Kohta on taas mormonien kalenterivuoden kohokohta, eli yleiskonferenssi! Yleiskonferenssilla tarkoitetaan maailmanlaajuista kokousta, jossa elävä profeetta ja muut kirkon johtajat puhuvat koko maailmalle.

Konferenssi järjestetään kaksi kertaa vuodessa, aina huhti- ja lokakuun ensimmäisenä viikonloppuna. Vuoden 2018 lokakuun konferenssi pidetään 6.-7.10. Konferenssi järjestetään fyysisesti Salt Lake Cityssä, mutta sitä voi seurata satelliitin tai internetin välityksellä missä päin maailmaa tahansa.

Tässä muutamia vinkkejä, miten voi valmistautua yleiskonferenssia varten. Listan on koonnut rovaniemeläinen pyhäkoulunopettaja.

1. Tiedä kysymyksesi ja huolenaiheesi.

Mieti kysymyksiä, joihin haluat vastauksen. Esimerkiksi: mitkä asiat huolestuttavat elämässä? Mitä asioita et ymmärrä kirkossa tai sen opissa? Mitä yksityiskohtaisempia kysymyksiä kirjoitat, sitä yksityiskohtaisempia vastauksia saat.

2. Aloita heti rukoilemaan yleiskonferenssia varten

Rukoile itsesi puolesta. Rukoile puhujien ja johtajien puolesta. Rukoile kysymyksiisi vastauksia. Kaksi syytä: 1. Rukoilu toimii. Taivaallinen Isä kuulee rukoukset ja haluaa vastata meille ja antaa innoitusta. 2. Se valmistelee mieltäsi niin, että konferenssin aikana kuuntelet paremmin ja aktiivisena kiinnität huomiota.

3. Yksinkertaista viikonloppusi

Yritä suunnitella viikonlopun ohjelma konferenssin ympärille. Aikaeron vuoksi jotkut kokouksista tulevat myöhään illalla, mutta hyvällä suunnittelulla voit keskittyä katsomaan nämä kokoukset seuraavana päivänä.

4. Pukeudu

Konferenssia on mukava seurata rennoissa vaatteissa, varsinkin jos katsot kokouksia kotona. Vaihda kuitenkin yöpuku muihin vaatteisiin. Se auttaa heräämään, pysymään virkeänä ja valmistautumaan Herran sanan kuulemiseen.

5. Rukoile ennen jokaista kokousta

Rukoile, että pysyt valppaana, kuuntelet ja ymmärrät mitä Henki haluaa kertoa. Kun rukoilet viikonlopun aikana paljon, Henki on läsnä jatkuvasti.

6. Tee muistiinpanoja

Keskity kirjoittamaan ylös omia tuntemuksia ja ajatuksia. Nämä ovat usein niitä asioita, joita henki on sinulle ilmoittanut, ja niistä usein löytyy kysymyksiisi vastaukset. Älä ota muistiinpanojen tekemisestä stressiä. Älä yritä saada sana tarkasti ylös puhujien sanoja. Puheet voi lukea ja kuunnella myöhemmin uudelleen.

7. Luota, että vastaukset tulevat

Luota siihen, että saat vastaukset kysymyksiisi. Näin harjoitat uskoa. Lue kysymyksesi läpi konferenssin aikana ja sen jälkeen. Usein huomaat saamasi vastaukset vasta uudelleen kysymyksiä läpikäymällä.

8. Aseta tavoitteita

Muutosta ei tapahdu itsestään. Aseta tavoitteita ennen konferenssia. Aseta tavoitteita tulevaisuudelle konferenssin jälkeen. Taivaallinen Isä auttaa meitä muuttumaan sekä muuttamaan elämäämme. Toimi, äläkä vain ole toiminnan kohteena.

Tiedän omasta kokemuksestani, että mitä paremmin valmistautuu yleiskonferenssiin, sitä enemmän siitä saa irti. Tiedän, että meillä on elää profeetta ja että Hän puhuu niitä asioita, joita Jumala haluaa meidän kuulevan. Siksi kutsun jokaisen kuuntelemaan yleiskonferenssia.

Ensi viikolla kerron blogissa, mikä on ollut elämäni ikimuistoisin yleiskonferenssikokous, ja annan teille pienen kurkistuksen omiin konferenssimuistiinpanoihini.

Susanna Koivisto on Kysy mormonilta -sivuston bloggaaja, joka haluaa kertoa, millaista on elää tavallisen mormoninuoren elämää Suomessa. Hän on aina valmis puhumaan uskonnosta, eikä pelkää vaikeitakaan aiheita. Susanna opiskelee yliopistossa journalismia.