Temppelit ovat pyhiä paikkoja, joissa palvelemme Jumalaa ja pääsemme lähemmäksi Häntä.

Temppelit ovat kirjaimellisesti Herran huoneita. Ne ovat paikkoja, joissa ihmiset voivat mennä tekemään pyhiä lupauksia Jumalan kanssa, tuntea Hänen henkeään ja paeta päivittäisen elämän hektisiä vaatimuksia.

Miksi Myöhempien Aikojen Pyhien Jeesuksen Kristuksen Kirkolla on temppeleitä?

Temppeleitä on ollut olemassa jo kauan. Mooseksella oli tabernaakkeli, Salomon rakensi kauniin temppelin ja Jeesus opetti Jerusalemin temppelissä. Nykyään temppeleitä rakennetaan kaikkialle maailmaan. Uskolliset Myöhempien Aikojen Pyhien Jeesuksen Kristuksen Kirkon jäsenet etsivät mahdollisuuksia rauhalliseen pohdiskeluun ja Jumalan onnen suunnitelmasta oppimiseen temppeleissä, joita on yli 140 ympäri maailmaa. Temppeleissä voidaan solmia iankaikkisia avioliittoja, jotka kestävät kauemmin, kuin ”kunnes kuolema erottaa”. Kirkon jäsenet voivat myös tehdä kasteita ja muita toimituksia rakkaidensa puolesta, jotka ovat kuolleet saamatta näitä siunauksia.

Temppelin siunaukset

Koska jokainen temppeli on Herran huone, voimme tuntea erityistä läheisyyttä Jumalaa kohtaan siellä käydessämme. Tämä tunne voi tuoda meille toivoa silloin, kun meillä on haasteita ja suunnan, kun tarvitsemme ohjausta elämässämme. Temppelissä voimme myös saada osaksemme Jumalan suurimpia siunauksia ihmiselle, kuten mahdollisuuden elää perheidemme kanssa ikuisesti, jopa kuoleman jälkeen. Voimme myös kunnioittaa ja palvella kuolleita sukulaisiamme antamalla heille nämä siunaukset toimiessamme heidän puolestaan.

Temppelit ovat erilaisia kuin seurakuntakeskukset

Kirkon jäsenet pitävät jumalanpalveluksia seurakuntakeskuksissa kaikkialla maailmassa, ja vierailijat ovat aina tervetulleita mukaan. Nämä rakennukset voivat olla kappeleita naapurustossa tai jopa vuokrattuja tiloja kaupungissa. Joka tapauksessa näissä kokouspaikoissa kirkon jäsenet kokoontuvat säännöllisesti sunnuntain jumalanpalvelukseen ja viikon toimintoihin.

Mitä kasteet kuolleiden puolesta ovat?

Jeesus opetti, että meidät täytyy kastaa päästäksemme taivaan valtakuntaan. Mutta mitä tapahtuu ihmisille, jotka kuolevat ilman kastetta tai jotka eivät ole koskaan edes tienneet Jeesuksesta? Kuinka he voivat myös pelastua?

Onneksi Jumala rakastaa kaikkia ja on valmistanut kaikille mahdollisuuden saada kaikki Hänen siunauksensa – jopa kuoleman jälkeen. Temppelissä tehdään kasteita ja muita tärkeitä toimituksia niiden puolesta, jotka ovat kuolleet ilman mahdollisuutta tehdä niitä itse. Apostoli Paavali puhui kasteesta kuolleiden puolesta Raamatussa (1. Kor. 15:29), ja Myöhempien Aikojen Pyhien Jeesuksen Kristuksen Kirkon jäsenet jatkavat tuota samaa käytäntöä temppeleissä nykyään.

Näin se menee: kirkon jäsenet tekevät sukututkimustyötä löytääkseen sellaisten ihmisten nimiä, jotka ovat kuolleet ilman kastetta. Sitten heidät kastetaan noiden esivanhempien puolesta temppelissä. Tätä palvelutyötä tehdään rakkaudesta, ja koska elämä jatkuu kuoleman jälkeen, ne, jotka ovat kuolleet, tietävät toimituksista ja voivat joko hyväksyä tai hylätä ne.

Mikä on temppeliavioliitto?

Perheet ovat keskeisellä sijalla Jumalan onnen suunnitelmassa ja avioliiton on tarkoitettu kestävän kauan kuoleman jälkeen. Temppelissä mies ja vaimo yhdistetään ikuisuudeksi. Tätä avioliittoseremoniaa sanotaan temppelisinetöinniksi, koska pari yhdistetään tämän elämän ajaksi ja iankaikkisuudeksi. Morsian ja sulhanen lupaavat kunnioittaa ja rakastaa toisiaan täysin ja he sitoutuvat seuraamaan Jeesuksen opetuksia ja esimerkkiä. Heille vastavuoroisesti luvataan, että heidän avioliittonsa ja perhesiteensä säilyvät seuraavassa elämässä.

Miksi en pääse temppeliin?

Kun temppeli on rakennettu tai remontoitu, järjestetään avoimet ovet. Näiden avoimien ovien aikana kukan tahansa voi käydä kierroksella temppelissä. Kun temppeli on pyhitetty, yleisö voi edelleen nauttia kauniista ympäristöstä tai vierailukeskuksesta, mutta pääsy temppeliin on varattu vain Myöhempien Aikojen Pyhien Jeesuksen Kristuksen Kirkon uskollisille jäsenille, jotka haluavat osallistua temppelitoimituksiin.

Näissä toimituksissa opitaan lisää Jumalan onnen suunnitelmasta ja tehdään juhlallisia lupauksia seurata Jeesusta Kristusta. On tärkeää, että kaikki, jotka menevät temppeliin, ovat valmiita tekemään nuo pyhät lupaukset.

Muista, että temppelit ovat erilaisia kuin seurakuntakeskukset. Maailmassa on tuhansia paikallisia kokouspaikkoja, joissa kirkon jäsenet kokoontuvat sunnuntaisin jumalanpalvelukseen. Nämä rakennukset ovat myös kokoontumispaikkoja erilaisia viikon toimintoja ja tapahtumia varten. Kaikki vierailijat ovat tervetulleita näihin kokoustiloihin palvelemaan Jumalaa kanssamme.

 

Alkuperäinen artikkelin on julkaistu comeuntochrist.org -sivustolla. Artikkelin on kääntänyt Krista Kora.