Uusi vuosi tarkoittaa monelle uutta alkua, uusia kuvioita, uusia tapoja opittavaksi ja uusia tavoitteita asetettavaksi. Minulle uusi vuosi tarkoittaa sitä, että pysähdyn ja mietin, mitä haluan oikeasti säilyttää omassa elämässäni edelliseltä vuodelta ja miten voin kehittyä niissä asioissa, joita elämässäni jo on. Välillä helpompaa on, että otetaan uusia tavoitteita elämään ja täysin uusia tapoja opittavaksi. Mutta näillä ainakaan minun elämässäni ei ole ollut kovin pitkäkestoisia vaikutuksia.

Jos vastaat itse rehellisesti, onko sinun elämääsi tullut mitään pysyvää sen uuden vuoden tavoitteen asettamisen jälkeen? Jos on – huippua! Jos ei – ei hätää! Voit silti kehittyä ja kehittää itseäsi, vaikka et jotain täysin uutta elämääsi tänä vuonna ottaisikaan.

Kysyin meidän Seuraa Kristusta – yhteisön Facebook-ryhmässä ryhmän jäseniltä seuraavan kysymyksen:

Millaisista asioista sinä toivoisit voivasi pitää kiinni tulevan vuoden aikana?”

Oli erittäin mielenkiintoista kuulla heidän vastauksiaan. Huomasin, että tämä ei ollut ehkä se perinteisin kysymys uuden vuoden kynnyksellä, mutta vastaukset oli erittäin ihania. Olen nauttinut siitä, että jokainen vastaaja antaa itsestään joka kerta jotain henkilökohtaista jakamalla omia ajatuksiaan ja kokemuksiaan. Tämä on myös innoittanut ja auttanut minua olemaan avoin ja rehellinen siitä, mitä ajattelen ja millaisia kokemuksia minulla on elämässäni.

Pidemmittä puheitta – haluatteko nähdä mitä minä vastasin ja mitä muut vastasivat kysymykseen? Tässä se tulee.

Oma vastaukseni

”Mie toivon, että voisin pitää kiinni siitä rohkeudesta, jonka olen saanut tämän vuoden aikana. Rohkeudesta toimia omien tavoitteiden pohjalta, omien haaveiden pohjalta ja omien rakkaiden hyväksi. Toivoisin myös, että voisin pitää kiinni siitä päämäärätietoisuudesta, jota koen, että minulla on. Haluan myös, että voisin jatkaa liikkumisen monipuolisuudesta ja sen tuomasta ilosta nauttimista. Erityisesti haluaisin jatkaa elämän ja kaiken ihmettelemistä, että voin miettiä miten kaikki voikaan olla näin ja kuinka onnekas voin olla, kun saan elää tätä Jumalan suunnitelmaa tänä aikana ❤️”

Vastauksia ryhmästä

”Tehdä jotain hyvää ja kaunista lähimmäiselle usein.”

”Mä pidän kiinni mun siunauksesta minkä sain Jumalalta unen/näyn kautta. Olin luovuttamassa ja Herra tuli apuun ❤ P.S. Tää voi kuulostaa hieman kliseeltä mutta ku se tapahtuu sun kohdalla nii tiedät että miltä tuntuu oikeasti saada elämä takaisin”

”Pysyä lujana uskossa.”

”Terveys on tullut tärkeäksi asiaksi tässä iässä kun on nähnyt ettei se ole itsestään selvyys. Toivon että voisin lisätä liikuntaa vielä enemmän tänä tulevana vuonna mutta unohtamatta lepoa. Toivon että voisin lisätä elämääni vielä enemmän myös Kristukseen keskittymistä koska se on kuitenkin tärkein asia puolisoni ja lasten perheiden lisäksi ❤️”

Jokaisen näidenkin vastauksen takana on erilaisia tarinoita ja tilanteita. Nämä innoittivat minua miettimään sitä, miten minä käyttäydyn lähimmäisteni kanssa, muistanko pyytää siunauksia, miten otan vastaan apua Herralta ja muistanko pysyä lujana uskossa. Me emme ole yksin, eikä meidän tarvitse olla yksin. On mahtavaa, että voimme jakaa ajatuksia toisillemme ja sitä kautta olla osana toistemme elämässä. Voimme saada tukea Kristuksen seuraamiseen tästä ryhmästä.

Tässä artikkelissa on hyviä ajatuksia siitä, mistä elämässä kannattaa pitää kiinni jos et heti keksi, mitä se voisi olla.

