Jeesus syntyi vaatimattomissa olosuhteissa. Hän syntyi tallissa ja Hänen kehtonsa oli seimi, koska Hänelle ja Hänen perheelleen ei ollut tilaa majatalossa (Luuk. 2:7). Kuinka usein olemmekaan harmitelleet sitä, että kenelläkään ei ollut tilaa profetoidulle Kuninkaiden Kuninkaalle? Mutta emmekö me ole joskus samanlaisia kuin majatalon isäntä, kun emme anna Hänelle tilaa elämämme eri tilanteissa? Kun juhlistamme Jeesuksen syntymää tänä jouluna, tehkäämme Hänelle tilaa näissä tärkeissä paikoissa.

Yhteisöissämme

Joulun pyhien aikaan kaikkialla on paljon ihmisiä. Ruokakaupoissa, tavarataloissa ja melkeinpä missä tahansa kaupassa on pitkät jonot. Yhteisömme kuhisee jännityksestä ja on hyvin kiireinen — mutta liian usein vääristä syistä. Keskitymme liian paljon hauskoihin juhliin, kalliisiin lahjoihin ja herkulliseen ruokaan. Mutta joulua ei ole koskaan vietetty noista syistä. Sitä vietetään Vapahtajamme Jeesuksen Kristuksen syntymän muistoksi. Kaikki muu on vain lisänä. Vapahtajallemme ei riitä tilaa, jos kiirehdimme ja huolehdimme kaiken aikaa. Meidän täytyy keskittyä vähemmän aineellisiin ja enemmän hengellisiin asioihin joulun aikaan yhteisöissämme. Näin voimme vapauttaa paljon tilaa Jeesukselle.

Perheissämme

Joululoman aikana perheillä on mahdollisuus viettää enemmän aikaa yhdessä. Käyttäkää aika hyödyksi parhaalla mahdollisella tavalla tekemällä asioita, jotka lähentävät teitä toisiinne ja Jeesukseen Kristukseen. Opettakaa lapsillenne siunausten jakamisen tärkeyttä. Osoittakaa suurempaa rakkautta ja arvostusta puolisoanne kohtaan. Tehkää jotakin erityistä vanhemmillenne ja sisaruksillenne. Ihanteellinen perhejoulu ei tarkoita samanlaisia villapaitoja, lahjoja kuusen alla eikä pitoja ruokapöydässä. Se on rakkauden henkeä kotonamme.

Eikö sinulla ole kotia täynnä rakkaita ihmisiä? Älä huolehdi. Joulu on ihanaa aikaa tuntea, että sinulla on perhe Jumalan kanssa. Olet taivaallisen Isän lapsi ja Jeesus Kristus on “isoveljesi”. Kukaan ei koskaan ole yksin, kun He ovat rinnallamme. Kun alatte ymmärtää ja soveltaa joulun todellista olemusta perheissänne, alatte tuntea taikaa – joka löytyy Vapahtajasta – jota tämä vuodenaika tuo tullessaan.

Jos kaipaat vinkkejä stressin vähentämiseen perheen joulun vietossa, tästä artikkelista voisi olla apua.

Sydämissämme

Raamatussa sanotaan: “Sillä niinkuin hän mielessään laskee, niin hän menettelee” (Sananl. 23:7). Se tarkoittaa sitä, että se mitä sydämessäsi on, on heijastus siitä, kuka olet. Mieti syvimpiä kaipauksiasi ja halujasi. Onko Jeesus mukana niissä? Jos ei, on aika tehdä suuria muutoksia elämässäsi. Tilan tekeminen Jeesukselle alkaa sinusta. Kun keskität elämäsi Häneen, tapahtuu domino-efekti, joka vaikuttaa muihin elämäsi osa-alueisiin, kuten perheeseesi ja yhteisöösi. Voit aloittaa yrittämällä pitää Hänet ajatuksissasi ja sydämessäsi tänä jouluna ja jatkaa sitä sitten koko vuoden.

Todellinen joulu

Muodostakaamme joulumme tuon ensimmäisen Betlehemin joulun mukaiseksi. Se oli yksinkertainen, mutta sydäntä lämmittävä. Se oli muistamisen arvoinen yö maailman historiassa, koska se keskittyi Vapahtajaan. Tee joulustasi todellinen joulu tekemällä tilaa Jeesukselle.

Alkuperäisen artikkelin on kirjoittanut Sarah Eve R. Perlawan ja se on julkaistu faith.ph -sivustolla. Artikkelin on kääntänyt Krista Kora.

Miten sinä teet tilaa Jeesukselle tänä jouluna?

Tule keskustelemaan kanssamme hengellisyyteen liittyvistä aiheista Seuraa Kristusta Facebook-ryhmässä: