Kysymys

Vaari,

Luin aiemmin erään kysymyksen liittyen temppeleihimme kaiverrettuihin teksteihin: ”Herralle Pyhitetty Herran Huone”. Tämä herätti itsessäni kysymyksen. Presidentti Lorenzo Snow kertoi yhdelle lapsenlapselleen, että eräässä paikassa Salt Lake Cityn temppelissä Herra Jeesus Kristus ilmestyi hänelle. Oletko kuullut tästä?

Kiitokset,

Nimetön

 

Vastaus

Arvon Nimetön,

Kertomus, johon viittaat, ilmestyi Susan Arrington Madsenin esittämässä kertomuksessa Friend -lehdessä elokuussa 1993, sivulla 14. kertomus löytyy alun perin teoksesta nimeltä The Lord Needed a Prophet sivulta 83.

Ja nyt, niiden monien todistusten jälkeen, jotka hänestä on annettu, tämän todistuksen, kaikista uusimman, me annamme hänestä, että hän elää! (Oppi ja Liitot 76:22)

Lorenzo Snow työskenteli eräänä iltana toimistossaan Salt Lake Cityn temppelissä. Ulkona oli pimeää, ja tähdet olivat ilmaantuneet taivaalle. Presidentti Snow oli kirkon 5. presidentti, mutta hän työskenteli tuolloin myös Salt Lake Cityn temppelin presidenttikunnan johtajana. Hän työskenteli usein iltamyöhään asti hoitaakseen työnsä.

Presidentti Snow’n lapsenlapsi Allie Young piti suuresti presidentin toimistossa käymisestä. Tuona aikana perheenjäsenet saivat vielä vierailla läheistensä luona temppelissä. He eivät saaneet kulkea koko temppelin lävitse, ennen kuin he olivat riittävän vanhoja ja lisäksi kelvollisia tehdäkseen pyhiä temppeliliittoja.

Tuona erityisenä iltana Allie oli isoisänsä kanssa hänen toimistossaan. Ovivahdit olivat jo lähteneet koteihinsa, joten he olivat yksin. Kun Allie oli valmis lähtemään, presidentti Snow haki suuren avainnipun päästääkseen hänet pois pääovista. He kävelivät yhdessä läpi suuren käytävän lähellä selestistä huonetta.

Yht’äkkiä presidentti Snow pysähtyi ja sanoi: “Odota hetki, Allie. Haluan kertoa sinulle jotain”. Allie kuunteli tarkkaavaisesti hänen isoisänsä kertoessaan eräästä unohtumattomasta kokemuksesta, joka presidentti Snow’lla oli ollut tuossa paikassa temppeliä: ”Juuri täällä Herra Jeesus Kristus ilmestyi minulle presidentti Woodruffin aikoihin. Hän ohjeisti minut järjestämään välittömästi uudelleen kirkon ensimmäisen presidenttikunnan ja olemaan odottamatta, kuten edellisen presidentin Wilford Woodruffin kohdalla oltiin toimittu.

Presidentti Snow piteli lapsenlastaan kädestä ja sanoi: ”Hän seisoi juuri tuolla, ehkä metrin lattian yläpuolella ilmassa. Hän seisoi ikään kuin puhtaan kultaisella alustalla.”

Puhuen vielä kuiskaten ja kunnioittavasti, presidentti Snow kertoi Allielle, että Vapahtajan olemus oli niin kirkas ja loistokas, että hän pystyi tuskin katsomaan Häneen.

Presidentti Snow laittoi oikean kätensä Allien pään päälle ja sanoi, ”Nyt, rakas lapsi, minä haluan sinun muistavan, että tämä on isoisäsi todistus. Hän kertoi sinulle omilta huuliltaan nähneensä todella Vapahtajan täällä temppelissä, ja että hän puhui Hänen kanssaan kasvokkain.”

Allie kuunteli jokaisen sanan liittyen tähän pyhään kokemukseen, eikä koskaan unohtanut tuota kallisarvoista hetkeä. Hän kertoi tämän kertomuksen myöhemmin omille perheenjäsenilleen ja ystävilleen monta kertaa.

Oletan, että kertomuksen esittäjä on jollain tapaa sukua Allielle.

-Vaari

 

Artikkeli on julkaistu alun perin AskGramps-sivustolla. Artikkelin on suomentanut Teemu Hokkanen.