Tänä viikonloppuna Myöhempien Aikojen Pyhien Jeesuksen Kristuksen kirkon jäsenet kokoontuvat maailmanlaajuiseen yleiskonferenssiin virtuaalisesti. Konferenssin teemana on Joseph Smitihin ensimmäinen näky ja palautetun evankeliumin perusperiaatteet. 

Kun olin nuori, 19-vuotias lähetyssaarnaaja, sain kuuden viikon mittaisen koulutuksen lähetyssaarnaajien koulutuskeskuksessa Madridissa. Eräs erikoinen opetusmetodi on jäänyt mieleeni. Opettajamme vei meidät hissiin. Hän painoi hissin nappia joko ylimpään tai alimpaan kerrokseen, ja meidän tuli hissimatkan aikana sanoa mahdollisimman nopeasti seuraava:

“Vi una columna de luz, más brillante que el sol, directamente arriba de mi cabeza; y esta luz gradualmente descendió hasta descansar sobre mí. Al reposar sobre mí la luz, vi en el aire arriba de mí a dos Personajes, cuyo fulgor y gloria no admiten descripción. Uno de ellos me habló, llamándome por mi nombre, y dijo, señalando al otro: Éste es mi Hijo Amado: ¡Escúchalo!”

Suomeksi tuo kohta menee näin:

”Minä näin valopatsaan aivan pääni yläpuolella, aurinkoa kirkkaamman, ja se laskeutui vähitellen, kunnes se lankesi minuun. Valon levätessä päälläni näin kahden persoonan, joiden hohdetta ja kirkkautta on mahdoton kuvata, seisovan yläpuolellani ilmassa. Toinen heistä puhui minulle kutsuen minua nimeltä ja sanoi osoittaen toista: Tämä on minun rakas Poikani. Kuule häntä!”

Nämä ovat ne sanat, joilla Joseph Smith kuvaili ensimmäistä näkyään: hetkeä, jolloin hän näki Jumalan ja Jeesuksen Kristuksen ilmestyvän hänelle.

Miksi ensimmäinen näky on niin tärkeä? 

Miksi ensimmäinen näky on sitten niin tärkeä, että nuorten lähetyssaarnaajien olisi syytä osata se ulkoa ja jopa niin sujuvasti, että sen pystyy yhden hissimatkan aikana lausumaan?

Myöhempien Aikojen Pyhien Jeesuksen Kristuksen kirkon keskeinen sanoma on, että Jeesuksen Kristuksen kirkko ja evankeliumin täyteys on palautettu maan päälle. Uskomme, että meillä on sama kirkko, jonka Kristus perusti maan päälle.

Jotta voimme uskoa tämän sanoman, meidän on tunnettava, että Joseph Smith todella näki Jumalan ja Jeesuksen Kristuksen. Meidän on saatava henkilökohtainen todistus ja varmuus siitä, että ensimmäinen näky todella tapahtui.

Tämä oli sanoma, jota opetin ihmisille omassa lähetystyössäni. Siksi nuo Joseph Smitihin sanat espanjaksi ovat edelleen kirjoitettuina sydämeeni. Kaikki lähetyssaarnaajat ympäri maailman opettavat tätä oppia, ja osaavat ulkoa ensimmäisen näyn.

Ensimmäiseen näkyyn keskittyvä yleiskonferenssi 

Joseph Smith näki ensimmäisen näyn vuonna 1820. Jumala puhui kutsumalleen profeetalle 200 vuotta sitten, ja hän puhuu profeetalle edelleen. Joseph Smithistä alkaen kirkkoa on johtanut elävä profeetta. Nykyisen profeetan nimi on Russell M. Nelson.

Ensimmäisen näyn juhlavuoden kunniaksi 4.–5. huhtikuuta kaikki kirkon jäsenet maailmassa kokoontuvat virtuaalisesti erityiseen yleiskonferenssiin, jonka teemana on Joseph Smithin ensimmäinen näky ja palautetun evankeliumin perusperiaatteet.

Yleiskonferenssi on kaikille kirkon jäsenille ja kirkkoon kuulumattomille tilaisuus kuunnella elävää profeettaa ja muita kirkon johtajia. Se on tilaisuus saada johdatusta, innoitusta ja lohdutusta Jumalalta suoraan elämäämme varten. Se on tilaisuus keskittyä niihin asioihin, jotka ovat meille kaikista tärkeimpiä.

Minä osallistun – osallistu sinäkin!

Itse olen odottanut tätä yleiskonfernssia viime kesästä asti. Silloin suunnitelmani oli matkustaa Yhdysvaltoihin yhdessä ystäväni kanssa kuuntelemaan profeettaa paikan päälle. Nyt matka on maailman tilanteen takia peruuntunut ja me kaikki katsomme konferenssia omista kodeistamme.

Vaikka matkamme peruuntui, odotan yleiskonferenssia suurella innolla. Nyt, kun maailma on sekaisin ja monet kohtaavat vaikeuksia, uskon, että profeetan sanoille on entistä enemmän kysyntää. Näinä aikoina tarvitsemme erityisesti sitä, että kuulemme Jumalan ääntä ja tunnemme, kuinka hän opastaa ja rakastaa meitä.

Kutsun myös sinut kuuntelemaan yleiskonferenssia. Kutsun sinut kuulemaan, mitä asiaa Taivaallisella Isälläsi on juuri sinulle juuri tänä aikana.

 

Susanna Koivisto on Seuraa Kristusta -sivuston bloggaaja, joka haluaa kertoa, millaista on elää tavallisen mormoninuoren elämää Suomessa. Hän on aina valmis puhumaan uskonnosta, eikä pelkää vaikeitakaan aiheita. Susanna opiskelee yliopistossa journalismia.