Tavoitteena meillä yllä mainitussa Facebook-ryhmässä on tukea toinen toisiamme polullamme seurata Kristusta. Ryhmässä me ylläpitäjät esitetään kysymyksiä säännöllisesti. Vastaamme myös itse omiin kysymyksiimme ja keskustelemme ryhmäläisten kanssa heidän vastauksistaan. Ryhmässä saa esittää myös omia kysymyksiä ja moni onkin löytänyt sieltä vastauksia itselleen. On mahtavaa, kuinka me kukin voimme kantaa kortemme kekoon tänä haastavana aikana ja tukea toisiamme tällä tavalla uskon tiellä.

Pääset liittymään ryhmään artikkelin lopussa olevasta linkistä.

Millaisia kysymyksiä me olemme jo käyneet läpi?

Monenlaisia. Tässä muutama esimerkki:

  • Miten sinä olet päässyt yli toivottomuuden hetkistä?
  • Millaisissa tilanteissa olet voinut seurata Jumalan johdatusta?
  • Mitkä asiat ovat auttaneet sinut ehjäksi raskaiden kokemusten jälkeen?
  • Mitä Kristus merkitsee sinulle?
  • Miksi sinusta on helppoa tai vaikeaa hyväksyä Jumala sellaisena kuin menneet ja nykyiset profeetat Hänestä opettavat?
  • Missä asioissa sinä tarvitset uskon askeleita omassa elämässäsi tällä hetkellä?

Tule rohkeasti keskustelemaan kanssamme tai ainakin seuraamaan millaisia keskusteluita käydään. Jokaisesta vastauksesta voi saada innoitusta ja vahvistusta siihen, mitä milloinkin käydään läpi elämässämme. Meille voi myös lähettää kysymyksiä suoraan esitettäväksi ryhmässä, jos et itse halua esittää kysymystä. Seuraa Kristusta tiimissä yritämme auttaa ja tukea jokaista löytämään vahvemman yhteyden Kristukseen ja seuraamaan Häntä itselleen sopivalla tavalla.

Kuka minä siis olen ja mihin olen menossa tänä vuonna?

Täytyy ehkä vähän avata tätä omaa elämäntilannetta. Olen siis Seuraa Kristusta -tiimin vetäjä ja vastaan sosiaalisesta mediasta kokonaisuudessaan. Tämän lisäksi minulla on kokoaikatyö, jossa vastaan seitsemän kunnan maaseudun kehittämisestä sekä yrittäjien tukemisesta monin tavoin. Opiskelen myös johtamisen ja yritysjohtamisen erikoisammattitutkintoa.

Perheeseeni kuuluu kolme lasta. Vanhin on 16-vuotias ja nuorin 6-vuotias. Lisäksi perheessämme on koira. Harrastan aktiivisesti ja monipuolisesti liikuntaa. Käyn salilla viitenä päivänä viikossa, harrastan lentopalloa, juoksua, uintia, hiihtoa ja kaikenlaista mitä mieleen tulee. Miten ehdin? Hyvin! Minun työhöni kuuluu vahvasti koordinointi ja monien lankojen käsissä pitäminen. Nautin elämästäni ja niistä haasteista, joita saan kokea. Onko tämä helppo paletti pitää koossa? No ei tasan ole. Mutta tämä on minun elämäni, ja koen, että en ole yksin.

Joten mihin minä aion keskittyä tänä uutena vuotena? Siihen, että pidän rohkeuteni ja menen määrätietoisesti eteenpäin rakkaideni kanssa. Tuleeko se olemaan helppoa? Ei todellakaan. Tiedän, että en ole yksin. Voin aina pyytää apua Kristukselta ja tuntea Hänen kulkevan kanssani. Tiedän myös, että voin aina kääntyä ystävieni ja myös meidän loistavan ryhmän puoleen ja hakea apua ja tukea ryhmästä elämän suuriin kysymyksiin.

Tämän elämän ei ole tarkoitus olla helppoa, sen on tarkoitus olla meitä kasvattavaa ja vahvistavaa. Tiedän, että tämän vuoden aikana tulen oppimaan paljon, mutta aika ajoin pysähtymällä ja tarkistamalla oman suunnan, olen menossa sinne, minne oikeasti haluan.

Artikkelin on kirjoittanut Tanja Häyrynen

Miten voimme auttaa sinua olemaan vahvempi tänä vuonna siinä, mitä sinulla jo on elämässäsi?

Tule keskustelemaan kanssamme hengellisyyteen liittyvistä aiheista Seuraa Kristusta Facebook-ryhmässä: