häntä menestymään.

“Olen oikeastaan tullut siihen johtopäätökseen, että Herra on antanut minulle kaikki mahdollisuudet ja asiat, joita olen voinut saavuttaa elämässäni, että olen saanut tämän idean menestymisestä ja yritän auttaa ihmisiä ymmärtämään, että mitään taikajuomaa menestykseen ei ole,” Taniguchi sanoo. “Se vaatii jonkin verran työtä, mutta se ei ole niin vaikeaa kuin voisi ajatella…. Ja tiedän että jotkut ihmiset käyvät läpi todella vaikeita asioita. Mutta toivon että he voivat ymmärtää, että  ‘Voin muuttaa sen. Voin tehdä asialle jotakin.’”

Alkuperäinen artikkeli on julkaistu ldsliving.com-sivustolla nimellä 3 tips for living an exhilarating life from survival guide Stacy Taniguchi”.Suomi ©2016 LDS Living, A Division of Deseret Book Company | English ©2016 LDS Living, A Division of Deseret Book Company

Tule keskustelemaan kanssamme hengellisyyteen liittyvistä aiheista Seuraa Kristusta Facebook-ryhmässä: