Kysymys

Vaari,

Rikoin siveyden lakia ollessani 16-vuotias, joten en ole enää neitsyt. Kävin läpi koko parannusprosessin ja tuosta virheestäni on kauan aikaa. Se on kuitenkin todella kamala virhe ja minusta usein tuntuu, etten ole kelvollinen menemään naimisiin. Olen uskollinen kirkon jäsen ja rakastan evankeliumia todella paljon! Mutta olen kauhuissani ajatuksesta, että joku mies haluaisi mennä kanssani naimisiin, mutta kun hän saa tietää, etten ole enää neitsyt ja siten olen epäpuhdas, hän muuttaakin mieltään.

                      – Julia

Vastaus

Julia,

Siveyden lain rikkominen on vakava asia eikä siihen pitäisi suhtautua kevyesti. Vaikka meidän tuleekin olla varovaisia, ettemme vähättele siveyden lain rikkomisen vakavuutta, meidän on myös tärkeä muistaa, että luonnollinen ihminen on epätäydellinen. Paholainen on viekas ja voimallinen ja haluaa estää meitä palaamasta elämään taivaallisen Isän kanssa. Hän toimii meitä vastaan, houkutellen meitä pukeutumaan säädyttömästi ja rohkaisten meitä ajattelemaan moraalittomia ja sopimattomia ajatuksia. Nämä ajatuksetkin rikkovat siveyden lakia, kuten profeetta Alma opettaa Mormonin kirjassa:

”Sillä meidän sanamme tuomitsevat meidät, niin, kaikki meidän tekomme tuomitsevat meidät; meitä ei havaita tahrattomiksi, ja meidän ajatuksemmekin tuomitsevat meidät; ja tässä kauheassa tilassa me emme rohkene kohottaa katsettamme Jumalaamme; ja me olisimme iloisia, jos voisimme käskeä kallioita ja vuoria kaatumaan päällemme kätkemään meidät hänen edestään.” (Alma 12:14)

Hyvä uutinen on se, että taivaallinen Isä tietää tämän. Hän lähetti ainosyntyisen Poikansa antamaan henkensä, jotta me voisimme elää jälleen Hänen kanssaan. Hän haluaa meidän tekevän parannusta ja parannus pesee meidät puhtaiksi. Raamatusta opimme:

”Jos jumalaton kääntyy synneistään, kaikesta pahasta mitä on tehnyt, jos hän noudattaa kaikkia minun säädöksiäni ja tekee niin kuin oikein ja hyvin on, hän saa elää, ei hän kuole.

Hänen syntejään ei enää milloinkaan muisteta, ja hän saa elää sen hyvän tähden mitä on tehnyt.” (Hes. 18:21-22)

Mormonin kirjasta voimme lukea myös:

”Ja minulle tuli ääni sanoen: Enos, sinun syntisi on annettu sinulle anteeksi, ja sinä olet oleva siunattu.

Ja minä, Enos, tiesin, ettei Jumala voinut valehdella; sen vuoksi syyllisyyteni oli pyyhitty pois.” (En. 1:5-6)

Joten näethän, Julia, että me kaikki olemme epätäydellisiä. Se on yksi syy, miksi olemme ottaneet vastaan tämän kuolevaisen ruumiin ja kulkeneet verhon läpi. Emme opi ja kasva ainoastaan voittojemme kautta, vaan myös virheistämme. Kysymyksestäsi päätellen kuulostaa siltä, että olet oppinut synnistäsi ja kasvanut Kristuksen sovittavasta voimasta. Hän on antanut anteeksi sinulle eikä syntejäsi enää milloinkaan muisteta. Toivottavasti olet sittemmin kasvanut lähemmäs taivaallista Isää ja olet oppinut rakastamaan itseäsi ja palvelemaan Häntä. Näet nyt selvästi, miksi taivaallinen Isä haluaa sinun noudattavan Hänen käskyjään. Hän rakastaa sinua ja haluaa vain sinun parastasi.

Olen luottavainen, että tulet löytämään aviomiehen, joka rakastaa sinua sinä Kristuksen naisena, joksi olet tullut. Olen myös luottavainen, että luonnollisen ihmisen luonteen vuoksi tuolla aviomiehellä tulee olemaan syntejä ja parannusta omassa menneisyydessäänkin. Olen varma, että rakastat häntä samoin kuin hän rakastaa sinua ja te molemmat kasvatte Kristuksessa ja sovituksen voima vahvistaa sidettänne toisiinne sekä Kristukseen.

Iloitse, elämäsi paras osuus on vielä tulossa – alkaen siitä, että saat astua temppeliin ja tulla sinetöidyksi ajaksi ja iankaikkisuudeksi rakastamaasi mieheen. Oi, ollapa jälleen nuori.

– Vaari

Artikkeli on alun perin julkaistu Vaari vastaa -sivustolla. Artikkelin on suomentanut Tanja Robinson.